DOKAP, 2024 Yılında Ordu’da 11 Projeyi Destekleyecek

BÖLGE GÜNDEMİ 09.05.2024 - 13:40, Güncelleme: 09.05.2024 - 13:40 459 kez okundu.
 

DOKAP, 2024 Yılında Ordu’da 11 Projeyi Destekleyecek

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenecek 11 projenin protokol imza töreni, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.
        Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Vali Muammer Erol, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Çatalpınar Kaymakamı ve Çamaş Kaymakam Vekili Mehmet Nesip Mahir, İkizce Kaymakamı Muhammed Fazıl Tüzel, Gürgentepe Kaymakamı Buket Yeşilgül, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Mesudiye Ziraat Odası Başkanı Mustafa Başarslan, Akkuş Aksüt Kooperatifi Başkanı Mehmet Öksüz, projelerin uygulanacağı ilçelerin İlçe Tarım ve Orman Müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.   Protokol töreninde konuşan DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, “Üreten, çalışan, gayret eden idarecilerimiz bizler için kıymetlidir. Her yıl İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Kaymakamlarımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz bizlere nitelikli projeler sunuyorlar. Hazırlanan projeler Ankara’da beğenilip, başka bölgelerde de uygulansın denilince mutlu oluyoruz. Hazırlanan bu güzel projeler, Ordu’daki çalışmanın niteliğini, seviyesini gösteriyor.  Bu güzel projeler DOKAP olarak bizleri de ayrıca memnun ediyor. Ordu’muz geçmiş yıllardan beri Valilik bünyesindeki birimlerimiz, Kaymakamlarımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Tarım Orman Müdürlüğümüzle başarılı çalışmalar yaptı ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir” dedi.   DOKAP tarafından desteklenen projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Muammer Erol, “Gayret olunca, emek verilince güzel işler ortaya çıkıyor. Tarım projeleri bölgemiz için, ilimiz için son derece önemli projeler. Özellikle seracılık projelerini geliştirmeli ve yaygınlaştırmalıyız. Bu projeler, ilimizin ekonomisine katkı sağlayacağı gibi üreticilerimize de katkı sağlayacak projelerdir. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.         Konuşmaların ardından Ordu ilinde uygulanacak toplam bütçesi 12,6 milyon TL, DOKAP İdaresi katkısı ise 9,8 milyon TL olan 11 adet projenin protokol imza töreni gerçekleştirildi.   İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan “Atıl Mantar Tesislerinin Ekonomiye Kazandırılması”, “Mesudiye Ihlamur Kokuyor”, “Kaliteli Ana Arı Yetiştiriciliği”, ”Akkuş’un Sütü Pazara İniyor”, Gürgentepe İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan “Yaratıcı Dramayla Yeni Dünyalara Adım Atıyoruz”, “FeTeMM'le Yeni Bir Dünyaya Adım Atıyoruz/FeTeMM Atölye Sınıfının Kurulumu Projesi”, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Ordu Kodluyor”, Çamaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Eğitim Dijitalleşiyor, Gelecek Şekilleniyor”,  İkizce Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “ Planetaryum Uzay Yolum Projesi”, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ”Meslek Edindirme Merkezi Projesi”, “Havacılık(İHA) Eğitim Atölyesi Projesi”, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı(DOKAP)’nın destekleriyle hayata geçirilecek.
2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenecek 11 projenin protokol imza töreni, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.
 
 
 
 
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Vali Muammer Erol, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Çatalpınar Kaymakamı ve Çamaş Kaymakam Vekili Mehmet Nesip Mahir, İkizce Kaymakamı Muhammed Fazıl Tüzel, Gürgentepe Kaymakamı Buket Yeşilgül, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Mesudiye Ziraat Odası Başkanı Mustafa Başarslan, Akkuş Aksüt Kooperatifi Başkanı Mehmet Öksüz, projelerin uygulanacağı ilçelerin İlçe Tarım ve Orman Müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
 
Protokol töreninde konuşan DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, “Üreten, çalışan, gayret eden idarecilerimiz bizler için kıymetlidir. Her yıl İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Kaymakamlarımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz bizlere nitelikli projeler sunuyorlar. Hazırlanan projeler Ankara’da beğenilip, başka bölgelerde de uygulansın denilince mutlu oluyoruz. Hazırlanan bu güzel projeler, Ordu’daki çalışmanın niteliğini, seviyesini gösteriyor.  Bu güzel projeler DOKAP olarak bizleri de ayrıca memnun ediyor. Ordu’muz geçmiş yıllardan beri Valilik bünyesindeki birimlerimiz, Kaymakamlarımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Tarım Orman Müdürlüğümüzle başarılı çalışmalar yaptı ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir” dedi.
 
DOKAP tarafından desteklenen projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Muammer Erol, “Gayret olunca, emek verilince güzel işler ortaya çıkıyor. Tarım projeleri bölgemiz için, ilimiz için son derece önemli projeler. Özellikle seracılık projelerini geliştirmeli ve yaygınlaştırmalıyız. Bu projeler, ilimizin ekonomisine katkı sağlayacağı gibi üreticilerimize de katkı sağlayacak projelerdir. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
 
 
 
Konuşmaların ardından Ordu ilinde uygulanacak toplam bütçesi 12,6 milyon TL, DOKAP İdaresi katkısı ise 9,8 milyon TL olan 11 adet projenin protokol imza töreni gerçekleştirildi.
 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan “Atıl Mantar Tesislerinin Ekonomiye Kazandırılması”, “Mesudiye Ihlamur Kokuyor”, “Kaliteli Ana Arı Yetiştiriciliği”, ”Akkuş’un Sütü Pazara İniyor”, Gürgentepe İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan “Yaratıcı Dramayla Yeni Dünyalara Adım Atıyoruz”, “FeTeMM'le Yeni Bir Dünyaya Adım Atıyoruz/FeTeMM Atölye Sınıfının Kurulumu Projesi”, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Ordu Kodluyor”, Çamaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Eğitim Dijitalleşiyor, Gelecek Şekilleniyor”,  İkizce Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “ Planetaryum Uzay Yolum Projesi”, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ”Meslek Edindirme Merkezi Projesi”, “Havacılık(İHA) Eğitim Atölyesi Projesi”, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı(DOKAP)’nın destekleriyle hayata geçirilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.