Borsalar arıza çıkarıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 26.08.2019 - 10:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2414+ kez okundu.
 

Borsalar arıza çıkarıyor

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, serbest piyasada fındık fiyatlarının TMO'ya yakın olduğuna işaret ederek, borsaların düşük fiyat vermesiyle böyle arızalar çıktığını söyledi.
Güldal; "Bazı yerlerde fiyat dengesizliği olabilir. Normalde bunların piyasayı etkileyeceğini zannetmiyorum” dedi. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal,  fındık borsalarının düşük fiyat açıklamasını değerlendirdi. Borsaların arıza çıkardığını belirten Güldal, TMO’nun yılsonuna kadar fındık alacağını söyledi. Endişeye gerek yok... Güldal, “Biz zaten duruşumuzu, fiyatımızı üreticilere deklare etmişiz. Kim ne derse desin Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatıyla, alım kriterleriyle kendi fiyatını koruyacaktır. Dolayısıyla çıta sabittir. Bu noktada üreticilerimizin herhangi bir endişe etmesine gerek yok. Bugün satmaz, yarın satar. Üreticilerin acele etmesine de gerek yok. En azından yılsonuna kadar zamanları var. İç piyasada ben fiyatların bize yakın oluştuğunu biliyorum. Bu da bizi memnun ediyor. Fakat böyle arızalar çıkabiliyor. Bazı yerlerde fiyat dengesizliği olabilir. Normalde bunların piyasayı etkileyeceğini zannetmiyorum. Üreticiler hiç mutsuz olmasın. Bizim üreticilerden beklentimiz kaliteli fındık üretsin. Kriterlere uygun fındık üretirlerse TMO da alır, diğer paydaşlar da alır” diye konuştu. 
TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, serbest piyasada fındık fiyatlarının TMO'ya yakın olduğuna işaret ederek, borsaların düşük fiyat vermesiyle böyle arızalar çıktığını söyledi.

Güldal; "Bazı yerlerde fiyat dengesizliği olabilir. Normalde bunların piyasayı etkileyeceğini zannetmiyorum” dedi.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal,  fındık borsalarının düşük fiyat açıklamasını değerlendirdi. Borsaların arıza çıkardığını belirten Güldal, TMO’nun yılsonuna kadar fındık alacağını söyledi.

Endişeye gerek yok...

Güldal, “Biz zaten duruşumuzu, fiyatımızı üreticilere deklare etmişiz. Kim ne derse desin Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatıyla, alım kriterleriyle kendi fiyatını koruyacaktır. Dolayısıyla çıta sabittir. Bu noktada üreticilerimizin herhangi bir endişe etmesine gerek yok. Bugün satmaz, yarın satar. Üreticilerin acele etmesine de gerek yok. En azından yılsonuna kadar zamanları var. İç piyasada ben fiyatların bize yakın oluştuğunu biliyorum. Bu da bizi memnun ediyor. Fakat böyle arızalar çıkabiliyor. Bazı yerlerde fiyat dengesizliği olabilir. Normalde bunların piyasayı etkileyeceğini zannetmiyorum. Üreticiler hiç mutsuz olmasın. Bizim üreticilerden beklentimiz kaliteli fındık üretsin. Kriterlere uygun fındık üretirlerse TMO da alır, diğer paydaşlar da alır” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.