Burunucu Yarımadası’nda Değişim Başlıyor

KÜLTÜR 03.07.2018 - 16:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4830+ kez okundu.
 

Burunucu Yarımadası’nda Değişim Başlıyor

Ünye Belediyesi’nin kentin turizmi adına 2015 yılında başlattığı Kültür Yolu projesi kapsamında Ünye’nin önemli noktalarından biri olan tarihi Burunucu yarımadası turizme kazandırılıyor.
TARİHİ BURUNUCU YARIMADASI TURİZME KAZANDIRILIYOR Ünye Belediyesi’nin kentin turizmi adına 2015 yılında başlattığı Kültür Yolu projesi kapsamında Ünye’nin önemli noktalarından biri olan tarihi Burunucu yarımadası turizme kazandırılıyor. ÜNYE’NİN EN DEĞERLİ PROJELERİNDEN BİR TANESİ Ünye ve bölge turizmi açısından önemli bir nokta olan yarımadada çok değerli bir projeye başlayacaklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ordu’nun turizm yarımadası olarak nitelendirdiğimiz Burunucu Yarımadasında restorasyon çalışmalarına başlıyoruz. Ünye’nin tarihini gün yüzüne çıkaran projeleri hayata geçiriyoruz. Kültür Yolu projemizde bugüne kadar 15 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik. Kültür yolu projemizin ilk etabı olarak nitelendirdiğimiz 1,8 kilometrelik hatta 19 tarihi eseri birbirine bağlamış olduk. Çalışmalar adım adım devam ediyor. Bir taraftan Hacı Emin caddesinde dış cephe çalışması ile beraber kültür yolunun tamamını ilgilendiren bir projede yüklenici firmamız çalışmalarına devam ediyor. Kültür yolu projemizin ikinci etabının en önemli noktalarından bir tanesi de Burunucu Yarımadasıdır. Burası ile alakalı Ünye Belediyemizin hazırlamış olduğu proje Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ( DOKA) tarafından onayladı. Sözleşmemiz hazır ve ihale sürecini hemen başlatacağız. PROJE YAZ SEZONU İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK Projenin hızlı bir şekilde ihalesinin yapılıp çalışmalar başlanacağını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bu alanda toplam 12 ev bulunuyor. Bu evlerden 4 tanesi tescilli, diğerleri ise normal ev statüsünde yer alıyor. Tüm evlerin dış cepheleri giydirilecek ve doğal taşlardan sokak sağlıklaştırma çalışması gerçekleştirilecek. Yine denize bir adet ahşap iskele yapılacak ve iskelenin bulunduğu alanda plaj, duş ve tuvalet yapılacak.  Proje içerisinde yine bir adet acısı çeşmesi yer alacak. Yine bu alanda turistik materyallerin olacağı bir turizm ofisi olacak. Ayrıca yarımadada bir adet çömlek fırını ve sergi alanı ile kafeterya tarzı oturma alanı olacak. İhalemizi hızlı bir şekilde yapıp projemizi yaz sezonu içerisinde hizmete sunmayı planlıyoruz” dedi.
Ünye Belediyesi’nin kentin turizmi adına 2015 yılında başlattığı Kültür Yolu projesi kapsamında Ünye’nin önemli noktalarından biri olan tarihi Burunucu yarımadası turizme kazandırılıyor.

TARİHİ BURUNUCU YARIMADASI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Ünye Belediyesi’nin kentin turizmi adına 2015 yılında başlattığı Kültür Yolu projesi kapsamında Ünye’nin önemli noktalarından biri olan tarihi Burunucu yarımadası turizme kazandırılıyor.

ÜNYE’NİN EN DEĞERLİ PROJELERİNDEN BİR TANESİ

Ünye ve bölge turizmi açısından önemli bir nokta olan yarımadada çok değerli bir projeye başlayacaklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ordu’nun turizm yarımadası olarak nitelendirdiğimiz Burunucu Yarımadasında restorasyon çalışmalarına başlıyoruz. Ünye’nin tarihini gün yüzüne çıkaran projeleri hayata geçiriyoruz. Kültür Yolu projemizde bugüne kadar 15 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik. Kültür yolu projemizin ilk etabı olarak nitelendirdiğimiz 1,8 kilometrelik hatta 19 tarihi eseri birbirine bağlamış olduk. Çalışmalar adım adım devam ediyor. Bir taraftan Hacı Emin caddesinde dış cephe çalışması ile beraber kültür yolunun tamamını ilgilendiren bir projede yüklenici firmamız çalışmalarına devam ediyor. Kültür yolu projemizin ikinci etabının en önemli noktalarından bir tanesi de Burunucu Yarımadasıdır. Burası ile alakalı Ünye Belediyemizin hazırlamış olduğu proje Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ( DOKA) tarafından onayladı. Sözleşmemiz hazır ve ihale sürecini hemen başlatacağız.

PROJE YAZ SEZONU İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Projenin hızlı bir şekilde ihalesinin yapılıp çalışmalar başlanacağını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bu alanda toplam 12 ev bulunuyor. Bu evlerden 4 tanesi tescilli, diğerleri ise normal ev statüsünde yer alıyor. Tüm evlerin dış cepheleri giydirilecek ve doğal taşlardan sokak sağlıklaştırma çalışması gerçekleştirilecek. Yine denize bir adet ahşap iskele yapılacak ve iskelenin bulunduğu alanda plaj, duş ve tuvalet yapılacak.  Proje içerisinde yine bir adet acısı çeşmesi yer alacak. Yine bu alanda turistik materyallerin olacağı bir turizm ofisi olacak. Ayrıca yarımadada bir adet çömlek fırını ve sergi alanı ile kafeterya tarzı oturma alanı olacak. İhalemizi hızlı bir şekilde yapıp projemizi yaz sezonu içerisinde hizmete sunmayı planlıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.