Boğulmalara karşı polislerden dikkat çağrısı!

BÖLGE GÜNDEMİ 08.07.2018 - 22:54, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2001+ kez okundu.
 

Boğulmalara karşı polislerden dikkat çağrısı!

Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği ekiplerince, Ünye Muhtarlar Derneği’nde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelinerek, yaz aylarında artan boğulma olaylarına karşı bilinçli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu
Karadeniz’de rip (çeken) akıntıya karşı muhtarlar hem bilgilendirilirken, hem de bilgilendirici broşürler dağıtılarak mahallelerdeki vatandaşlara bire bir ulaşılması hedefleniyor. Mahalle muhtarlarından azaları ve vatandaşları uyarmasını, mahalle sakinlerine kendilerine verilen broşürleri dağıtmalarını isteyen TDP ekipleri ayrıca, yasaklanmış bölgede denize girmenin Kabahatler Kanunu’na göre 170 lira idari para cezası olduğunu ve güvenli olmayan, yasaklanmış ve cankurtaran olmayan noktalarda denize girmenin hayatınızı tehlike oluşturduğunu söylediler. Muhtarlara ve vatandaşlara çağrıda bulunan Toplum Destekli Polisler, “Lütfen can güvenliğiniz için, cankurtaran bulunan, gerekli önlemlerin alındığı noktalarda denize girin” dedi.   Karadeniz Bölgesi’nin sahil şehri olan Ünye’de, yaz mevsimiyle birlikte deniz sezonun açılmasıyla rip akıntının yol açtığı boğulma olayları başladı.  Boğulma olaylarını önüne geçmek için bilgilendirme broşürü dağıtan Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği, mahalle muhtarlarıyla da toplantı yaparak yaptıkları bilgilendirme ve muhtarlara dağıttıkları broşürlerle ilçenin tamamına ulaşmayı amaçlıyor. TDP Büro Amirliği ekipleri Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak, yaz aylarında yaşanan boğulma ve rip (çeken) akıntıya karşı bilgilendirme yaptı. Mahalle muhtarlarından azaları ve vatandaşları uyarmasını, kendilerine verilen broşürleri mahalle sakinlerine dağıtmalarını isteyen TDP ekipleri ayrıca, yasaklanmış bölgede denize girmenin Kabahatler Kanunu’na göre 170 lira idari para cezası olduğunu ve güvenli olmayan, yasaklanmış ve cankurtaran olmayan noktalarda denize girmenin hayatı tehlikeye attığını söylediler. Muhtarlara ve vatandaşlara çağrıda bulunan Toplum Destekli Polisler, “Lütfen can güvenliğiniz için, cankurtaran bulunan, gerekli önlemlerin alındığı noktalarda denize girin” dedi. Karadeniz’de sıklıkla rastlanan rip akıntısıyla ilgili bilgilerin yer aldığı broşürlerde şu bilgiler yer aldı: “Rip akıntısı, dip kayması boğulma vakalarının meydana gelmesindeki en büyük etkendir. Bu gibi durumlarda vatandaşların kesinlikle panik yapmaması, akıntıdan kurtulmak için enerji sarf etmemesi gerekir. Bu akıntıların sürükleme mesafesi 100 metre civarındadır. Buraya kadar sürüklendikten sonra kıyıya paralel olarak 5 veya 10 metre yüzdükten sonra denizden kolayca çıkılabilir.”   -Çocuk kaçırma, istismar ve çocuk cinayetlerine karşı da dikkat- Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği ekipleri, son günlerde yaşanan çocuk kaçırma, çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerine karşı mahalle muhtarlarını uyararak, bunlar içinde önümüzdeki günlerde bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapacaklarını ifade ettiler.  
Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği ekiplerince, Ünye Muhtarlar Derneği’nde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelinerek, yaz aylarında artan boğulma olaylarına karşı bilinçli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu

Karadeniz’de rip (çeken) akıntıya karşı muhtarlar hem bilgilendirilirken, hem de bilgilendirici broşürler dağıtılarak mahallelerdeki vatandaşlara bire bir ulaşılması hedefleniyor.

Mahalle muhtarlarından azaları ve vatandaşları uyarmasını, mahalle sakinlerine kendilerine verilen broşürleri dağıtmalarını isteyen TDP ekipleri ayrıca, yasaklanmış bölgede denize girmenin Kabahatler Kanunu’na göre 170 lira idari para cezası olduğunu ve güvenli olmayan, yasaklanmış ve cankurtaran olmayan noktalarda denize girmenin hayatınızı tehlike oluşturduğunu söylediler.

Muhtarlara ve vatandaşlara çağrıda bulunan Toplum Destekli Polisler, “Lütfen can güvenliğiniz için, cankurtaran bulunan, gerekli önlemlerin alındığı noktalarda denize girin” dedi.

 

Karadeniz Bölgesi’nin sahil şehri olan Ünye’de, yaz mevsimiyle birlikte deniz sezonun açılmasıyla rip akıntının yol açtığı boğulma olayları başladı. 

Boğulma olaylarını önüne geçmek için bilgilendirme broşürü dağıtan Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği, mahalle muhtarlarıyla da toplantı yaparak yaptıkları bilgilendirme ve muhtarlara dağıttıkları broşürlerle ilçenin tamamına ulaşmayı amaçlıyor.

TDP Büro Amirliği ekipleri Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak, yaz aylarında yaşanan boğulma ve rip (çeken) akıntıya karşı bilgilendirme yaptı.

Mahalle muhtarlarından azaları ve vatandaşları uyarmasını, kendilerine verilen broşürleri mahalle sakinlerine dağıtmalarını isteyen TDP ekipleri ayrıca, yasaklanmış bölgede denize girmenin Kabahatler Kanunu’na göre 170 lira idari para cezası olduğunu ve güvenli olmayan, yasaklanmış ve cankurtaran olmayan noktalarda denize girmenin hayatı tehlikeye attığını söylediler.

Muhtarlara ve vatandaşlara çağrıda bulunan Toplum Destekli Polisler, “Lütfen can güvenliğiniz için, cankurtaran bulunan, gerekli önlemlerin alındığı noktalarda denize girin” dedi.

Karadeniz’de sıklıkla rastlanan rip akıntısıyla ilgili bilgilerin yer aldığı broşürlerde şu bilgiler yer aldı:

“Rip akıntısı, dip kayması boğulma vakalarının meydana gelmesindeki en büyük etkendir. Bu gibi durumlarda vatandaşların kesinlikle panik yapmaması, akıntıdan kurtulmak için enerji sarf etmemesi gerekir. Bu akıntıların sürükleme mesafesi 100 metre civarındadır. Buraya kadar sürüklendikten sonra kıyıya paralel olarak 5 veya 10 metre yüzdükten sonra denizden kolayca çıkılabilir.”  

-Çocuk kaçırma, istismar ve çocuk cinayetlerine karşı da dikkat-

Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği ekipleri, son günlerde yaşanan çocuk kaçırma, çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerine karşı mahalle muhtarlarını uyararak, bunlar içinde önümüzdeki günlerde bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapacaklarını ifade ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.