Artık Ünye’de Maske Takma Zorunlu!

BÖLGE GÜNDEMİ 17.05.2020 - 22:10, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2472+ kez okundu.
 

Artık Ünye’de Maske Takma Zorunlu!

Ordu İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 15.05. 2020 tarihli toplantısında aldığı kararla il kapsamındaki ilçelerin ana cadde ve meydanlarında maske takma zorunluluğu getirildi.
  Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid­19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi vb. işyerleri, yoğunluk yaşanan cadde ve sokaklar, sahillerdeki kısıtlamalar, klima ve havalandırma cihazları ile ilgili uyulması gereken kurallara ilişkin olarak aşağıda belirtilen ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür. Bu kapsamda Ordu ili genelinde; A- Aşağıda belirtilen ilçelerimizde bulunan cadde, sokak, meydan, park vb. yerlerde 16 Mayıs 2020 Cumartesi gününden itibaren sosyal mesafe kurallarına uyulmasına, belirtilen yerlerde bulunan bank, sandalye ve masaların kullanılmamasına, ağız ve burunu kapatacak şekilde maske kullanmanın zorunlu olmasına karar verilmiştir. Alınan karara göre ilçelerin maske takılması zorunlu olan yerleri şöyle belirlendi; Ünye İlçesi; a- Niksar Caddesi, b- Hükümet Caddesi, c- Belediye Caddesi, ç- Cumhuriyet Meydanı, d- Devlet Sahil Yolu (Tabakhane Köprüsü-Dikilitaş Mevkii arası), e- 15 Temmuz Meydanı, Akkuş İlçesi; a- İstiklal Caddesi,  b- Cumhuriyet Meydanı, Altınordu İlçesi; a- Yeni Mahalle İsmet Paşa Caddesi (Şaşmazlar Ticaret’ten Ada Simit isimli iş  yerine kadar olan yürüyüş yolu),  b- Şarkiye Mahallesi Süleyman Felek Caddesi (Ada Simit’ten Mis Food isimli iş  yerine kadar olan yürüyüş yolu), c- Taş Başı Mahallesi Atatürk Bulvarı (Anemon Otel’inden başlayıp sahil bandını  takibenDurugöl Mahallesi Soya Caddesi Soya Fabrikası’na kadar bulunan sahil  bandında), ç- Zübeyde Hanım Caddesi (Umut Hastanesi’nden Ada Simit isimli işyerine kadar  olan yer),  Aybastı İlçesi; a- Fatsa Caddesi,  Çaybaşı İlçesi; a- Çaybaşı Merkez Atatürk Caddesi, b- İlküvez Mahallesi Ünye Caddesi, Fatsa İlçesi; a- Reşadiye Caddesi, b- Yeni Kumru Caddesi, c- Plevne Caddesi ç- Mağazalarbaşı ve Atatürk Parkı, d- Sahil boyu, Gölköy İlçesi; a- Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Gürgentepe İlçesi; a- Atatürk Caddesi,  b- Sivas Caddesi, İkizce İlçesi; a- İkizce Merkez Hükümet Caddesi, b- İkizce Merkez Hasan Kalyoncu Caddesi, Kabadüz İlçesi; a- Çambaşı Merkez Meydan,  Kabataş İlçesi; a- Fatsa Caddesi  Korgan İlçesi; a- Merkez Cadde,  b- Cumhuriyet Meydanı, Mesudiye İlçesi; a- Cumhuriyet Meydanı, b- Atatürk Caddesi, Ulubey İlçesi; a- Milli Egemenlik Caddesi,  b- Milli Egemenlik Meydanı,
Ordu İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 15.05. 2020 tarihli toplantısında aldığı kararla il kapsamındaki ilçelerin ana cadde ve meydanlarında maske takma zorunluluğu getirildi.

 

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid­19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir.

Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi vb. işyerleri, yoğunluk yaşanan cadde ve sokaklar, sahillerdeki kısıtlamalar, klima ve havalandırma cihazları ile ilgili uyulması gereken kurallara ilişkin olarak aşağıda belirtilen ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

Bu kapsamda Ordu ili genelinde;

A- Aşağıda belirtilen ilçelerimizde bulunan cadde, sokak, meydan, park vb. yerlerde 16 Mayıs 2020 Cumartesi gününden itibaren sosyal mesafe kurallarına uyulmasına, belirtilen yerlerde bulunan bank, sandalye ve masaların kullanılmamasına, ağız ve burunu kapatacak şekilde maske kullanmanın zorunlu olmasına karar verilmiştir.

Alınan karara göre ilçelerin maske takılması zorunlu olan yerleri şöyle belirlendi;

Ünye İlçesi;

a- Niksar Caddesi,

b- Hükümet Caddesi,

c- Belediye Caddesi,

ç- Cumhuriyet Meydanı,

d- Devlet Sahil Yolu (Tabakhane Köprüsü-Dikilitaş Mevkii arası),

e- 15 Temmuz Meydanı,

Akkuş İlçesi;

a- İstiklal Caddesi, 

b- Cumhuriyet Meydanı,

Altınordu İlçesi;

a- Yeni Mahalle İsmet Paşa Caddesi (Şaşmazlar Ticaret’ten Ada Simit isimli iş 

yerine kadar olan yürüyüş yolu), 

b- Şarkiye Mahallesi Süleyman Felek Caddesi (Ada Simit’ten Mis Food isimli iş 

yerine kadar olan yürüyüş yolu),

c- Taş Başı Mahallesi Atatürk Bulvarı (Anemon Otel’inden başlayıp sahil bandını 

takibenDurugöl Mahallesi Soya Caddesi Soya Fabrikası’na kadar bulunan sahil 

bandında),

ç- Zübeyde Hanım Caddesi (Umut Hastanesi’nden Ada Simit isimli işyerine kadar 

olan yer), 

Aybastı İlçesi;

a- Fatsa Caddesi, 

Çaybaşı İlçesi;

a- Çaybaşı Merkez Atatürk Caddesi,

b- İlküvez Mahallesi Ünye Caddesi,

Fatsa İlçesi;

a- Reşadiye Caddesi,

b- Yeni Kumru Caddesi,

c- Plevne Caddesi

ç- Mağazalarbaşı ve Atatürk Parkı,

d- Sahil boyu,

Gölköy İlçesi;

a- Mustafa Kemal Paşa Caddesi,

Gürgentepe İlçesi;

a- Atatürk Caddesi, 

b- Sivas Caddesi,

İkizce İlçesi;

a- İkizce Merkez Hükümet Caddesi,

b- İkizce Merkez Hasan Kalyoncu Caddesi,

Kabadüz İlçesi;

a- Çambaşı Merkez Meydan, 

Kabataş İlçesi;

a- Fatsa Caddesi 

Korgan İlçesi;

a- Merkez Cadde, 

b- Cumhuriyet Meydanı,

Mesudiye İlçesi;

a- Cumhuriyet Meydanı,

b- Atatürk Caddesi,

Ulubey İlçesi;

a- Milli Egemenlik Caddesi, 

b- Milli Egemenlik Meydanı,

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.