Bayramca’dan sonra Saraçlı’da çözülüyor

BÖLGE GÜNDEMİ 23.10.2018 - 23:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1001+ kez okundu.
 

Bayramca’dan sonra Saraçlı’da çözülüyor

Ünye Belediyesi, ilçenin bazı mahallerinde vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden olan tapu problemlerini çözüme kavuşturmaya devam ediyor.
Bayramca Mahallesi’nin ardından Saraçlı Mahallesi’nde de sorunun çözümü noktasında sona yaklaşıldı. Bayramca Mahallesi sakinlerinin yaşadığı tapu sorununun çözüme kavuşturulmasının ardından, Saraçlı Mahallesi’nde ki tapu probleminde de sona gelindi. Saraçlı mahallesinde tapu problemi yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar 2,5 ay içerisinde vatandaşların tapularına kavuşacakları söyledi. -“Sorun çözen bir belediyecilik anlayışı yürütüyoruz”-         Ünye’de yıllardır çözülemeyen sorunları çözen bir belediyecilik anlayışı yürüttüklerini ifade eden Başkan Çamyar, “Saraçlı mahallemizde 52 tane binamızda 25 yıldır tapu problemi yaşanıyor. 1992-93 yıllarında alınan tapuların reel durumla uyuşmadığı ve sıkıntılar olduğu bilgisi bizlere ulaşır ulaşmaz, Belediyemizin İmar Müdürlüğümüz ve Plan Proje Müdürlüğümüze gerekli talimatları vermiştik. Her iki müdürlüğümüzde uzun bir süredir çalışmalarını yürüttüler ve sona gelindi.” dedi. -“2,5 aylık süre içerisinde tapuları vermiş olacağız”- Sürecin uzaması ile alakalı da bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bölgede var olan hisselerin kamulaştırma sürecinin yaşandığını söyledi.    Başkan Çamyar, “Başkalarına ait olan hisselerle ilgili bir haciz problemi vardı. Haczi kaldırmak hukuken mümkün olmadığı için biz mecburen kamulaştırma davası açarak süreci yönetmiş olduk. Şu an itibari ile kamulaştırma davalarımız bitti. Dün itibari ile de çalışmaya başlayan harita mühendisi parselasyon işlemlerini tamamlayarak dosyayı bize teslim edecek. Ünye Belediyesi olarak bizler de Encümen kararı ile beraber Ordu Büyükşehir Belediyemizin encümenine yönlendireceğiz. Ardından ise askı sürecine geçilecek. Ortalama 2,5 aylık süre içerisinde tıpkı Bayramca Mahallemizde hemşerilerimizi tapuları ile kavuşturduğumuz gibi Saraçlı Mahallemizde ki kardeşlerimize de tapularını dağıtmış olacağız.” diye konuştu.
Ünye Belediyesi, ilçenin bazı mahallerinde vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden olan tapu problemlerini çözüme kavuşturmaya devam ediyor.

Bayramca Mahallesi’nin ardından Saraçlı Mahallesi’nde de sorunun çözümü noktasında sona yaklaşıldı.

Bayramca Mahallesi sakinlerinin yaşadığı tapu sorununun çözüme kavuşturulmasının ardından, Saraçlı Mahallesi’nde ki tapu probleminde de sona gelindi.

Saraçlı mahallesinde tapu problemi yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar 2,5 ay içerisinde vatandaşların tapularına kavuşacakları söyledi.

-“Sorun çözen bir belediyecilik anlayışı yürütüyoruz”-        

Ünye’de yıllardır çözülemeyen sorunları çözen bir belediyecilik anlayışı yürüttüklerini ifade eden Başkan Çamyar, “Saraçlı mahallemizde 52 tane binamızda 25 yıldır tapu problemi yaşanıyor. 1992-93 yıllarında alınan tapuların reel durumla uyuşmadığı ve sıkıntılar olduğu bilgisi bizlere ulaşır ulaşmaz, Belediyemizin İmar Müdürlüğümüz ve Plan Proje Müdürlüğümüze gerekli talimatları vermiştik. Her iki müdürlüğümüzde uzun bir süredir çalışmalarını yürüttüler ve sona gelindi.” dedi.

-“2,5 aylık süre içerisinde tapuları vermiş olacağız”-

Sürecin uzaması ile alakalı da bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bölgede var olan hisselerin kamulaştırma sürecinin yaşandığını söyledi.

 

 Başkan Çamyar, “Başkalarına ait olan hisselerle ilgili bir haciz problemi vardı. Haczi kaldırmak hukuken mümkün olmadığı için biz mecburen kamulaştırma davası açarak süreci yönetmiş olduk. Şu an itibari ile kamulaştırma davalarımız bitti. Dün itibari ile de çalışmaya başlayan harita mühendisi parselasyon işlemlerini tamamlayarak dosyayı bize teslim edecek. Ünye Belediyesi olarak bizler de Encümen kararı ile beraber Ordu Büyükşehir Belediyemizin encümenine yönlendireceğiz. Ardından ise askı sürecine geçilecek. Ortalama 2,5 aylık süre içerisinde tıpkı Bayramca Mahallemizde hemşerilerimizi tapuları ile kavuşturduğumuz gibi Saraçlı Mahallemizde ki kardeşlerimize de tapularını dağıtmış olacağız.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.