Beyannameden fındık çıktı

SİYASET 27.05.2018 - 23:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1812+ kez okundu.
 

Beyannameden fındık çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FİSKOBİRLİK’i yeniden ayağa kaldıracaklarını belirterek, Karadeniz'de fındık borsasını kuracaklarını ve fiyatını Türkiye’nin belirleyeceğini açıkladı.
Kılıçdaroğlu da Samsun-Sarp demedi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 5 temel sorunu üzerine hazırlanan bildirgedeki, ekonomi, demokrasi, eğitim, toplumsal barış ve dış politika alanlarındaki vaatlerini anlattı. Kılıçdaroğlu, 230 sayfadan oluşan ‘Millet İçin Geliyoruz’ başlıklı seçim bildirgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 5 temel sorunu üzerine kurgulanan bildirgedeki, ekonomi, demokrasi, eğitim, toplumsal barış ve dış politika alanlarındaki vaatlerini anlattı. Karadeniz Bölgesi’nin merakla beklediği Samsun-Sarp Demiryolu Projesiyle ilgili vaatte bulunmayan Kılıçdaroğlu, bölge için sadece fındık vaadinde bulundu. Türkiye'nin 5 temel sorununu çözeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin en sorunlu alanlarından biri ekonomidir. TL'nin nasıl eridiğini hep birlikte gözlemiyoruz. Türkiye'yi dünyada nasıl lider yapacağız eriyen TL ile mi? Yoksa güçlü bir TL ile mi yapacağız? Çiftçi, emekli, işçi hayatından memnun değil. Fabrikalar yapan değil hapishaneler yapan bir Türkiye hükümeti ile karşı karşıyayız. 81 milyona sesleniyorum bu düzenden memnun olan bir sınıf var. Onun adı rantiye sınıfı. Rantiyeciler memnun. Bu düzeni değiştirmenin sorumluluğu hepimize düşüyor. Bana düşüyor, Muharrem İnce'ye düşüyor. İşçiye, esnafa düşüyor" ifadelerini kullandı.  Fındık fiyatını Türkiye belirleyecek Kılıçdaroğlu fındık ile ilgili; “Fiskobirlik, TARİŞ, Çükobirlik, Et ve Süt Kurumu gibi kurumları yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçiyi güçlendireceğiz. Fındıkta dünya lideriyiz. Ama fiyatını biz belirlemiyoruz. Karadeniz'de fındık borsasını kuracağız. Fiyatını Türkiye belirleyecek” dedi.  
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FİSKOBİRLİK’i yeniden ayağa kaldıracaklarını belirterek, Karadeniz'de fındık borsasını kuracaklarını ve fiyatını Türkiye’nin belirleyeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu da Samsun-Sarp demedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 5 temel sorunu üzerine hazırlanan bildirgedeki, ekonomi, demokrasi, eğitim, toplumsal barış ve dış politika alanlarındaki vaatlerini anlattı. Kılıçdaroğlu, 230 sayfadan oluşan ‘Millet İçin Geliyoruz’ başlıklı seçim bildirgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 5 temel sorunu üzerine kurgulanan bildirgedeki, ekonomi, demokrasi, eğitim, toplumsal barış ve dış politika alanlarındaki vaatlerini anlattı. Karadeniz Bölgesi’nin merakla beklediği Samsun-Sarp Demiryolu Projesiyle ilgili vaatte bulunmayan Kılıçdaroğlu, bölge için sadece fındık vaadinde bulundu.

Türkiye'nin 5 temel sorununu çözeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin en sorunlu alanlarından biri ekonomidir. TL'nin nasıl eridiğini hep birlikte gözlemiyoruz. Türkiye'yi dünyada nasıl lider yapacağız eriyen TL ile mi? Yoksa güçlü bir TL ile mi yapacağız? Çiftçi, emekli, işçi hayatından memnun değil. Fabrikalar yapan değil hapishaneler yapan bir Türkiye hükümeti ile karşı karşıyayız. 81 milyona sesleniyorum bu düzenden memnun olan bir sınıf var. Onun adı rantiye sınıfı. Rantiyeciler memnun. Bu düzeni değiştirmenin sorumluluğu hepimize düşüyor. Bana düşüyor, Muharrem İnce'ye düşüyor. İşçiye, esnafa düşüyor" ifadelerini kullandı. 

Fındık fiyatını Türkiye belirleyecek

Kılıçdaroğlu fındık ile ilgili; “Fiskobirlik, TARİŞ, Çükobirlik, Et ve Süt Kurumu gibi kurumları yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçiyi güçlendireceğiz. Fındıkta dünya lideriyiz. Ama fiyatını biz belirlemiyoruz. Karadeniz'de fındık borsasını kuracağız. Fiyatını Türkiye belirleyecek” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.