Akkuş’ta, kadın çiftçiler unutulmadı

BÖLGE GÜNDEMİ 20.10.2018 - 22:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2238+ kez okundu.
 

Akkuş’ta, kadın çiftçiler unutulmadı

Akkuş Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, tarımsal üretimin ana aktörü olan çiftçi kadınları “15 Ekim Çiftçi Kadınlar Günü”nde unutmadı.
Akkuş Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, “15 Ekim Çiftçi Kadınlar Günü” dolayısıyla etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Akkuş Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Çinicioğlu, kadın çiftçileri ziyaret ederek karanfil takdim ettiler. -“Zorluklara göğüs geriyorlar-“ Kadınların tarımsal üretimdeki yeri ve önemine dikkat çeken İlçe Müdürü Çinicioğlu, kadının tarımsal faaliyetlerdeki yükün büyük kısmını üstlendiğine dikkat çekti. Çinicioğlu, “Türk kadını hayatın her alanında mücadele etmekte ülkesine ve ekonomisine katkı sağlamaktadır. Akkuş’ta da kadınlarımız zor şartlarda mücadele etmekte ve evinin ekonomisine yardımcı olmakta.  Engebeli arazisinde türlü zorluklara göğüs gererek üretimden vazgeçmeyen, cefakâr, elleri öpülesi çiftçi analarımızın, bacılarımızın günlerini kutluyor, Rabbimden kendilerine bol bereketli kazançlar ihsan etmesini niyaz ediyorum.” dedi. -“Büyük bir yükü omuzlamaktalar”- Akkuş Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, kadınların tarımsal çalışmaların her alanında yer aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Kırsal kesimdeki kadınların günlük yaşamda ve tarımsal faaliyetlerdeki işlerinin çeşitliliği ve çokluğu nedeniyle büyük bir yükü omuzlamaktadırlar. Kadınlarımız yeri geldiğinde tarlada çift sürmekte, tohum ekmekte, yeri geldiğinde ürününü hasat etmekte, hayvanlarını bakmakta, tarımın her alanında çalışmaktadır. Bunların yanı sıra üzerinde bulunan geleneksel ev işlerini yürütmekte, annelik gibi kutsal bir görevi de beraberinde yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin, Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum.” -“Bizim için ilk oldu, şaşırdık”- Kaymakam Çıkrık ve Müdür Çinicioğlu’nu ellerinde karanfillerle karşılarında gören Akkuşlu çiftçi kadınlar, “Kaymakamımıza ve müdürümüze teşekkür ediyoruz. İlk defa böyle bir uygulamayla karşılaştık ve şaşırdık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Özellikle ilçe tarım müdürümüz göreve başladıktan sonra ilçemizde tarım alanında güzel çalışmalar yapılıyor. Müdürümüz tarımsal ve hayvansal her konuda bizlerin yanında.” dediler.  
Akkuş Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, tarımsal üretimin ana aktörü olan çiftçi kadınları “15 Ekim Çiftçi Kadınlar Günü”nde unutmadı.

Akkuş Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, “15 Ekim Çiftçi Kadınlar Günü” dolayısıyla etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Akkuş Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Çinicioğlu, kadın çiftçileri ziyaret ederek karanfil takdim ettiler.

-“Zorluklara göğüs geriyorlar-“

Kadınların tarımsal üretimdeki yeri ve önemine dikkat çeken İlçe Müdürü Çinicioğlu, kadının tarımsal faaliyetlerdeki yükün büyük kısmını üstlendiğine dikkat çekti.

Çinicioğlu, “Türk kadını hayatın her alanında mücadele etmekte ülkesine ve ekonomisine katkı sağlamaktadır. Akkuş’ta da kadınlarımız zor şartlarda mücadele etmekte ve evinin ekonomisine yardımcı olmakta.  Engebeli arazisinde türlü zorluklara göğüs gererek üretimden vazgeçmeyen, cefakâr, elleri öpülesi çiftçi analarımızın, bacılarımızın günlerini kutluyor, Rabbimden kendilerine bol bereketli kazançlar ihsan etmesini niyaz ediyorum.” dedi.

-“Büyük bir yükü omuzlamaktalar”-

Akkuş Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, kadınların tarımsal çalışmaların her alanında yer aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kırsal kesimdeki kadınların günlük yaşamda ve tarımsal faaliyetlerdeki işlerinin çeşitliliği ve çokluğu nedeniyle büyük bir yükü omuzlamaktadırlar. Kadınlarımız yeri geldiğinde tarlada çift sürmekte, tohum ekmekte, yeri geldiğinde ürününü hasat etmekte, hayvanlarını bakmakta, tarımın her alanında çalışmaktadır. Bunların yanı sıra üzerinde bulunan geleneksel ev işlerini yürütmekte, annelik gibi kutsal bir görevi de beraberinde yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin, Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum.”

-“Bizim için ilk oldu, şaşırdık”-

Kaymakam Çıkrık ve Müdür Çinicioğlu’nu ellerinde karanfillerle karşılarında gören Akkuşlu çiftçi kadınlar, “Kaymakamımıza ve müdürümüze teşekkür ediyoruz. İlk defa böyle bir uygulamayla karşılaştık ve şaşırdık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Özellikle ilçe tarım müdürümüz göreve başladıktan sonra ilçemizde tarım alanında güzel çalışmalar yapılıyor. Müdürümüz tarımsal ve hayvansal her konuda bizlerin yanında.” dediler.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.