Atama Yasa Dışı Değil

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.01.2020 - 22:12, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2544+ kez okundu.
 

Atama Yasa Dışı Değil

Ordu Üniversitesi Rektörü Ali Akdoğan, CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel tarafından gündeme taşınan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın imam olan kardeşi Metin Erbaş’ın yasalara aykırı bir şekilde üniversitede görevlendirildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
AKDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI   Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel tarafından gündeme getirilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın “İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu, görevli olduğu camiden kadrosu ve liyakati olmamasına rağmen Ordu Üniversite’de araştırmacı kadrosuna atandığı” yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Akdoğan, atamanın yapıldığın ancak bunun yasadışı bir durum olmadığını söyledi.                YASAL OLMAYAN İŞLEM YOK    Yapılan işlemin kanun ve mevzuatlara uygun olduğunu ifade eden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akdoğan, “Metin Erbaş tamamen yasal çerçevede memur konumunda atanmıştır. Araştırmacı demek amirin verdiği işleri yapma konumunda olan kişi demektir. Bu da yasaldır mevzuata uygundur. Allah’a hamdolsun hiçbir endişemiz yok. Konuyu merak edenlere resmi başvuru yapıldığında bilgi de verebiliriz. Bunu dağdaki çobana da Cumhurbaşkanlığımıza da verebiliriz.” diye konuştu.
Ordu Üniversitesi Rektörü Ali Akdoğan, CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel tarafından gündeme taşınan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın imam olan kardeşi Metin Erbaş’ın yasalara aykırı bir şekilde üniversitede görevlendirildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AKDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

 

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel tarafından gündeme getirilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın “İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu, görevli olduğu camiden kadrosu ve liyakati olmamasına rağmen Ordu Üniversite’de araştırmacı kadrosuna atandığı” yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Akdoğan, atamanın yapıldığın ancak bunun yasadışı bir durum olmadığını söyledi.           

 

 

YASAL OLMAYAN İŞLEM YOK 

 

Yapılan işlemin kanun ve mevzuatlara uygun olduğunu ifade eden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akdoğan, “Metin Erbaş tamamen yasal çerçevede memur konumunda atanmıştır. Araştırmacı demek amirin verdiği işleri yapma konumunda olan kişi demektir. Bu da yasaldır mevzuata uygundur. Allah’a hamdolsun hiçbir endişemiz yok. Konuyu merak edenlere resmi başvuru yapıldığında bilgi de verebiliriz. Bunu dağdaki çobana da Cumhurbaşkanlığımıza da verebiliriz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.