“Beton yol uygulaması sel afetinden başarı ile geçti”

BÖLGE GÜNDEMİ 20.08.2018 - 17:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1649+ kez okundu.
 

“Beton yol uygulaması sel afetinden başarı ile geçti”

Ünye Belediyesi’nin üst mahallelerde gerçekleştirdiği “Beton Yol” uygulamalarına ilişkin, “Beton yol uygulamaları aşırı yağışlarda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Ünye Belediyesi’nin üst mahallelerde gerçekleştirdiği “Beton Yol” uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye belediye başkanı Ahmet Çamyar,  “Beton yol uygulamaları aşırı yağışlarda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Sel afetinde stabilize yollarda ciddi hasarlar oluşurken, beton yollarda herhangi bir zarar oluşmadı.” dedi. Ünye’ye bağlı Hanyanı Mahallesi’nde beton yol çalışmalarını yerince inceleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Karadeniz’in zor arazi yapısına uygun tekniklerin kullanılmasının önemine vurgu yaptı. Başkan Çamyar yaptığı açıklamada; “Hanyanı mahallemizde bu sene 5 bin metrekarelik bir beton yol planlamamız var. Özellikle beton yol uygulamasının Karadeniz’in sarp arazisinde ne kadar önemli olduğunu geçtiğimiz günlerde yaşadığımız sel afetinde görmüş olduk. Bu süreçte v kanalları ile beraber yapımını tamamlamış olduğumuz beton yollarımızın hiç biri sel afetinden etkilenmedi. Malzemeli ve stabilize yollarımızın ise büyük bir bölümü zarar gördü. Şu anda halen hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. -“14 Temmuz’da ki sel afetinde 5,6 milyon liralık hasar oluştu”- Geçtiğimiz 14 Temmuz tarihinde yaşanan sel afetinde 5,6 milyon liralık hasar oluştuğunu belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 8 Ağustos günü yaşanan son sel afeti ile ilgili ise hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Başkan Çamyar, daha sonra yine Hanyanı Mahallesi Şahinoğlu mevkiinde sel afeti sırasında heyelan yaşanan bölgede incelemelerde bulundu. Heyelan kaldırma çalışmalarının tamamlandığı alanda açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, “Ünye’de Ordu Büyükşehir Belediyemizin ve Samsun Büyükşehir Belediyemizden ve diğer kurumlardan gelen araç takviyeleri ile beraber ilk anlarda 25 nokta ve bugün itibariyle de 15 ayrı noktada çalışmalar devam ediyor.” diye konuştu. -“718 kilometrelik yol ağı selden zarar gördü”- Sel afetinden Ünye genelinde 718 kilometrelik yol ağının zarar gördüğünü söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Maddi zarar tespitleri devam ediyor. Bu süreçte vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışmalar hız kesmeden devam ettirilecek.” dedi.    
Ünye Belediyesi’nin üst mahallelerde gerçekleştirdiği “Beton Yol” uygulamalarına ilişkin, “Beton yol uygulamaları aşırı yağışlarda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Ünye Belediyesi’nin üst mahallelerde gerçekleştirdiği “Beton Yol” uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye belediye başkanı Ahmet Çamyar,  “Beton yol uygulamaları aşırı yağışlarda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Sel afetinde stabilize yollarda ciddi hasarlar oluşurken, beton yollarda herhangi bir zarar oluşmadı.” dedi.

Ünye’ye bağlı Hanyanı Mahallesi’nde beton yol çalışmalarını yerince inceleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Karadeniz’in zor arazi yapısına uygun tekniklerin kullanılmasının önemine vurgu yaptı.

Başkan Çamyar yaptığı açıklamada; “Hanyanı mahallemizde bu sene 5 bin metrekarelik bir beton yol planlamamız var. Özellikle beton yol uygulamasının Karadeniz’in sarp arazisinde ne kadar önemli olduğunu geçtiğimiz günlerde yaşadığımız sel afetinde görmüş olduk. Bu süreçte v kanalları ile beraber yapımını tamamlamış olduğumuz beton yollarımızın hiç biri sel afetinden etkilenmedi. Malzemeli ve stabilize yollarımızın ise büyük bir bölümü zarar gördü. Şu anda halen hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

-“14 Temmuz’da ki sel afetinde 5,6 milyon liralık hasar oluştu”-

Geçtiğimiz 14 Temmuz tarihinde yaşanan sel afetinde 5,6 milyon liralık hasar oluştuğunu belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 8 Ağustos günü yaşanan son sel afeti ile ilgili ise hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Başkan Çamyar, daha sonra yine Hanyanı Mahallesi Şahinoğlu mevkiinde sel afeti sırasında heyelan yaşanan bölgede incelemelerde bulundu. Heyelan kaldırma çalışmalarının tamamlandığı alanda açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, “Ünye’de Ordu Büyükşehir Belediyemizin ve Samsun Büyükşehir Belediyemizden ve diğer kurumlardan gelen araç takviyeleri ile beraber ilk anlarda 25 nokta ve bugün itibariyle de 15 ayrı noktada çalışmalar devam ediyor.” diye konuştu.

-“718 kilometrelik yol ağı selden zarar gördü”-

Sel afetinden Ünye genelinde 718 kilometrelik yol ağının zarar gördüğünü söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Maddi zarar tespitleri devam ediyor. Bu süreçte vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışmalar hız kesmeden devam ettirilecek.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.