Başkan Tavlı, o iddiayla ilgili konuştu:

BÖLGE GÜNDEMİ 29.12.2019 - 18:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1805+ kez okundu.
 

Başkan Tavlı, o iddiayla ilgili konuştu:

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “geçtiğimiz gün çöp aktarma istasyonunda sokak hayvanlarının konteynere kilitlendiği ile ilgili görüntüler paylaşıldı. Bu tamamen kasıtlı ve yıpratmaya yönelik girişimler. Hayvanları o konteynıra hapsedip insanlık dışı olaya kim sebebiyet verdi ise yargı önünde hesap verecek” dedi.
YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER Ünye, son günlerde sokak köpekleriyle ilgili haberlerle gündemden düşmüyor. Kasım ayında Kızılkaya transfer merkezinde tutulan köpeklerin hali, bir hayvanseverin çektiği ve sosyal medyada paylaştığı görüntülerle yürekleri sızlatmıştı. Kısa sürede tepki çeken görüntülerin ardından sokak köpekleri geçici olarak Altınordu, Fatsa ve Bafra ilçelerine sevk edilmişti. Geçtiğimiz günlerde yine Ünye’de sokak köpekleriyle ilgili yeni bir video yayınlanarak, köpeklerin konteynırlara hapsedildiği iddia edilmişti. İşte o iddialarla ilgili Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı açıklamalarda bulundu. Son dönemde özelikle sokak hayvanları üzerinden kasıtlı şekilde paylaşımlar yapıldığını belirten Başkan Tavlı, “Samimiyetsiz davranışlardan rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu konularda hassas olduğumuz bir süreçte bu yaftaların ve yakıştırmaların hiç doğru olmadığını söylüyorum. Büyükşehir belediyemizin Kızılkaya’da ki hayvan barınağı çalışması doğru bir çalışma. 20 dönümlük bir alan ve 4’e bölünerek farklı alanlar oluşturulacak. Geceleyin oraya gidilerek suyun az bir noktada bulunduğu yerde durmuşlar ve hayvanlarda o noktaya toplanmış. Görüntülerde aksedildiği gibi bir durum asla söz konusu değildir. Yine geçtiğimiz gün çöp aktarma istasyonunda sokak hayvanlarının konteynıra kilitlendiği ile ilgili görüntüler paylaşıldı. Bu tamamen kasıtlı ve yıpratmaya yönelik girişimler. Birileri bunları yapıyor ve hayvan severlere de haber vererek gerçek dışı haberler yaptırmış oluyorlar. Hayvanları o konteynıra hapsedip insanlık dışı olaya kim sebebiyet verdi ise yargı önünde hesap verecek. Bu konuda gerçekten herkesi hassasiyete davet ediyorum. Ayrıca çevremizde ki il ve ilçelerden Ünye’ye ciddi sayıda köpek bırakılıyor. Küpesiz ve hiç bu bölgede görülmeyen hayvanları görüyorsunuz. Bu hayvanları topladığınızda ne yapıyorsunuz diyorlar. Hiçbiri şey yapmıyoruz. Bununla ilgili kalıcı bir çözümün üretilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “geçtiğimiz gün çöp aktarma istasyonunda sokak hayvanlarının konteynere kilitlendiği ile ilgili görüntüler paylaşıldı. Bu tamamen kasıtlı ve yıpratmaya yönelik girişimler. Hayvanları o konteynıra hapsedip insanlık dışı olaya kim sebebiyet verdi ise yargı önünde hesap verecek” dedi.

YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Ünye, son günlerde sokak köpekleriyle ilgili haberlerle gündemden düşmüyor. Kasım ayında Kızılkaya transfer merkezinde tutulan köpeklerin hali, bir hayvanseverin çektiği ve sosyal medyada paylaştığı görüntülerle yürekleri sızlatmıştı. Kısa sürede tepki çeken görüntülerin ardından sokak köpekleri geçici olarak Altınordu, Fatsa ve Bafra ilçelerine sevk edilmişti. Geçtiğimiz günlerde yine Ünye’de sokak köpekleriyle ilgili yeni bir video yayınlanarak, köpeklerin konteynırlara hapsedildiği iddia edilmişti. İşte o iddialarla ilgili Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı açıklamalarda bulundu.

Son dönemde özelikle sokak hayvanları üzerinden kasıtlı şekilde paylaşımlar yapıldığını belirten Başkan Tavlı, “Samimiyetsiz davranışlardan rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu konularda hassas olduğumuz bir süreçte bu yaftaların ve yakıştırmaların hiç doğru olmadığını söylüyorum. Büyükşehir belediyemizin Kızılkaya’da ki hayvan barınağı çalışması doğru bir çalışma. 20 dönümlük bir alan ve 4’e bölünerek farklı alanlar oluşturulacak. Geceleyin oraya gidilerek suyun az bir noktada bulunduğu yerde durmuşlar ve hayvanlarda o noktaya toplanmış. Görüntülerde aksedildiği gibi bir durum asla söz konusu değildir. Yine geçtiğimiz gün çöp aktarma istasyonunda sokak hayvanlarının konteynıra kilitlendiği ile ilgili görüntüler paylaşıldı. Bu tamamen kasıtlı ve yıpratmaya yönelik girişimler. Birileri bunları yapıyor ve hayvan severlere de haber vererek gerçek dışı haberler yaptırmış oluyorlar. Hayvanları o konteynıra hapsedip insanlık dışı olaya kim sebebiyet verdi ise yargı önünde hesap verecek. Bu konuda gerçekten herkesi hassasiyete davet ediyorum. Ayrıca çevremizde ki il ve ilçelerden Ünye’ye ciddi sayıda köpek bırakılıyor. Küpesiz ve hiç bu bölgede görülmeyen hayvanları görüyorsunuz. Bu hayvanları topladığınızda ne yapıyorsunuz diyorlar. Hiçbiri şey yapmıyoruz. Bununla ilgili kalıcı bir çözümün üretilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.