Bu sinema çocuklar için geziyor…

EĞİTİM 14.12.2018 - 11:05, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2281+ kez okundu.
 

Bu sinema çocuklar için geziyor…

MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen “Çocuklar İçin Gezen Sinema” Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Ordu’nun ilçelerinde öğrencilerle buluştu.
Sinemaya erişimi kısıtlı olan çocuklara sosyalleşme alanı açması ve kişiliklerini pozitif yönde geliştirilmesini amaçlayan proje kapsamında, bir tır üzerinde kısa sürede oluşturulan mobil sinema, birçok ilçede çocukların yüzünü güldürdü.  “Gezen Sinema Ordu’da 1500 izleyiciyle buluştu” Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, öğrencilerin gelişimi için bu tarz etkinliklerin önemli olduğunu söyledi. Bugüne kadar Ordu’da 1500’e yakın izleyiciyle buluşulduğunu açıklayan Tekintaş, “MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde başlatılan projeye bizlerde katkı sunarak, belki de şimdiye kadar sinemada hiç film izleme şansı olmayan çocuklarımızı hayatlarında ilk defa sinemayla buluşturduk. Mobil bir tırın içerisine oluşturulan oturma düzeniyle aynı anda toplam 101 kişinin film izleyebildiği ve gittiği ilçede günde 4 seans perde açan Gezen Sinema, ilimizde 1500’e yakın izleyiciyle buluştu. Öğrencilerimizin gözlerindeki mutluluk bizleri oldukça memnun etti.” dedi. “Çok heyecanlandık” Yapılan etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar ve öğretmenler, “Çok mutlu olduk. Tırın içerisinde film izlemek bizleri çok heyecanlandırdı. Kırsaldaki öğrencilerin imkânları kısıtlı oluyor. Aralarında belki birkaç tanesi sinemaya gidebilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve projenin devamlılığını diliyoruz” diyerek duygularını ifade ettiler.  21 İl 110 ilçede 625 gösterim MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde başlatılan ve yaklaşık 6 ayda tamamlanacak olan proje kapsamında, 21 il 110 ilçede 625 gösterim yapılması amaçlanıyor. Türkiye genelinde 6-17 yaş arasında 500 bin çocuğa ulaşması hedeflenen “Çocuklar İçin Gezen Sinema” kapsamında beş farklı film beyazperdeye yansıyor.
MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen “Çocuklar İçin Gezen Sinema” Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Ordu’nun ilçelerinde öğrencilerle buluştu.

Sinemaya erişimi kısıtlı olan çocuklara sosyalleşme alanı açması ve kişiliklerini pozitif yönde geliştirilmesini amaçlayan proje kapsamında, bir tır üzerinde kısa sürede oluşturulan mobil sinema, birçok ilçede çocukların yüzünü güldürdü.

 “Gezen Sinema Ordu’da 1500 izleyiciyle buluştu”

Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, öğrencilerin gelişimi için bu tarz etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.

Bugüne kadar Ordu’da 1500’e yakın izleyiciyle buluşulduğunu açıklayan Tekintaş, “MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde başlatılan projeye bizlerde katkı sunarak, belki de şimdiye kadar sinemada hiç film izleme şansı olmayan çocuklarımızı hayatlarında ilk defa sinemayla buluşturduk. Mobil bir tırın içerisine oluşturulan oturma düzeniyle aynı anda toplam 101 kişinin film izleyebildiği ve gittiği ilçede günde 4 seans perde açan Gezen Sinema, ilimizde 1500’e yakın izleyiciyle buluştu. Öğrencilerimizin gözlerindeki mutluluk bizleri oldukça memnun etti.” dedi.

“Çok heyecanlandık”

Yapılan etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar ve öğretmenler, “Çok mutlu olduk. Tırın içerisinde film izlemek bizleri çok heyecanlandırdı. Kırsaldaki öğrencilerin imkânları kısıtlı oluyor. Aralarında belki birkaç tanesi sinemaya gidebilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve projenin devamlılığını diliyoruz” diyerek duygularını ifade ettiler. 

21 İl 110 ilçede 625 gösterim

MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde başlatılan ve yaklaşık 6 ayda tamamlanacak olan proje kapsamında, 21 il 110 ilçede 625 gösterim yapılması amaçlanıyor.

Türkiye genelinde 6-17 yaş arasında 500 bin çocuğa ulaşması hedeflenen “Çocuklar İçin Gezen Sinema” kapsamında beş farklı film beyazperdeye yansıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.