Boş şişelerden ekmek parası kazanıyor

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.10.2019 - 11:18, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1479+ kez okundu.
 

Boş şişelerden ekmek parası kazanıyor

Sakin Şehir Perşembe’de yaşayan Galip Kasap (75), boş şişeleri toplayarak ekmek parasını kazanıyor
Eskiden alkollü alkolsüz bütün içeceklerin şişeleri depozitoluydu. İçecek alanlar, şişesine de para öder, şişe boşaldıktan sonra iade edilir, depozitosu geri alınırdı. Artık içecekler depozitosuz, şişeler de teneke veya karton kutularda satılıyor, ambalaj maliyeti de satış fiyatına ekleniyor. Boşalan şişenin de herhangi bir değeri bulunmuyor. Ama hala özellikle bazı bira markalarının şişeleri depozitolu. Galip Kasap (75) da son yıllarda, Perşembe’de depozitolu şişeleri toplayıp, satarak ailesini geçindiriyor. Çok zahmetli bir iş Alnının teriyle para kazandığını belirten Kasap, “Ben Altınordu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi nüfusuna kayıtlıyım. Perşembe’ye geleli 10 yıl oluyor. Hiçbir sosyal güvencem yok. Evliyim, bir oğlum bir de kızım var. Oğlum balıkçılıkla uğraşıyor. Ben de sokaklarda bira şişeleri toplayarak ekmek paramı çıkarmaya çalışıyorum. Fener başından Efirli Mahallesi’ne kadar olan güzergâhta boş şişe topluyorum. Topladığım şişeleri çuvala koyarak sırtımda taşıyorum.  Çok zahmetli bir iş ama yapacak bir şey yok. Garibanlığın gözü çıksın. Bu işle günlük ekmek paramı çıkarmaya çalışıyorum. Alnımın teriyle ekmek paramı kazanıyorum” dedi. Kasap, bu sayede doğa dostu da olduğunu kaydederek, “Sokağa atılan şişeleri toplayıp hem doğayı temizliyorum, hem de harçlığımı çıkarıyorum” ifadelerinde bulundu
Sakin Şehir Perşembe’de yaşayan Galip Kasap (75), boş şişeleri toplayarak ekmek parasını kazanıyor

Eskiden alkollü alkolsüz bütün içeceklerin şişeleri depozitoluydu. İçecek alanlar, şişesine de para öder, şişe boşaldıktan sonra iade edilir, depozitosu geri alınırdı. Artık içecekler depozitosuz, şişeler de teneke veya karton kutularda satılıyor, ambalaj maliyeti de satış fiyatına ekleniyor. Boşalan şişenin de herhangi bir değeri bulunmuyor. Ama hala özellikle bazı bira markalarının şişeleri depozitolu. Galip Kasap (75) da son yıllarda, Perşembe’de depozitolu şişeleri toplayıp, satarak ailesini geçindiriyor.

Çok zahmetli bir iş

Alnının teriyle para kazandığını belirten Kasap, “Ben Altınordu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi nüfusuna kayıtlıyım. Perşembe’ye geleli 10 yıl oluyor. Hiçbir sosyal güvencem yok. Evliyim, bir oğlum bir de kızım var. Oğlum balıkçılıkla uğraşıyor. Ben de sokaklarda bira şişeleri toplayarak ekmek paramı çıkarmaya çalışıyorum. Fener başından Efirli Mahallesi’ne kadar olan güzergâhta boş şişe topluyorum. Topladığım şişeleri çuvala koyarak sırtımda taşıyorum.  Çok zahmetli bir iş ama yapacak bir şey yok. Garibanlığın gözü çıksın. Bu işle günlük ekmek paramı çıkarmaya çalışıyorum. Alnımın teriyle ekmek paramı kazanıyorum” dedi.

Kasap, bu sayede doğa dostu da olduğunu kaydederek, “Sokağa atılan şişeleri toplayıp hem doğayı temizliyorum, hem de harçlığımı çıkarıyorum” ifadelerinde bulundu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.