Akkuş Şeker Fasulyesi tüm mağazalarda

EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.01.2020 - 21:29, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4558+ kez okundu.
 

Akkuş Şeker Fasulyesi tüm mağazalarda

Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, Türk Patent Enstitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş Şeker Fasulyesinin yapılan anlaşmalarla Tarım Kredi Kooperatiflerinin mağazalarında satışa sunulacağını söyledi.
Tarım Kredi Kooperatifiyle yapılan anlaşmanın daha çok gelecek yıla dönük olduğunu belirten Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, “Bu yıl anlaşmamız sezonun başına yetişmediği için çok fazla ürün veremedik sadece 50 ton kadar ürün verebildik. Bu ada büyük ilgi gördü. Bir ürün gönderdikten sonra bir hafta sonra hemen yeni talep oluyor. Bu seneyi ilk başlangıç olarak görüyoruz. Ancak asıl gelecek yıl Tarım Kredi Kooperatifi’ne  büyük miktarda ürün vereceğiz hatta ürettiğimiz ürünün tamamını vereceğiz.” dedi. TAMAMI SATILACAK Bu yıl Akkuş Şeker Fasulyesinin kilosunu Tarım Kredi Kooperatifi’ne 25 liradan verdiklerini aktaran Kaya, “Biz gelecek yıl tabi bu fiyata yeniden ela alacağız ancak kuruma da çok fazla yüklenmek istemiyoruz. Ancak gelecek sezondan itibaren 500-600 ton fasulyemizin tamamını Tarım Kredi Kooperatifi’ne vereceğiz. Bu da kurumun Türkiye’deki bütün mağazalarında satışa sunulacak. Bu arada biz bir miktar fasulyeyi de çevrede bunu tüketmek için alışmış yerlere ayırmak zorundayız. Ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu ORTAR eliyle Almanya’ya da göndereceğiz.” diye konuştu. İLGİ GÖRÜYOR Akkuş Şeker Fasulyesinin önünü açık olduğunu ifade eden Kaya, “Bunun için bizim sulama sorunlarını aşmamız gerekiyor. Bizim başa akan dereleri değerlendirmemiz gerekiyor. Suyun olmadığı yerlerde de biz Akkuş’ta 30-40 metre sondaj yaptığımızda su bulabiliyoruz. Bu imkanı da değerlendirmemiz gerekiyor. Gerçekten şu anda Akkuş Şeker Fasulyesi geçek kaynağı olmaya başladı. Aileler için ciddi gelir getirmeye başladı. Hepsi için olmasa bile bazı gurbetçilerimiz geri dönüş yaparak üretim yapmayı bile düşünüyor.” şeklinde konuştu.
Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, Türk Patent Enstitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş Şeker Fasulyesinin yapılan anlaşmalarla Tarım Kredi Kooperatiflerinin mağazalarında satışa sunulacağını söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifiyle yapılan anlaşmanın daha çok gelecek yıla dönük olduğunu belirten Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, “Bu yıl anlaşmamız sezonun başına yetişmediği için çok fazla ürün veremedik sadece 50 ton kadar ürün verebildik. Bu ada büyük ilgi gördü. Bir ürün gönderdikten sonra bir hafta sonra hemen yeni talep oluyor. Bu seneyi ilk başlangıç olarak görüyoruz. Ancak asıl gelecek yıl Tarım Kredi Kooperatifi’ne  büyük miktarda ürün vereceğiz hatta ürettiğimiz ürünün tamamını vereceğiz.” dedi.

TAMAMI SATILACAK

Bu yıl Akkuş Şeker Fasulyesinin kilosunu Tarım Kredi Kooperatifi’ne 25 liradan verdiklerini aktaran Kaya, “Biz gelecek yıl tabi bu fiyata yeniden ela alacağız ancak kuruma da çok fazla yüklenmek istemiyoruz. Ancak gelecek sezondan itibaren 500-600 ton fasulyemizin tamamını Tarım Kredi Kooperatifi’ne vereceğiz. Bu da kurumun Türkiye’deki bütün mağazalarında satışa sunulacak. Bu arada biz bir miktar fasulyeyi de çevrede bunu tüketmek için alışmış yerlere ayırmak zorundayız. Ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu ORTAR eliyle Almanya’ya da göndereceğiz.” diye konuştu.

İLGİ GÖRÜYOR

Akkuş Şeker Fasulyesinin önünü açık olduğunu ifade eden Kaya, “Bunun için bizim sulama sorunlarını aşmamız gerekiyor. Bizim başa akan dereleri değerlendirmemiz gerekiyor. Suyun olmadığı yerlerde de biz Akkuş’ta 30-40 metre sondaj yaptığımızda su bulabiliyoruz. Bu imkanı da değerlendirmemiz gerekiyor. Gerçekten şu anda Akkuş Şeker Fasulyesi geçek kaynağı olmaya başladı. Aileler için ciddi gelir getirmeye başladı. Hepsi için olmasa bile bazı gurbetçilerimiz geri dönüş yaparak üretim yapmayı bile düşünüyor.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.