Ambulans şoförlerine Ünye’de maraton gibi eğitim

SAĞLIK 03.07.2018 - 15:46, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2502+ kez okundu.
 

Ambulans şoförlerine Ünye’de maraton gibi eğitim

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde görevli olan ambulans şoförlerine Ünye’de “Ambulans Sürüş Teknik Eğitimi” (ASTE) verildi.
Ünye havaalanı pisti, ambulans şoförlerinin eğitimine açıldı. Pistte şoförlere “Ambulans Sürüş Teknik Eğitimi” (ASTE) verildi. 16 acil sağlık hizmetleri personelinin katıldığı ve her yıl düzenli olarak yapılan eğitimde şoförlerin bilgileri tazelenerek, yeni bilgiler kazanılması amaçlanıyor. Şoförlere eğitim süresince teorik bilgiler verilirken, eğitim sonunda sınav yapılıyor. Zorlu parkurları iki dakika içinde bitirmeye çalışan şoförler, mücadelede zamanla yarıştı. Eğitimde şoförler dubalarla oluşturulan etaplarda ambulansı kullanıp, hız kontrolü, geri manevra, geri geri park etme, olay yerine yaklaşma gibi pratik uygulamalar yaptı. -“Eğitimler şoförlerimizin daha da gelişmesini sağlıyor”- Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Ali Altınbaş, eğitimler hakkında verdiği bilgide, “İlimiz sürekli nüfus alan bir il, bu yüzden bazen trafik sorunu ve bilinçsiz araç kullanımı ile karşılaşabiliyoruz. Bu tür eğitimler ise şoförlerimizin daha da gelişmesini sağlıyor. Eğitimde parkurlarımız aşırı zor ve süre az, iki dakikalık bir sürede parkuru tamamlamak ne yazık ki zor. Fakat şoförlerimiz kusursuz bir şekilde parkurları tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. ASTE eğitimlerimiz yılda üç veya dört kez yapılıyor ve bir sonraki eğitimi de temmuz ayında yapmayı planlıyoruz." dedi. Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adnan Sert'in gözetiminde yapılan eğitimlerin sonunda başarılı olan ambulans sürücülerine, Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikaları verildi.  
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde görevli olan ambulans şoförlerine Ünye’de “Ambulans Sürüş Teknik Eğitimi” (ASTE) verildi.

Ünye havaalanı pisti, ambulans şoförlerinin eğitimine açıldı. Pistte şoförlere “Ambulans Sürüş Teknik Eğitimi” (ASTE) verildi.

16 acil sağlık hizmetleri personelinin katıldığı ve her yıl düzenli olarak yapılan eğitimde şoförlerin bilgileri tazelenerek, yeni bilgiler kazanılması amaçlanıyor. Şoförlere eğitim süresince teorik bilgiler verilirken, eğitim sonunda sınav yapılıyor.

Zorlu parkurları iki dakika içinde bitirmeye çalışan şoförler, mücadelede zamanla yarıştı. Eğitimde şoförler dubalarla oluşturulan etaplarda ambulansı kullanıp, hız kontrolü, geri manevra, geri geri park etme, olay yerine yaklaşma gibi pratik uygulamalar yaptı.

-“Eğitimler şoförlerimizin daha da gelişmesini sağlıyor”-

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Ali Altınbaş, eğitimler hakkında verdiği bilgide, “İlimiz sürekli nüfus alan bir il, bu yüzden bazen trafik sorunu ve bilinçsiz araç kullanımı ile karşılaşabiliyoruz. Bu tür eğitimler ise şoförlerimizin daha da gelişmesini sağlıyor. Eğitimde parkurlarımız aşırı zor ve süre az, iki dakikalık bir sürede parkuru tamamlamak ne yazık ki zor. Fakat şoförlerimiz kusursuz bir şekilde parkurları tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. ASTE eğitimlerimiz yılda üç veya dört kez yapılıyor ve bir sonraki eğitimi de temmuz ayında yapmayı planlıyoruz." dedi.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adnan Sert'in gözetiminde yapılan eğitimlerin sonunda başarılı olan ambulans sürücülerine, Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikaları verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.