Atık Toplama Noktaları Arttırıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 25.03.2021 - 09:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1983+ kez okundu.
 

Atık Toplama Noktaları Arttırıldı

Geleceğe yaşanabilir bir çevre ve yaşanabilir bir şehir bırakabilmek için “Sıfır Atık” hedefi ile çalışan Altınordu Belediyesi, Sıfır Atık Yönetimi kapsamında şehrin çeşitli yerlerinde oluşturduğu Atık Toplama Noktalarını artırdı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hayata geçirilen, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri içinde atıkların kontrol altına alınması hedefleri doğrultusunda gelecek nesillere temiz ve gelişmiş Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen Altınordu Belediyesi, bugüne kadar sürdürdüğü çevre dostu uygulamalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Altınordu Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği "Geri Dönüşüm Kutusu" projesi ile ekonomik değeri yüksek atık türleri arasında yer alan kâğıt, plastik ve metal atıkların geri dönüşümü için de çalışma yürütüyor. Yapılan çalışma ile Altınordu Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen proje ile ilçenin farklı noktalarında var olan kumbaralara yenileri eklendi. Yenileri ile birlikte toplam 151 adet geri dönüşüm atık kumbarası şehirde yerini aldı. Kumbaralar, kamu kurum ve kuruluşları, toplu yaşam alanları, parklar, sokak ve caddeler başta olmak üzere vatandaşların kolay ulaşabilecekleri noktalara yerleştirildi. Proje ile ilçe sakinlerinin kâğıt, plastik ve metal atıklarını kumbaralara bırakarak temiz çevre ve geri dönüşüme katkıda bulunması hedefleniyor. Ayrıca sıfır atık projesi kapsamında Belediye tarafından şehre yerleştirilen çöp konteynerleri, cam kumbarası, tekstil geri dönüşüm kumbarası ve ambalaj geri dönüşüm kumbaraları bulunuyor. ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM ATAĞI Altınordu Belediyesi’nin çevre dostu uygulamaları sadece kâğıt metal ve plastik atıkları ile sınırlı değil. Engelleri aşmak için engelli bireylere tekerlekli sandalye kazandıran mavi kapak kutularından sokak hayvanlarına tamamen geri dönüşüm malzemelerinden yapılan atık karşılığında mama veren otomat mamamitklere kadar birçok çevre dostu uygulamayı hayata geçiren Altınordu Belediyesi bu alandaki duyarlılığı ile örnek gösteriliyor. Altınordu Belediyesi, pandemi kısıtlamaları kapsamında yemekhanelerin kapalı olduğu, kafe ve restoranların ise sadece paket servis yaptığı 2020 yılında 62.285 kg atık bitkisel yağ topladı. TAP Derneği’nin Belediyeler ile birlikte düzenlediği okullar arası ‘Atık Pillerin Toplanması Kampanyası’nda ise 747 kg’da atık pil topladı. Altınordu Belediyesine gelen talep üzerine iş yerlerine, kurumlara ve okullara yerleştirilen geri dönüşüm kumbaralarında 2020 yılında 6.760 kg atık elektrikli ve elektronik eşya toplayan Altınordu Belediyesi yine 2020 yılında 89.740 kg tekstil atığı topladı.  
Geleceğe yaşanabilir bir çevre ve yaşanabilir bir şehir bırakabilmek için “Sıfır Atık” hedefi ile çalışan Altınordu Belediyesi, Sıfır Atık Yönetimi kapsamında şehrin çeşitli yerlerinde oluşturduğu Atık Toplama Noktalarını artırdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hayata geçirilen, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri içinde atıkların kontrol altına alınması hedefleri doğrultusunda gelecek nesillere temiz ve gelişmiş Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen Altınordu Belediyesi, bugüne kadar sürdürdüğü çevre dostu uygulamalarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Altınordu Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği "Geri Dönüşüm Kutusu" projesi ile ekonomik değeri yüksek atık türleri arasında yer alan kâğıt, plastik ve metal atıkların geri dönüşümü için de çalışma yürütüyor. Yapılan çalışma ile Altınordu Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen proje ile ilçenin farklı noktalarında var olan kumbaralara yenileri eklendi. Yenileri ile birlikte toplam 151 adet geri dönüşüm atık kumbarası şehirde yerini aldı. Kumbaralar, kamu kurum ve kuruluşları, toplu yaşam alanları, parklar, sokak ve caddeler başta olmak üzere vatandaşların kolay ulaşabilecekleri noktalara yerleştirildi. Proje ile ilçe sakinlerinin kâğıt, plastik ve metal atıklarını kumbaralara bırakarak temiz çevre ve geri dönüşüme katkıda bulunması hedefleniyor. Ayrıca sıfır atık projesi kapsamında Belediye tarafından şehre yerleştirilen çöp konteynerleri, cam kumbarası, tekstil geri dönüşüm kumbarası ve ambalaj geri dönüşüm kumbaraları bulunuyor.

ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM ATAĞI

Altınordu Belediyesi’nin çevre dostu uygulamaları sadece kâğıt metal ve plastik atıkları ile sınırlı değil. Engelleri aşmak için engelli bireylere tekerlekli sandalye kazandıran mavi kapak kutularından sokak hayvanlarına tamamen geri dönüşüm malzemelerinden yapılan atık karşılığında mama veren otomat mamamitklere kadar birçok çevre dostu uygulamayı hayata geçiren Altınordu Belediyesi bu alandaki duyarlılığı ile örnek gösteriliyor.

Altınordu Belediyesi, pandemi kısıtlamaları kapsamında yemekhanelerin kapalı olduğu, kafe ve restoranların ise sadece paket servis yaptığı 2020 yılında 62.285 kg atık bitkisel yağ topladı. TAP Derneği’nin Belediyeler ile birlikte düzenlediği okullar arası ‘Atık Pillerin Toplanması Kampanyası’nda ise 747 kg’da atık pil topladı.

Altınordu Belediyesine gelen talep üzerine iş yerlerine, kurumlara ve okullara yerleştirilen geri dönüşüm kumbaralarında 2020 yılında 6.760 kg atık elektrikli ve elektronik eşya toplayan Altınordu Belediyesi yine 2020 yılında 89.740 kg tekstil atığı topladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.