Bu projelere hibe var

BÖLGE GÜNDEMİ 22.02.2019 - 12:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1821+ kez okundu.
 

Bu projelere hibe var

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 16 Şubat 2019 tarihinde IPARD II Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanını yayınladı.
TKDK’nın 5. Başvuru Çağrı İlanıyla ilgili açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, TKDK’nın tarım, hayvancılık ve kırsal alandaki yatırımlara önemli kaynak ve destek sağladığını söyledi. Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, hayvansal üretimin değerlendirilmesi açısından önemli fırsatlar sunan TKDK 5. Başvuru Çağrı İlanının yatırımcılar, müteşebbisler, üreticiler, çiftçiler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, “Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından finanse edilen TKDK’nın sağladığı destek ve hibelerle, geliri yüksek ve çok verimli işletmeler, tesisler kurulmaktadır. Bu işletme ve tesisler, hem sağladıkları katmadeğer, hem de yarattıkları istihdamla ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamaktadır. TKDK’nın, 16 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan yeni programında, hayvancılık sektörüne 1 milyar TL hibe desteği verilecek. 5. Başvuru Çağrı İlanı olarak adlandırılan programla, hayvancılık, işletme ve pazarlama yatırımlarına 70’e kadar hibe desteği, sağlanıyor. Bu kapsamda; Süt üretim tesisleri (inek, manda, koyun, keçi), Kırmızı et üretim tesisleri (sığır, manda, koyun, keçi), Kanatlı eti (tavuk, hindi, kaz), Yumurta üretim tesisleri, Süt işleme tesisleri, Süt toplama merkezleri, Peynir altı suyu işleme tesisleri, Et kesimhaneleri, Parçalama ve işleme tesisleri, Meyve ve sebze soğuk hava depoları, Paketleme işletmeleri, Su ürünleri işleme tesisleri, desteklenecektir. Hayvancılık, süt üretimi ve yumurtacılık sektöründe yatırım yapmak ve işletmesini büyütmek isteyenlerin bu fırsatı kaçırmamalarını istiyoruz. Bu imkanları değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Sağlanan bu destekler, ilimiz için de, ülkemiz içinde önemli imkan ve fırsatlardır” dedi. TKDK’nın 5. Başvuru Çağrı İlanında belirtilen desteklemelerden faydalanabilmek için; et, süt ve yumurta üretimi için 08.04.2019 – 17.05.2019 tarihleri arasında, süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme projeleri için 08.04.2019- 24.05.2019 tarihleri arasında TKDK Ordu İl Koordinatörlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor. 5. Başvuru Çağrı İlanı konusunda daha detaylı bilgi; Akyazı Mahallesi 793. Sokak No:18 adresinde bulunan TKDK Ordu İl Koordinatörlüğünden veya 444 8 535 ve 0 452 212 13 48 nolu telefonlardan alınabilir.  
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 16 Şubat 2019 tarihinde IPARD II Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanını yayınladı.

TKDK’nın 5. Başvuru Çağrı İlanıyla ilgili açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, TKDK’nın tarım, hayvancılık ve kırsal alandaki yatırımlara önemli kaynak ve destek sağladığını söyledi.

Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, hayvansal üretimin değerlendirilmesi açısından önemli fırsatlar sunan TKDK 5. Başvuru Çağrı İlanının yatırımcılar, müteşebbisler, üreticiler, çiftçiler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, “Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından finanse edilen TKDK’nın sağladığı destek ve hibelerle, geliri yüksek ve çok verimli işletmeler, tesisler kurulmaktadır. Bu işletme ve tesisler, hem sağladıkları katmadeğer, hem de yarattıkları istihdamla ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamaktadır. TKDK’nın, 16 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan yeni programında, hayvancılık sektörüne 1 milyar TL hibe desteği verilecek. 5. Başvuru Çağrı İlanı olarak adlandırılan programla, hayvancılık, işletme ve pazarlama yatırımlarına 70’e kadar hibe desteği, sağlanıyor. Bu kapsamda; Süt üretim tesisleri (inek, manda, koyun, keçi), Kırmızı et üretim tesisleri (sığır, manda, koyun, keçi), Kanatlı eti (tavuk, hindi, kaz), Yumurta üretim tesisleri, Süt işleme tesisleri, Süt toplama merkezleri, Peynir altı suyu işleme tesisleri, Et kesimhaneleri, Parçalama ve işleme tesisleri, Meyve ve sebze soğuk hava depoları, Paketleme işletmeleri, Su ürünleri işleme tesisleri, desteklenecektir. Hayvancılık, süt üretimi ve yumurtacılık sektöründe yatırım yapmak ve işletmesini büyütmek isteyenlerin bu fırsatı kaçırmamalarını istiyoruz. Bu imkanları değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Sağlanan bu destekler, ilimiz için de, ülkemiz içinde önemli imkan ve fırsatlardır” dedi.

TKDK’nın 5. Başvuru Çağrı İlanında belirtilen desteklemelerden faydalanabilmek için; et, süt ve yumurta üretimi için 08.04.2019 – 17.05.2019 tarihleri arasında, süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme projeleri için 08.04.2019- 24.05.2019 tarihleri arasında TKDK Ordu İl Koordinatörlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor.

5. Başvuru Çağrı İlanı konusunda daha detaylı bilgi; Akyazı Mahallesi 793. Sokak No:18 adresinde bulunan TKDK Ordu İl Koordinatörlüğünden veya 444 8 535 ve 0 452 212 13 48 nolu telefonlardan alınabilir.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.