Bakan Demircan'dan binlerce sağlık çalışanına müjde

SAĞLIK 29.03.2018 - 23:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1519+ kez okundu.
 

Bakan Demircan'dan binlerce sağlık çalışanına müjde

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, çocuk programlarında gıda reklamlarında kısıtlama olacağını dile getiri. Bakan Demircan sağlık çalışanlarına yıpranmanın önümüzdeki hafta Meclis'e gelecek düzenlemede olacağını açıkladı
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkına ilişkin, "Yasa paketi hazır, Bakanlar Kurulu'ndaki ilk sunumu yaptık ve önümüzdeki ilk günlerde Meclis'e gelecek. Son şekli Meclis'te sunulacak metinde görülecek ama şu kadarını söyleyeyim, yıpranma yer alacak." dedi. Demircan, CNN Türk canlı yayınında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı Yayımlanan RTÜK Yönetmeliği'nde çocuk programları ve çocuk kanallarında bazı gıdalara yönelik uygulanacak reklam yasağının anımsatılarak, Sağlık Bakanlığınca bu gıdaların yer alacağı kırmızı, turuncu ve yeşil listelerin hazırlanıp hazırlanmadığının sorulması üzerine Demircan, listelerin tamamlandığını bildirdi. Demircan, "Listeler hazırlandı ve RTÜK'e gönderildi. RTÜK bu uygulamaları takip edecek." yanıtını verdi. Listelerin içeriği hakkında bilgi veren Demircan, "Listede, 5 kalem için gıda yasakları var. Bunlar, çikolata, şeker ve şekerlemeler, bisküvi, kekler, cipsler, meyve suları, gazlı içecekler ve enerji içecekleri ile yenilebilir buzlar. Kesinlikle bunların reklamı çocuk programlarında yapılamayacak ve erişkinler için kuşaklarda yapılıyorsa bile alt yazıyla bunlar hakkında uyarı olacak." diye konuştu.  
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, çocuk programlarında gıda reklamlarında kısıtlama olacağını dile getiri. Bakan Demircan sağlık çalışanlarına yıpranmanın önümüzdeki hafta Meclis'e gelecek düzenlemede olacağını açıkladı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkına ilişkin, "Yasa paketi hazır, Bakanlar Kurulu'ndaki ilk sunumu yaptık ve önümüzdeki ilk günlerde Meclis'e gelecek. Son şekli Meclis'te sunulacak metinde görülecek ama şu kadarını söyleyeyim, yıpranma yer alacak." dedi.

Demircan, CNN Türk canlı yayınında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı

Yayımlanan RTÜK Yönetmeliği'nde çocuk programları ve çocuk kanallarında bazı gıdalara yönelik uygulanacak reklam yasağının anımsatılarak, Sağlık Bakanlığınca bu gıdaların yer alacağı kırmızı, turuncu ve yeşil listelerin hazırlanıp hazırlanmadığının sorulması üzerine Demircan, listelerin tamamlandığını bildirdi. Demircan, "Listeler hazırlandı ve RTÜK'e gönderildi. RTÜK bu uygulamaları takip edecek." yanıtını verdi.

Listelerin içeriği hakkında bilgi veren Demircan, "Listede, 5 kalem için gıda yasakları var. Bunlar, çikolata, şeker ve şekerlemeler, bisküvi, kekler, cipsler, meyve suları, gazlı içecekler ve enerji içecekleri ile yenilebilir buzlar. Kesinlikle bunların reklamı çocuk programlarında yapılamayacak ve erişkinler için kuşaklarda yapılıyorsa bile alt yazıyla bunlar hakkında uyarı olacak." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.