Akkuş fasulyesi 5 TL'den 25 TL'ye yükseldi

EKONOMİ 07.04.2019 - 00:53, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5614+ kez okundu.
 

Akkuş fasulyesi 5 TL'den 25 TL'ye yükseldi

Akkuş'da, coğrafi işaretle tescillenen fasulye, yok satıyor. Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenmesinin ardından Akkuş şeker fasulyesinin kilosu 5 liradan, 25 liraya yükseldi.
Taleplerin karşılanamadığı fasulye üretiminin artırılması için herkes tarlaya koştu, çalışma başlatıldı. İlçede yaklaşık bin 500 dolayında kişi, fasulye üretimine başladı. Akkuş ilçesinde, Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenmesinin ardından değerlenen organik Akkuş şeker fasulyesinin kilosu 5 liradan, 25 liraya yükseldi. Yıllık 500 ton dolayında üretilen fasulyeye artan talep, karşılanamaz hale geldi. Kargo ile yurt dışına kilosu 35 TL'den gönderilen fasulye için Almanya, 100 ton sipariş verdi. Akkuş ilçesinde taleplerin karşılanamadığı fasulye üretiminin artırılması için herkes tarlaya koştu, çalışma başlatıldı.   Akkuş ilçesi Ziraat Odası öncülüğünde, ilçede yetiştirilerek 5 liraya satılan şeker fasulyesi, Türk Patent Enstitüsü tarafından 2011 yılında 'Akkuş şeker fasulyesi' markasıyla coğrafi işaret olarak tescillendi. Tescilin ardından değerlenen ve fasulyenin kilo fiyatı katlanarak 25 liraya ulaştı. Akkuş'ta organik fasulye üretimi de başlatıldı. Organik fasulyenin kilogramı ise 35 liradan satılırken, yurt dışına da kargo ile ihraç edilmeye başlandı. Yıllık 500 ton dolayında üretilen fasulyeye artan talep, karşılanamaz hale geldi. Kargo ile yurt dışına gönderilen fasulye için Almanya'da bir firma, 100 ton sipariş verdi. Fasulye gönderimi için sözleşme imzalanırken, iç piyasada yoğun talep olması nedeniyle ihraç etmeye yeterli fasulye kalmadı. Akkuş ilçesinde taleplerin karşılanamadığı fasulye üretiminin artırılması için herkes tarlaya koştu, çalışma başlatıldı. İlçede yaklaşık bin 500 dolayında kişi, fasulye üretimine başladı. 
Akkuş'da, coğrafi işaretle tescillenen fasulye, yok satıyor. Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenmesinin ardından Akkuş şeker fasulyesinin kilosu 5 liradan, 25 liraya yükseldi.

Taleplerin karşılanamadığı fasulye üretiminin artırılması için herkes tarlaya koştu, çalışma başlatıldı. İlçede yaklaşık bin 500 dolayında kişi, fasulye üretimine başladı.

Akkuş ilçesinde, Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenmesinin ardından değerlenen organik Akkuş şeker fasulyesinin kilosu 5 liradan, 25 liraya yükseldi. Yıllık 500 ton dolayında üretilen fasulyeye artan talep, karşılanamaz hale geldi. Kargo ile yurt dışına kilosu 35 TL'den gönderilen fasulye için Almanya, 100 ton sipariş verdi. Akkuş ilçesinde taleplerin karşılanamadığı fasulye üretiminin artırılması için herkes tarlaya koştu, çalışma başlatıldı.

 

Akkuş ilçesi Ziraat Odası öncülüğünde, ilçede yetiştirilerek 5 liraya satılan şeker fasulyesi, Türk Patent Enstitüsü tarafından 2011 yılında 'Akkuş şeker fasulyesi' markasıyla coğrafi işaret olarak tescillendi. Tescilin ardından değerlenen ve fasulyenin kilo fiyatı katlanarak 25 liraya ulaştı. Akkuş'ta organik fasulye üretimi de başlatıldı. Organik fasulyenin kilogramı ise 35 liradan satılırken, yurt dışına da kargo ile ihraç edilmeye başlandı. Yıllık 500 ton dolayında üretilen fasulyeye artan talep, karşılanamaz hale geldi. Kargo ile yurt dışına gönderilen fasulye için Almanya'da bir firma, 100 ton sipariş verdi. Fasulye gönderimi için sözleşme imzalanırken, iç piyasada yoğun talep olması nedeniyle ihraç etmeye yeterli fasulye kalmadı. Akkuş ilçesinde taleplerin karşılanamadığı fasulye üretiminin artırılması için herkes tarlaya koştu, çalışma başlatıldı. İlçede yaklaşık bin 500 dolayında kişi, fasulye üretimine başladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.