Altınordu Belediyesi'nden TC kararı

BÖLGE GÜNDEMİ 05.09.2019 - 11:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2220+ kez okundu.
 

Altınordu Belediyesi'nden TC kararı

Altınordu Belediye Meclisi Altınordu Belediyesi’nin önüne T.C. ibaresinin eklenmesini oy çokluğuyla kabul etti.
Altınordu Belediyesi kurumsal kimliğinin önüne ‘Türkiye Cumhuriyeti’ eklenmesi hususu hakkında konuşan  Başkan Tören, hep birlikte ortak akıl ve birlikte yönetim ilkesini hayata geçirdiklerini söyledi. Cumhuriyet’in ortak aklın ifadesi olduğunu aktaran Başkan Tören, “Bizler, dünü bir miras gibi değil, bir emanet, atalardan bir öğüt, bir vasiyet gibi geleceğin kurucu gücü olarak gören bir milletin mensuplarıyız. Devletler ve milletler kökleriyle yaşarlar. Milletlerin gelecek hamlesi tarihlerinin derinliğiyle doğru orantılıdır. İçinde bulunduğumuz yüzyılda meydan muharebelerinin yerini artık eğitim, bilim, teknoloji, kültür, sanat ve fen gibi alanlarda kazanılan zaferler aldı. Bizlerde bu alanlardaki başarı ipini göğüslemek ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyoruz. Güçlü ülkenin yolu güçlü şehirlerden geçer. Bunun yolu da bellidir; kendi köklerini hiç unutmayan, yaşadığı mekanı köklerinin idrakiyle yeniden yoğuran insanların gayret ve azmidir. Siz yaşadığınız şehrin hem coğrafi hem tarihi habitatını merkeze alarak evrensel olanla buluşturursanız hem şehrinizi hem ülkenizi güçlendirirsiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ilelebet payidar kalacaktır” dediği Cumhuriyetimizin daha güçlü adımlar atmasının yolu da budur. Biz Cumhuriyetimizin payidar kalacağına ikrar ediyoruz. İkrarımız, güçlü şehirlerden geçiyor. Birlik içinde çarpan yüreklerin yeniden inşa ettiği şehirlerden geçiyor. Geçmişin tartışmalarını değil, geleceğin perspektifini paylaşan idrak ve iradeden geçiyor. Dolayısıyla, bugün birlikte kararını alacağımız Belediyemizin kurumsal kimliğine ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresinin eklenmesi ile birlikte geleceğe ilişkin güçlü bir irade olacaktır. Hep birlikte ortak akıl ve birlikte yönetim ilkesini hayata geçiriyoruz bugün. Cumhuriyetimiz zaten ortak aklımızın ifadesidir. Millet iradesinin tam tecellisi birlikte yönetim ilkesinin ifadesidir. Bu bizim birlik ilkemiz, birlik harcımız, birlik irademiz olsun. Bu bizim, geçmişin birikimiyle şekillenmiş güçlü irademizin geleceğe attığı çelikten çapa olsun. Şehrimiz Altınordumuz ve milletimiz adına hayırlı uğurlu olsun, uğur kadem getirsin” ifadelerini kullandı.  Belediye Meclis üyeleri Altınordu Belediyesi’nin önüne TC ibaresi konulması kararını ayakta alkışladı. NİKAH ÜCRETLERİNDE İNDİRİM YAPILDI Altınordu Belediyesi içerde ve dışarda nikah ücretlerini de 100 TL olarak belirledi.
Altınordu Belediye Meclisi Altınordu Belediyesi’nin önüne T.C. ibaresinin eklenmesini oy çokluğuyla kabul etti.

Altınordu Belediyesi kurumsal kimliğinin önüne ‘Türkiye Cumhuriyeti’ eklenmesi hususu hakkında konuşan  Başkan Tören, hep birlikte ortak akıl ve birlikte yönetim ilkesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Cumhuriyet’in ortak aklın ifadesi olduğunu aktaran Başkan Tören, “Bizler, dünü bir miras gibi değil, bir emanet, atalardan bir öğüt, bir vasiyet gibi geleceğin kurucu gücü olarak gören bir milletin mensuplarıyız. Devletler ve milletler kökleriyle yaşarlar. Milletlerin gelecek hamlesi tarihlerinin derinliğiyle doğru orantılıdır. İçinde bulunduğumuz yüzyılda meydan muharebelerinin yerini artık eğitim, bilim, teknoloji, kültür, sanat ve fen gibi alanlarda kazanılan zaferler aldı. Bizlerde bu alanlardaki başarı ipini göğüslemek ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyoruz. Güçlü ülkenin yolu güçlü şehirlerden geçer. Bunun yolu da bellidir; kendi köklerini hiç unutmayan, yaşadığı mekanı köklerinin idrakiyle yeniden yoğuran insanların gayret ve azmidir. Siz yaşadığınız şehrin hem coğrafi hem tarihi habitatını merkeze alarak evrensel olanla buluşturursanız hem şehrinizi hem ülkenizi güçlendirirsiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ilelebet payidar kalacaktır” dediği Cumhuriyetimizin daha güçlü adımlar atmasının yolu da budur. Biz Cumhuriyetimizin payidar kalacağına ikrar ediyoruz. İkrarımız, güçlü şehirlerden geçiyor. Birlik içinde çarpan yüreklerin yeniden inşa ettiği şehirlerden geçiyor. Geçmişin tartışmalarını değil, geleceğin perspektifini paylaşan idrak ve iradeden geçiyor. Dolayısıyla, bugün birlikte kararını alacağımız Belediyemizin kurumsal kimliğine ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresinin eklenmesi ile birlikte geleceğe ilişkin güçlü bir irade olacaktır. Hep birlikte ortak akıl ve birlikte yönetim ilkesini hayata geçiriyoruz bugün. Cumhuriyetimiz zaten ortak aklımızın ifadesidir. Millet iradesinin tam tecellisi birlikte yönetim ilkesinin ifadesidir. Bu bizim birlik ilkemiz, birlik harcımız, birlik irademiz olsun. Bu bizim, geçmişin birikimiyle şekillenmiş güçlü irademizin geleceğe attığı çelikten çapa olsun. Şehrimiz Altınordumuz ve milletimiz adına hayırlı uğurlu olsun, uğur kadem getirsin” ifadelerini kullandı.

 Belediye Meclis üyeleri Altınordu Belediyesi’nin önüne TC ibaresi konulması kararını ayakta alkışladı.

NİKAH ÜCRETLERİNDE İNDİRİM YAPILDI

Altınordu Belediyesi içerde ve dışarda nikah ücretlerini de 100 TL olarak belirledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.