Akkuş'a yeni bölümler açılacak

EĞİTİM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.07.2018 - 15:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1995+ kez okundu.
 

Akkuş'a yeni bölümler açılacak

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Akkuş Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek 2018-2019 öğretim yılı hazırlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Rektör Yarılgaç ayrıca okul ve okul yurt binasının Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Müdürlüğüne devri ile ilgili fiziki incelemelerde bulundu.
Akkuş Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Cesur Kırmanoğlu ve akademik personeli ile bir araya gelen Rektör Yarılgaç, mevcut öğrenci durumu, yıl boyunca yapılan etkinlikler, mevcut durum ve ihtiyaçların değerlendirilmesi ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulundu. Ormancılık araştırma laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı donanımlarının yeterliğini yerinde incelenerek öğrenci alınması planlanan programlarla ilgili olarak fiziki yeterlilik konusunda incelemelerde bulunulan ziyarette Bilgi Yönetimi, Avcılık ve Yaban Hayatı programlarında eğitim öğretime devam edildiği ve YÖK tarafından açılış onayı alınan Özel Güvenlik ve Koruma ile Endüstri Ürünleri Tasarımı programlarına da en yakın zamanda öğrenci alınacağı bilgisi verildi. Rektör Yarılgaç, yönetim olarak Akkuş Meslek Yüksekokulunun kurulduğu günden bu yana tüm sürecini yakından takip ederek destek olduklarını ve bu süreçte Meslek Yüksekokulunun gelişimi ile ilgili yoğun özveri gösteren bütün paydaşlara, öğrencilere kazandırılan başarılarda emeği geçen akademik ve idari personele teşekkürlerini iletti. Yarılgaç, mesleki eğitim kalitesinin yükseltilmesinin, ekonomiye sürdürülebilirlik sağlaması açısından kayda değer bir etkiye sahip olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin nitelikli insan gücü ihtiyacı düşünüldüğünde, mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine yönelik oluşturulacak stratejiler ve politikalar bu noktada büyük bir önem kazanmaktadır. Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bizler de göreve geldiğimiz günden beri bu farkındalıkla hareket ederek Türkiye'nin iktisadi kalkınması ve uluslararası rekabet gücünün ileriye taşınması için endüstrinin ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi adına yürütülen çalışmalara mevcut birimlerimizde olduğu gibi Akkuş Meslek Yüksekokulumuzda da devam etmekteyiz. Bu bağlamda Üniversitemiz, sektöre kazandırdığı yetişmiş nitelikli ara elemanlarıyla yerel ekonominin ve dolayısıyla ülke ekonomisinin kalkınmasında itici rol üstlenerek ülkemizin her alanda kalkınma gücüne katkı sağlamayı sürdürmektedir. Bununla birlikte ülkemizde yükseköğretime olan talebin her geçen gün artığını görmekte, eğitime yönelik bu talebi eksiksiz karşılayabilmek için bir yandan bölüm ve program sayılarımızla ilgili gerekli çalışmaları yürütmekte, diğer yandan da mevcut Meslek Yüksekokulumuzun süreç içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçlarını tamamlamaktayız.” şeklinde konuştu. Rektör Yarılgaç ayrıca Akkuş Kız Öğrenci Yurdunun YURTKUR’a devri sonucunda fiziksel incelemelerde bulunarak öğrencilerin barınma sorununun giderilmesi ve konforlu bir şekilde konaklayabilmeleri için Üniversite olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini dile getirdi.  
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Akkuş Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek 2018-2019 öğretim yılı hazırlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Rektör Yarılgaç ayrıca okul ve okul yurt binasının Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Müdürlüğüne devri ile ilgili fiziki incelemelerde bulundu.

Akkuş Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Cesur Kırmanoğlu ve akademik personeli ile bir araya gelen Rektör Yarılgaç, mevcut öğrenci durumu, yıl boyunca yapılan etkinlikler, mevcut durum ve ihtiyaçların değerlendirilmesi ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulundu. Ormancılık araştırma laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı donanımlarının yeterliğini yerinde incelenerek öğrenci alınması planlanan programlarla ilgili olarak fiziki yeterlilik konusunda incelemelerde bulunulan ziyarette Bilgi Yönetimi, Avcılık ve Yaban Hayatı programlarında eğitim öğretime devam edildiği ve YÖK tarafından açılış onayı alınan Özel Güvenlik ve Koruma ile Endüstri Ürünleri Tasarımı programlarına da en yakın zamanda öğrenci alınacağı bilgisi verildi.

Rektör Yarılgaç, yönetim olarak Akkuş Meslek Yüksekokulunun kurulduğu günden bu yana tüm sürecini yakından takip ederek destek olduklarını ve bu süreçte Meslek Yüksekokulunun gelişimi ile ilgili yoğun özveri gösteren bütün paydaşlara, öğrencilere kazandırılan başarılarda emeği geçen akademik ve idari personele teşekkürlerini iletti.

Yarılgaç, mesleki eğitim kalitesinin yükseltilmesinin, ekonomiye sürdürülebilirlik sağlaması açısından kayda değer bir etkiye sahip olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin nitelikli insan gücü ihtiyacı düşünüldüğünde, mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine yönelik oluşturulacak stratejiler ve politikalar bu noktada büyük bir önem kazanmaktadır. Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bizler de göreve geldiğimiz günden beri bu farkındalıkla hareket ederek Türkiye'nin iktisadi kalkınması ve uluslararası rekabet gücünün ileriye taşınması için endüstrinin ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi adına yürütülen çalışmalara mevcut birimlerimizde olduğu gibi Akkuş Meslek Yüksekokulumuzda da devam etmekteyiz. Bu bağlamda Üniversitemiz, sektöre kazandırdığı yetişmiş nitelikli ara elemanlarıyla yerel ekonominin ve dolayısıyla ülke ekonomisinin kalkınmasında itici rol üstlenerek ülkemizin her alanda kalkınma gücüne katkı sağlamayı sürdürmektedir. Bununla birlikte ülkemizde yükseköğretime olan talebin her geçen gün artığını görmekte, eğitime yönelik bu talebi eksiksiz karşılayabilmek için bir yandan bölüm ve program sayılarımızla ilgili gerekli çalışmaları yürütmekte, diğer yandan da mevcut Meslek Yüksekokulumuzun süreç içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçlarını tamamlamaktayız.” şeklinde konuştu.

Rektör Yarılgaç ayrıca Akkuş Kız Öğrenci Yurdunun YURTKUR’a devri sonucunda fiziksel incelemelerde bulunarak öğrencilerin barınma sorununun giderilmesi ve konforlu bir şekilde konaklayabilmeleri için Üniversite olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.