Belde Evler’in Yıkımına Dün De Devam Edildi

BÖLGE GÜNDEMİ 13.02.2020 - 22:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2005+ kez okundu.
 

Belde Evler’in Yıkımına Dün De Devam Edildi

Ordu'da kıyı kenar çizgisi içinde kaldığı gerekçesiyle mahkeme tarafından yıkım kararı verilen 3 bloktan oluşan 17 katlı Belde Evler Projesi’nde yıkım işlemi dün de devam etti.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılının mayıs ayında ihale yoluyla satışa çıkarılan Altınordu ilçesine bağlı Kirazlimanı Mahallesi’nde bulunan Belde Otel arsası üzerine 3 bloktan oluşan 17'şer katlı, 280 daireli bina için ruhsat verildi. Büyükşehir Belediyesi'nde yönetim değişikliğinin ardından, geçen yıl yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Dr. Mehmet Hilmi Güler, binaların kentin siluetini bozduğu ve hukuksuz yapıldığı gerekçesiyle yıkımı için konuyu Belediye Meclisi'ne taşıdı. Burada 18 Temmuz 2019 tarihinde alınan karar doğrultusunda binalar mühürlendi. Ardından binaların yıkımı için mahkemeye başvuruldu. Konsorsiyum şirketi de mahkemeye başvurarak hukuki süreç başlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta “Ordu'da ki bina daha yıkılmadı mı” diye Ordu milletvekillerine sormasıyla konu yeniden gündeme geldi. Erdoğan’ın “Ben Belediye Başkanı Hilmi Güler’e söyledim, nasıl yıkmazsınız. Bana günü birlik Ordu yaptıracaksınız” sözleri ise dikkat çekmişti. VATANDAŞLAR MERAKLA İZLEDİ Büyükşehir Belediyesi Ordu İdare Mahkemesi'ne başvurarak yapılan gökdelen inşaatının kıyı kenar çizgisi içinde kaldığını gerekçe gösterip, binanın yıkılmasını talep etti. Mahkeme binanın yıkımına karar verirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından da yıkım şirket yetkililerine tebliği edildi. Çevik kuvvet polisinin güvenlik önlemleri altında Büyükşehir Belediyesi iş makineleriyle çarşamba günü başlayan yıkım dün sabah saatlerinden itibaren yeniden başladı. Polis inşaat alanına yıkım ekibi dışında hiç kimseyi sokmazken, çevredeki vatandaşlarda merakla yıkımı izledi. VİNÇ GETİRİLDİ Sabah saatlerinde alt katlardan başlayan yıkım çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediyesi yıkım çalışmalarının en üst katlardan başlaması için kırıcı getirdi. Vinç yardımıyla çatıya çıkarılacak olan kırıcı ile binanın kısa süre içerisinde yıkılmasını hedefliyor. YIKIM KARARI OLAN DİĞER BİNALAR İÇİN DE ÇALIŞMA BAŞLATILDI Büyükşehir Belediyesi'nin inşaat halindeki gökdeleni yıkmaya başlamasının ardından, hukuka aykırı yapılan ve yıkım kararı olan kentteki diğer binaların yıkılmasıyla ilgili de belediyenin hukuk birimi tarafından çalışma başlatıldığı, daha önce projeleri iptal edilen benzer projelerle ilgili hukuki sürecinde devam ettiği belirtildi.
Ordu'da kıyı kenar çizgisi içinde kaldığı gerekçesiyle mahkeme tarafından yıkım kararı verilen 3 bloktan oluşan 17 katlı Belde Evler Projesi’nde yıkım işlemi dün de devam etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılının mayıs ayında ihale yoluyla satışa çıkarılan Altınordu ilçesine bağlı Kirazlimanı Mahallesi’nde bulunan Belde Otel arsası üzerine 3 bloktan oluşan 17'şer katlı, 280 daireli bina için ruhsat verildi. Büyükşehir Belediyesi'nde yönetim değişikliğinin ardından, geçen yıl yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Dr. Mehmet Hilmi Güler, binaların kentin siluetini bozduğu ve hukuksuz yapıldığı gerekçesiyle yıkımı için konuyu Belediye Meclisi'ne taşıdı. Burada 18 Temmuz 2019 tarihinde alınan karar doğrultusunda binalar mühürlendi. Ardından binaların yıkımı için mahkemeye başvuruldu.

Konsorsiyum şirketi de mahkemeye başvurarak hukuki süreç başlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta “Ordu'da ki bina daha yıkılmadı mı” diye Ordu milletvekillerine sormasıyla konu yeniden gündeme geldi. Erdoğan’ın “Ben Belediye Başkanı Hilmi Güler’e söyledim, nasıl yıkmazsınız. Bana günü birlik Ordu yaptıracaksınız” sözleri ise dikkat çekmişti.

VATANDAŞLAR MERAKLA İZLEDİ

Büyükşehir Belediyesi Ordu İdare Mahkemesi'ne başvurarak yapılan gökdelen inşaatının kıyı kenar çizgisi içinde kaldığını gerekçe gösterip, binanın yıkılmasını talep etti. Mahkeme binanın yıkımına karar verirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından da yıkım şirket yetkililerine tebliği edildi. Çevik kuvvet polisinin güvenlik önlemleri altında Büyükşehir Belediyesi iş makineleriyle çarşamba günü başlayan yıkım dün sabah saatlerinden itibaren yeniden başladı. Polis inşaat alanına yıkım ekibi dışında hiç kimseyi sokmazken, çevredeki vatandaşlarda merakla yıkımı izledi.

VİNÇ GETİRİLDİ

Sabah saatlerinde alt katlardan başlayan yıkım çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediyesi yıkım çalışmalarının en üst katlardan başlaması için kırıcı getirdi. Vinç yardımıyla çatıya çıkarılacak olan kırıcı ile binanın kısa süre içerisinde yıkılmasını hedefliyor.

YIKIM KARARI OLAN DİĞER BİNALAR İÇİN DE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Büyükşehir Belediyesi'nin inşaat halindeki gökdeleni yıkmaya başlamasının ardından, hukuka aykırı yapılan ve yıkım kararı olan kentteki diğer binaların yıkılmasıyla ilgili de belediyenin hukuk birimi tarafından çalışma başlatıldığı, daha önce projeleri iptal edilen benzer projelerle ilgili hukuki sürecinde devam ettiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.