Başkan Güler Bire Dört Kazandırdı!

YAŞAM 09.11.2020 - 16:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1739+ kez okundu.
 

Başkan Güler Bire Dört Kazandırdı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılık projeleri vatandaşların yüzünü güldürdü. Kentte, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle dağıtılan toplam 4 bin kaz, 14 bine ulaştı. Kaz çiftliklerinin kapasitesi bir yılda 4 kat arttı.
Göreve geldiği günden bu yana kırsal kesimde hayvancılığa ve et-süt üretimine destek olmak, tarım alanında üretim ve verimliliği arttırmak amacıyla nitelikli tarım projeleriyle dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in projeleri meyvelerini verdi.  Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Damızlık Kaz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında geçen yıl ağustos ayında 40 çiftçiye 4 bin kaz dağıtımı gerçekleşti. Kısa sürede bölgeye uyum sağlayan kazlar, çiftçilerin yaptığı üretimle, bir yılda 14 bin rakamına ulaştı. Çiftlik kapasiteleri de 4 kat arttı.     İŞLETME KAPASİTELERİ BİR YILDA DÖRT KAT ARTTI     Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kısa sürede alınan etkili sonuçtan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Dağıtılan kazların vatandaşlara yeni bir gelir kaynağı oluşturduğunu belirten Başkan Güler, “Fındığın yanında, tarım ve hayvancılıkla da öne çıkmak istiyoruz. Geçen yıl Ağustos ayında 4 bin kaz dağıttık.  Projemiz kısa sürede sonuç verdi. Dağıtılan kazlardan, tanesi 18 liradan 7 bin adet yumurta, tanesi 60 liradan 4 bin civciv satıldı. Her biri 250 lira olmak üzere 7 bin adet ise damızlık kaz yetiştirildi. Bir yılda 14 bin rakamına ulaştık. Bu çok büyük bir sayı” dedi.     KAZ YETİŞTİRİCİLERİ BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR ETTİ     Altınordu ilçesinde, 200 kaz ile yetiştiriciliğe başlayan Mustafa Burak Kılıç, işletme kapasitesini bir yılda üç kat artırdığını söyledi. Kılıç yaptığı açıklamada, “Geçen yıl Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 200 kaz ile yetiştiriciliğe başladım. Geçen yıl aldığımız kazlarla bu yıl kuluçka makinalarıyla ürettiğimiz kazlardan 600 kaz ürettik. Bunların bir kısmını etlik olarak yetiştiriyoruz. Bir kısmını da damızlık olarak ayırıp, gelecek yıllar için sayımızı arttırmayı hedefliyoruz.  Şu an için yerimiz kısıtlı olduğu için 2 bin rakamlarını hedefliyoruz. Desteklerinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere, İl Tarım Orman Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılık projeleri vatandaşların yüzünü güldürdü. Kentte, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle dağıtılan toplam 4 bin kaz, 14 bine ulaştı. Kaz çiftliklerinin kapasitesi bir yılda 4 kat arttı.

Göreve geldiği günden bu yana kırsal kesimde hayvancılığa ve et-süt üretimine destek olmak, tarım alanında üretim ve verimliliği arttırmak amacıyla nitelikli tarım projeleriyle dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in projeleri meyvelerini verdi.  Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Damızlık Kaz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında geçen yıl ağustos ayında 40 çiftçiye 4 bin kaz dağıtımı gerçekleşti. Kısa sürede bölgeye uyum sağlayan kazlar, çiftçilerin yaptığı üretimle, bir yılda 14 bin rakamına ulaştı. Çiftlik kapasiteleri de 4 kat arttı.

 

 

İŞLETME KAPASİTELERİ BİR YILDA DÖRT KAT ARTTI

 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kısa sürede alınan etkili sonuçtan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Dağıtılan kazların vatandaşlara yeni bir gelir kaynağı oluşturduğunu belirten Başkan Güler, “Fındığın yanında, tarım ve hayvancılıkla da öne çıkmak istiyoruz. Geçen yıl Ağustos ayında 4 bin kaz dağıttık.  Projemiz kısa sürede sonuç verdi. Dağıtılan kazlardan, tanesi 18 liradan 7 bin adet yumurta, tanesi 60 liradan 4 bin civciv satıldı. Her biri 250 lira olmak üzere 7 bin adet ise damızlık kaz yetiştirildi. Bir yılda 14 bin rakamına ulaştık. Bu çok büyük bir sayı” dedi.

 

 

KAZ YETİŞTİRİCİLERİ BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR ETTİ

 

 

Altınordu ilçesinde, 200 kaz ile yetiştiriciliğe başlayan Mustafa Burak Kılıç, işletme kapasitesini bir yılda üç kat artırdığını söyledi. Kılıç yaptığı açıklamada, “Geçen yıl Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 200 kaz ile yetiştiriciliğe başladım. Geçen yıl aldığımız kazlarla bu yıl kuluçka makinalarıyla ürettiğimiz kazlardan 600 kaz ürettik. Bunların bir kısmını etlik olarak yetiştiriyoruz. Bir kısmını da damızlık olarak ayırıp, gelecek yıllar için sayımızı arttırmayı hedefliyoruz.  Şu an için yerimiz kısıtlı olduğu için 2 bin rakamlarını hedefliyoruz. Desteklerinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere, İl Tarım Orman Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.