Bir dakikada hayatı değişti!

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.11.2018 - 13:53, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 973+ kez okundu.
 

Bir dakikada hayatı değişti!

Mesudiye’ye inşaata çalışmaya giderken kar yağışı nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayın yapmak isterken yüz efektlerini açık unutunca çektiği görüntü ile bir anda sosyal meyanın gündemi olan İlhan Dal, reklam teklifleri alıyor.
İlhan Dal Gürgentepe’nin Bahtiyarlar Mahallesinde ikamet ediyor. İnşaat işlerinde çalışan Dal, yaklaşık bir hafta önce Mesudiye’ye inşaatta çalışmaya giderken Harçbeli Geçidi’nde sezonun ilk karını cep telefonundan canlı yayınla duyurmak isterken 'face effect' olarak kullanılan yüz efektini açık unuttu. Bunun üzerine suratında birbirinden değişik animasyonlar oluştu. Bu durum karşısında şaşkına dönen Dal, arkadaşlarından yardım isterken çektiği canlı yayın görüntüsü ise bir anda sosyal medyaya ilgi odağı haline geldi. Milyonlarca kez izlenen görüntü binlerce kez de yorum aldı. Yapılan yorumlarda en fazla İlhan Dal’ın doğal olarak verdiği tepkiler ve attığı kahkaha üzerinde duruldu. Hala efektleri bilmiyorum İlkokul mezunu olan İlhan Dal (43), biri kız diğeri erkek iki çocuk babası.  İnşaat ustalığı yaparak geçimini sağlayan Dal, teknoloji ile arasının pekiyi olmadığını belirtiyor. Yeni yeni bazı şeyleri kullanmayı öğrendiğini aktaran Dal, “O gün arkadaşlarla Mesudiye’ye çalışmaya gidiyorduk. İlk kez kar yağışını görünce bu hoşumuza gitti. ‘Duralım’ dedik durduk. Ben de canlı yayan yapmak istedim. Nasıl oldu bilmiyorum telefon değişik şekiller yapmaya başladı. Şaşırdım tabi. Arkadaşları sordum. Bu sırada o görüntü Türkiye’yi dolaşmış, olay olmuş. Benim hiç haberim yok tabi. Şimdi bile o efektlerin nasıl kullanıldığını bilmiyorum” dedi. Reklam teklifleri geliyor Olaydan sonra ilginç tepkiler aldığını ifade eden Dal, “Aslında hayatım değişti de diyebilirim. Genelde herkes beğenmiş. Bana da bu tepkileri gösteren çok oluyor. Çok olmasa da tanıyanlar ya da görünce tanıyanlar aynı animasyonları yakalayarak selfi yapmak istiyorlar. Hem Ordu’nun hem Türkiye’nin kanalları haber yapmak istedi. TV 8 de kendi şov programına çağırdı. Ona katıldım. Bu arada Türk Telekom ile gıda üzerine faaliyet gösteren Ordu firmasından reklam teklifi aldım. Bu reklam tekliflerinden birini değerlendirmek istiyorum. Eğer öyle bir imkân olursa bununla çocuklarım için Ordu’da bir ev almak istiyorum. Bakalım inşallah hayırlısı” diye konuştu. Doğallığım yetişme tarzımdan Görüntülere yapılan yorumların büyük bir bölümünü de okuduğunu da belirten Dal, “O yorumlardan anladığım kadarı ile genelde insanlar beni doğal bulmuşlar. Bundan çok etkilenmişler. Ben normal hayatımda da böyleyim. Genelde sıcakkanlıyımdır. Tabi yaş ilerledikçe kan ağırlaşıyor. Bir de biz biraz ezik büyüdük. Babam iki evli idi, biz 12 kardeştik. Bazı şeylerden mahrum kaldık. Yoksulluk çektik. Belki bu doğallık oradan geliyor. Demek ki insanlar da bazı şeylere hasret kalmış ya da yalandan dolandan sıkılmış. Ben eğer mümkünsü Ordu’nun tanıtım filmlerinde de yer almak isterim. Memleketime bu şekilde katkıda bulunmak isterim” şeklinde konuştu.
Mesudiye’ye inşaata çalışmaya giderken kar yağışı nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayın yapmak isterken yüz efektlerini açık unutunca çektiği görüntü ile bir anda sosyal meyanın gündemi olan İlhan Dal, reklam teklifleri alıyor.

