“Ayanikola’da Projesi” tamam, kimin yapacağı belli değil

TURİZM 19.04.2018 - 14:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1931+ kez okundu.
 

“Ayanikola’da Projesi” tamam, kimin yapacağı belli değil

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Ayanikola Adası Projesi” Samsun Anıtlar Kurulundan geçerek, ihaleye çıkma aşamasına geldi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Ünye Ayanikola Adası restorasyon ve çevre düzenleme projesi, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanarak ihaleye çıkma aşamasına geldi. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptırmak için çalışma yürüttüğü ve bakanlıkla görüşmelerin devam ettiği öğrenildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre, Ayanikola Adası’nın restorasyonu için hazırlanan proje Samsun Anıtlar Kurulu’ndan onaylandı.  Projenin maliyet hesaplarının da yapılarak ihaleye çıkılacak aşamaya gelindiği, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yaptırmak için çalışma yürüttüğü ve bakanlıkla görüşmelerin devam ettiği öğrenildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Ayanikola Adası’nın restorasyon yapımını üstlenmesi durumunda alan Bakanlığa devredilerek çalışmalar gerçekleştirilecek. Ayanikola’da yapılacak çalışma kapsamında, geçen yıl yapılan kazı çalışmasında gün yüzüne çıkan ve yapılacak yeni çalışmalarla ortaya çıkan kalıntılar özel camekân bir koruyucuya alınacak ve insanların alana kolayca ulaşacağı çelik bir sistem kurulacak.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Ayanikola Adası Projesi” Samsun Anıtlar Kurulundan geçerek, ihaleye çıkma aşamasına geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Ünye Ayanikola Adası restorasyon ve çevre düzenleme projesi, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanarak ihaleye çıkma aşamasına geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptırmak için çalışma yürüttüğü ve bakanlıkla görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre, Ayanikola Adası’nın restorasyonu için hazırlanan proje Samsun Anıtlar Kurulu’ndan onaylandı.  Projenin maliyet hesaplarının da yapılarak ihaleye çıkılacak aşamaya gelindiği, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yaptırmak için çalışma yürüttüğü ve bakanlıkla görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Ayanikola Adası’nın restorasyon yapımını üstlenmesi durumunda alan Bakanlığa devredilerek çalışmalar gerçekleştirilecek.

Ayanikola’da yapılacak çalışma kapsamında, geçen yıl yapılan kazı çalışmasında gün yüzüne çıkan ve yapılacak yeni çalışmalarla ortaya çıkan kalıntılar özel camekân bir koruyucuya alınacak ve insanların alana kolayca ulaşacağı çelik bir sistem kurulacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.