Burhan amcadan ‘evde kal’ çağrısı

YAŞAM 30.03.2020 - 13:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2545+ kez okundu.
 

Burhan amcadan ‘evde kal’ çağrısı

Korona virüsü salgını nedeniyle 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlanmasının ardından ihtiyaçlarının karşılanması için zabıtadan yardım isteyen Burhan Kılıçkını (76), “Devletimizin 'evde kal' çağrısına da hepimiz uyalım” dedi.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkili olan korona virüsü salgını nedeniyle kronik hasta ve 65 yaş üzerine getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Ordu’da kurulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” sokağa çıkma kısıtlaması getirilen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunlardan birisi de 76 yaşındaki Burhan Kılıçkını’ydı. Evinden çıkamaması nedeniyle ihtiyaçlarının karşılanması için “Vefa Destek Grubu”nu arayarak yardım isteyen Kılıçkını, kapısına gelen zabıta personelleriyle yaptığı konuşması sosyal medyada gündem olmuştu. “Sokağa çıkma yasağı koydular güzel bir şey” Burhan amca da, Altınordu Kaymakamlığı ile Altınordu Belediyesi tarafından  hayata geçirilen o uygulamayı değerlendirdi. Belediye ekiplerine teşekkür eden Kılıçkını, “Dışarıya çıkmak yasaklanmış, komşularımdan yardım istedim. Allah razı olsun yardımcı oldular. Aradım gerekli memurlar geldi, derdimi anlattım. Sokağa çıkma yasağı koydular güzel bir şey. Gelen memurlar pazar ve market ihtiyacımı karşıladılar. Başka bir ihtiyacın olduğu zaman bize haber ver dediler, telefon numarası bıraktılar. 'İlaç ihtiyacın olduğu zamanda ararsın' dediler. Gereken ilgiyi gösterdiler, bunlar güzel bir şey, ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Devletimiz, Allah razı olsun yine ilgileniyor, Allah devletimize sağlık sıhhat versin. Allah başımızdan eksik etmesin” diye konuştu. “Evde kalalım” İnsanlara “evde kal” çağrısı da yapan Kılıçkını, “Sokaktan geçen pazar alışverişi yapanları görüyorum, yaşlılar yükünü taşıyamıyorlar. Alıyorum yükünü yardım edip götürüyorum. Bu güzel bir şey. Birbirimize daima yardımcı olalım. 'Aman bana ne ya' olmaz. Bir gün sen de düşersin, senin de ihtiyacın olur. 'Elimden tutar mısın evladım, ayağım kaydı düştüm.' Bir kişiye ihtiyacımız olacak. Allah birbirimizi eksik etmesin. Devletimizin 'evde kal' çağrısına da hepimiz uyalım” ifadelerinde bulundu.
Korona virüsü salgını nedeniyle 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlanmasının ardından ihtiyaçlarının karşılanması için zabıtadan yardım isteyen Burhan Kılıçkını (76), “Devletimizin 'evde kal' çağrısına da hepimiz uyalım” dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkili olan korona virüsü salgını nedeniyle kronik hasta ve 65 yaş üzerine getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Ordu’da kurulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” sokağa çıkma kısıtlaması getirilen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunlardan birisi de 76 yaşındaki Burhan Kılıçkını’ydı. Evinden çıkamaması nedeniyle ihtiyaçlarının karşılanması için “Vefa Destek Grubu”nu arayarak yardım isteyen Kılıçkını, kapısına gelen zabıta personelleriyle yaptığı konuşması sosyal medyada gündem olmuştu.

“Sokağa çıkma yasağı koydular güzel bir şey”

Burhan amca da, Altınordu Kaymakamlığı ile Altınordu Belediyesi tarafından  hayata geçirilen o uygulamayı değerlendirdi. Belediye ekiplerine teşekkür eden Kılıçkını, “Dışarıya çıkmak yasaklanmış, komşularımdan yardım istedim. Allah razı olsun yardımcı oldular. Aradım gerekli memurlar geldi, derdimi anlattım. Sokağa çıkma yasağı koydular güzel bir şey. Gelen memurlar pazar ve market ihtiyacımı karşıladılar. Başka bir ihtiyacın olduğu zaman bize haber ver dediler, telefon numarası bıraktılar. 'İlaç ihtiyacın olduğu zamanda ararsın' dediler. Gereken ilgiyi gösterdiler, bunlar güzel bir şey, ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Devletimiz, Allah razı olsun yine ilgileniyor, Allah devletimize sağlık sıhhat versin. Allah başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

“Evde kalalım”

İnsanlara “evde kal” çağrısı da yapan Kılıçkını, “Sokaktan geçen pazar alışverişi yapanları görüyorum, yaşlılar yükünü taşıyamıyorlar. Alıyorum yükünü yardım edip götürüyorum. Bu güzel bir şey. Birbirimize daima yardımcı olalım. 'Aman bana ne ya' olmaz. Bir gün sen de düşersin, senin de ihtiyacın olur. 'Elimden tutar mısın evladım, ayağım kaydı düştüm.' Bir kişiye ihtiyacımız olacak. Allah birbirimizi eksik etmesin. Devletimizin 'evde kal' çağrısına da hepimiz uyalım” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.