İlhan Dal Gürgentepe’nin Bahtiyarlar Mahallesinde ikamet ediyor. İnşaat işlerinde çalışan Dal, yaklaşık bir hafta önce Mesudiye’ye inşaatta çalışmaya giderken Harçbeli Geçidi’nde sezonun ilk karını cep telefonundan canlı yayınla duyurmak isterken 'face effect' olarak kullanılan yüz efektini açık unuttu. Bunun üzerine suratında birbirinden değişik animasyonlar oluştu. Bu durum karşısında şaşkına dönen Dal, arkadaşlarından yardım isterken çektiği canlı yayın görüntüsü ise bir anda sosyal medyaya ilgi odağı haline geldi. Milyonlarca kez izlenen görüntü binlerce kez de yorum aldı. Yapılan yorumlarda en fazla İlhan Dal’ın doğal olarak verdiği tepkiler ve attığı kahkaha üzerinde duruldu.

Hala efektleri bilmiyorum

İlkokul mezunu olan İlhan Dal (43), biri kız diğeri erkek iki çocuk babası.  İnşaat ustalığı yaparak geçimini sağlayan Dal, teknoloji ile arasının pekiyi olmadığını belirtiyor. Yeni yeni bazı şeyleri kullanmayı öğrendiğini aktaran Dal, “O gün arkadaşlarla Mesudiye’ye çalışmaya gidiyorduk. İlk kez kar yağışını görünce bu hoşumuza gitti. ‘Duralım’ dedik durduk. Ben de canlı yayan yapmak istedim. Nasıl oldu bilmiyorum telefon değişik şekiller yapmaya başladı. Şaşırdım tabi. Arkadaşları sordum. Bu sırada o görüntü Türkiye’yi dolaşmış, olay olmuş. Benim hiç haberim yok tabi. Şimdi bile o efektlerin nasıl kullanıldığını bilmiyorum” dedi.

Reklam teklifleri geliyor

Olaydan sonra ilginç tepkiler aldığını ifade eden Dal, “Aslında hayatım değişti de diyebilirim. Genelde herkes beğenmiş. Bana da bu tepkileri gösteren çok oluyor. Çok olmasa da tanıyanlar ya da görünce tanıyanlar aynı animasyonları yakalayarak selfi yapmak istiyorlar. Hem Ordu’nun hem Türkiye’nin kanalları haber yapmak istedi. TV 8 de kendi şov programına çağırdı. Ona katıldım. Bu arada Türk Telekom ile gıda üzerine faaliyet gösteren Ordu firmasından reklam teklifi aldım. Bu reklam tekliflerinden birini değerlendirmek istiyorum. Eğer öyle bir imkân olursa bununla çocuklarım için Ordu’da bir ev almak istiyorum. Bakalım inşallah hayırlısı” diye konuştu.

Doğallığım yetişme tarzımdan

Görüntülere yapılan yorumların büyük bir bölümünü de okuduğunu da belirten Dal, “O yorumlardan anladığım kadarı ile genelde insanlar beni doğal bulmuşlar. Bundan çok etkilenmişler. Ben normal hayatımda da böyleyim. Genelde sıcakkanlıyımdır. Tabi yaş ilerledikçe kan ağırlaşıyor. Bir de biz biraz ezik büyüdük. Babam iki evli idi, biz 12 kardeştik. Bazı şeylerden mahrum kaldık. Yoksulluk çektik. Belki bu doğallık oradan geliyor. Demek ki insanlar da bazı şeylere hasret kalmış ya da yalandan dolandan sıkılmış. Ben eğer mümkünsü Ordu’nun tanıtım filmlerinde de yer almak isterim. Memleketime bu şekilde katkıda bulunmak isterim” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.