Başkan Tekintaş, Japonya Ankara Büyükelçisini Ağırladıv

BÖLGE GÜNDEMİ 11.03.2019 - 13:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1202+ kez okundu.
 

Başkan Tekintaş, Japonya Ankara Büyükelçisini Ağırladıv

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’yı ağırladı.
BAŞKAN TEKİNTAŞ, “GELİŞMESİNİ HIZLA SÜRDÜREN İLLERDEN BİR TANESİYİZ” Büyükelçiyi Ordu’da ağırlamaktan son derece memnun olduklarını ifade eden ve Ordu ili hakkında bilgiler veren Başkan Engin Tekintaş, “Sıcakkanlılığı ile Japonya’yı ilimize taşıyan Sayın Büyükelçiye hoş geldiniz diyorum. Ordu ili denizi, sahili ve yeşiliyle ülkemizin en güzel illerinden bir tanesidir. Ben 2013 yılında Japonya’yı ziyaret ettim. Türk vatandaşlarının en yoğun bulunduğu Nagoya kentinde hemşehrilemizle buluşurken, çeşitli bölgelerde de ziyaretlerde bulunmuştuk. Türkiye, dünya fındığının 74’ünü üreten bir ülkedir. Ordu ili de Türkiye fındığının 30’unu üretiyor. Dolayısıyla fındık üretiminde en önde gelen illerden birisiyiz. Türkiye’de üretilen balın da en fazla üretimi Ordu’da yapılıyor. Yaklaşık 17 bin ton civarında bal üretiyoruz. Kivi üretiminin de en fazla olduğu iki ilden birisiyiz. Sanayimiz fındık ve tekstil üretimine dayalı. Bu sene faaliyete başlayan bir kayak merkezimiz var. Osaka’daki havalimanın aynısı olan denize dolgu havalimanımız 2015 yılında hizmete açıldı. Dolayısıyla gelişmesini hızla sürdüren illerden bir tanesiyiz. 770 bin nüfuslu ilimiz 19 ilçesi ile birlikte büyükşehir belediyesi olarak yönetiliyor” dedi. BÜYÜKELÇİ MİYAJİMA, “SICAKKANLI KARŞILAMADAN SON DERECE ETKİLENDİM” Ordu’ya ilk kez geldiğini ve güzel izlenimler edindiğini ifade eden Japon Büyükelçi Miyajima ise “Ordu’ya ilk kez geliyorum. Ünye ve Fatsa ilçelerinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. Ünye-Türk Japon Dostluğu ve Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Anıtı’nı ziyaret ettik. Ayrıca gittiğimiz yerlerde bazı tekstil fabrikalarını gezdik ve çalışmalarını yakından gördük. Bu seyahatimde birçok yeni şey öğrendim. Bize gösterilen sıcakkanlı karşılamadan, ağırlamadan çok memnun kaldım ve son derece etkilendim” diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’yı ağırladı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ, “GELİŞMESİNİ HIZLA SÜRDÜREN İLLERDEN BİR TANESİYİZ”

Büyükelçiyi Ordu’da ağırlamaktan son derece memnun olduklarını ifade eden ve Ordu ili hakkında bilgiler veren Başkan Engin Tekintaş, “Sıcakkanlılığı ile Japonya’yı ilimize taşıyan Sayın Büyükelçiye hoş geldiniz diyorum. Ordu ili denizi, sahili ve yeşiliyle ülkemizin en güzel illerinden bir tanesidir. Ben 2013 yılında Japonya’yı ziyaret ettim. Türk vatandaşlarının en yoğun bulunduğu Nagoya kentinde hemşehrilemizle buluşurken, çeşitli bölgelerde de ziyaretlerde bulunmuştuk. Türkiye, dünya fındığının 74’ünü üreten bir ülkedir. Ordu ili de Türkiye fındığının 30’unu üretiyor. Dolayısıyla fındık üretiminde en önde gelen illerden birisiyiz. Türkiye’de üretilen balın da en fazla üretimi Ordu’da yapılıyor. Yaklaşık 17 bin ton civarında bal üretiyoruz. Kivi üretiminin de en fazla olduğu iki ilden birisiyiz. Sanayimiz fındık ve tekstil üretimine dayalı. Bu sene faaliyete başlayan bir kayak merkezimiz var. Osaka’daki havalimanın aynısı olan denize dolgu havalimanımız 2015 yılında hizmete açıldı. Dolayısıyla gelişmesini hızla sürdüren illerden bir tanesiyiz. 770 bin nüfuslu ilimiz 19 ilçesi ile birlikte büyükşehir belediyesi olarak yönetiliyor” dedi.

BÜYÜKELÇİ MİYAJİMA, “SICAKKANLI KARŞILAMADAN SON DERECE ETKİLENDİM”

Ordu’ya ilk kez geldiğini ve güzel izlenimler edindiğini ifade eden Japon Büyükelçi Miyajima ise “Ordu’ya ilk kez geliyorum. Ünye ve Fatsa ilçelerinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. Ünye-Türk Japon Dostluğu ve Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Anıtı’nı ziyaret ettik. Ayrıca gittiğimiz yerlerde bazı tekstil fabrikalarını gezdik ve çalışmalarını yakından gördük. Bu seyahatimde birçok yeni şey öğrendim. Bize gösterilen sıcakkanlı karşılamadan, ağırlamadan çok memnun kaldım ve son derece etkilendim” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.