Bilsem Öğrencileri Türkiye Şampiyonu Oldu

TEKNOLOJİ 27.10.2021 - 22:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 7079+ kez okundu.
 

Bilsem Öğrencileri Türkiye Şampiyonu Oldu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ismini taşıdığı Bilim ve Sanat Merkezi katıldığı yarışmalarda iyi dereceler elde ederek Ordu’yu ve Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor.
Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, gençlerin robot ve bilime karşı ilgilerini artırmak amacıyla her yıl Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya katılarak “Powerbots - The Future of Energy" teması ile yarıştı.       Yarışmada Ordu’yu temsil eden Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Serra Kağıtçı ve Ahmet Alim Özcanlı “Kurallı Klasman- Gençler” kategorisinde rakiplerini geride bırakarak Türkiye birinciliği elde etti.           Türkiye Şampiyonluğu elde eden öğrenciler 18-19 Kasım’da düzenlenecek olan Dünya Robotik Olimpiyatlarında Ordu ve Türkiye’yi temsil edecek. Öğrenciler bu olimpiyatta dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.       “DÜNYA OLİMPİYATLARINA KATILACAĞIZ”       18-19 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Dünya Robotik Olimpiyatlarında Ordu ve Türkiye’yi temsil edeceklerini söyleyen Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Serra Kağıtçı, Ahmet Alim Özcanlı, “Bu sene dünya robot olimpiyatlarının Türkiye ayağında gençler kategorisinde Türkiye birincisi olduk. Konumuz doğal enerji kullanımı üzerineydi. Yaptığımız robotumuzla da bu yarışmada iyi işler başardık. 18-19 Kasım’da da dünya olimpiyatlarına katılacağız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi umut ediyoruz. Üzerinde çalıştığımız proje ise pil dediğimiz lego parçalarını alıp, dolum noktalarına bırakarak doğaya katkı sağlama amaçlı yapılan bir projeydi. Bu tarz farklı türlerdeki pillerimizi alıp pil istasyonu veya evlerimize bırakarak çevreyi koruma amaçlı yapılan bu projeyi en iyi şekilde yaptık ve birinci olduk” şeklinde konuştular.           “HİLMİ GÜLER HER ZAMAN DESTEKÇİMİZ”       BİLSEM Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Murat Demir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem motivasyon hem de lojistik açıdan katkılarının oldukça fazla olduğunu söyledi.           Bu tip yarışmalarda Hilmi Güler’in öğrencilerin büyük destekçisi olduğunu ifade eden BİLSEM Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Murat Demir, “Bu yıl öğrencilerimiz sağ olsunlar verdiklerimiz emekleri boşa çıkarmadılar. Kendilerine yakışanı yaptılar. Türkiye birinciliğini aldılar. Bu çalışmalar çok kısa vadede sonuç veren çalışmalar değil. Uzun zamandır çocuklarımızla çalışıyoruz. Alim ve Serra ile 3 senedir çalışıyoruz ve 3 yılın sonunda bu güzel başarıyı yakaladık. 6 aylık bir çalışma ile de bu yılki konsepti yerine getirdik ve en iyi dereceyi aldık. Hilmi Bey özellikle robotik kodlamada, tasarım da bu tip yarışmalarda gerçekten çok büyük destekçimiz. 2019 yılında da Tayland katıldığımız Dünya Şampiyonasına Hilmi Bey sağ olsun kendisi bizlere sponsorlar ayarlayarak bizi yarışmaya gönderdi. Ekipman olarak da ihtiyaç duyduğumuz da her zaman yanımızda oluyor. Hilmi Bey’in katkıları hem motivasyon açısından hem de lojistik açıdan bizlere oldukça fazla” dedi.  
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ismini taşıdığı Bilim ve Sanat Merkezi katıldığı yarışmalarda iyi dereceler elde ederek Ordu’yu ve Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor.

Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, gençlerin robot ve bilime karşı ilgilerini artırmak amacıyla her yıl Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya katılarak “Powerbots - The Future of Energy" teması ile yarıştı.

 

 

 

Yarışmada Ordu’yu temsil eden Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Serra Kağıtçı ve Ahmet Alim Özcanlı “Kurallı Klasman- Gençler” kategorisinde rakiplerini geride bırakarak Türkiye birinciliği elde etti.

 

 

 

 

 

Türkiye Şampiyonluğu elde eden öğrenciler 18-19 Kasım’da düzenlenecek olan Dünya Robotik Olimpiyatlarında Ordu ve Türkiye’yi temsil edecek. Öğrenciler bu olimpiyatta dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

 

 

 

“DÜNYA OLİMPİYATLARINA KATILACAĞIZ”

 

 

 

18-19 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Dünya Robotik Olimpiyatlarında Ordu ve Türkiye’yi temsil edeceklerini söyleyen Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Serra Kağıtçı, Ahmet Alim Özcanlı, “Bu sene dünya robot olimpiyatlarının Türkiye ayağında gençler kategorisinde Türkiye birincisi olduk. Konumuz doğal enerji kullanımı üzerineydi. Yaptığımız robotumuzla da bu yarışmada iyi işler başardık. 18-19 Kasım’da da dünya olimpiyatlarına katılacağız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi umut ediyoruz. Üzerinde çalıştığımız proje ise pil dediğimiz lego parçalarını alıp, dolum noktalarına bırakarak doğaya katkı sağlama amaçlı yapılan bir projeydi. Bu tarz farklı türlerdeki pillerimizi alıp pil istasyonu veya evlerimize bırakarak çevreyi koruma amaçlı yapılan bu projeyi en iyi şekilde yaptık ve birinci olduk” şeklinde konuştular.

 

 

 

 

 

“HİLMİ GÜLER HER ZAMAN DESTEKÇİMİZ”

 

 

 

BİLSEM Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Murat Demir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem motivasyon hem de lojistik açıdan katkılarının oldukça fazla olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

Bu tip yarışmalarda Hilmi Güler’in öğrencilerin büyük destekçisi olduğunu ifade eden BİLSEM Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Murat Demir, “Bu yıl öğrencilerimiz sağ olsunlar verdiklerimiz emekleri boşa çıkarmadılar. Kendilerine yakışanı yaptılar. Türkiye birinciliğini aldılar. Bu çalışmalar çok kısa vadede sonuç veren çalışmalar değil. Uzun zamandır çocuklarımızla çalışıyoruz. Alim ve Serra ile 3 senedir çalışıyoruz ve 3 yılın sonunda bu güzel başarıyı yakaladık. 6 aylık bir çalışma ile de bu yılki konsepti yerine getirdik ve en iyi dereceyi aldık. Hilmi Bey özellikle robotik kodlamada, tasarım da bu tip yarışmalarda gerçekten çok büyük destekçimiz. 2019 yılında da Tayland katıldığımız Dünya Şampiyonasına Hilmi Bey sağ olsun kendisi bizlere sponsorlar ayarlayarak bizi yarışmaya gönderdi. Ekipman olarak da ihtiyaç duyduğumuz da her zaman yanımızda oluyor. Hilmi Bey’in katkıları hem motivasyon açısından hem de lojistik açıdan bizlere oldukça fazla” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.