Buyrun Size Fabrika Arazisi!

BÖLGE GÜNDEMİ 13.10.2020 - 13:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1107+ kez okundu.
 

Buyrun Size Fabrika Arazisi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde arazi sahiplerine uzun süredir ödenmeyen kamulaştırma bedellerini ödedi. Bunun karşılığında Büyükşehir Belediyesi adına 100 dönüm arazi tahsis edildi. Başkan Güler, Ordu’ya yatırım yapmak isteyen ancak arazi sıkıntısı sebebiyle fabrika inşa edemeyen firmalara yatırım fırsatı sağladı.
HİLMİ GÜLER’DEN OSB SORUNUNA NEŞTER     Göreve geldiğinden bu yana geçen 18 ayda 4 şirket kurarak çalışmaları hızlandıran, alt yapı ve üst yapı belediye hizmetlerini kesintisiz sürdüren, tarım, turizm, enerji ve imar alanlarında önemli projeleri devreye koyan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, istihdam ve sanayi alanında önemli bir projeye daha imza attı.     Başkan Güler, Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi ile Ulubey İlçesi Güzelyurt ve Eymür Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan 90 hektar arazi üzerinde yer alan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yaşanan ve arazi sahiplerine uzun süredir ödenmeyen kamulaştırma bedellerinin ödenmesine katkıda bulundu.     OSB’ye kamulaştırma bedeli ödenmesini sağlayarak hisse sahiplerinin mağduriyetini gideren Güler, ödeme karşılığında OSB’den 100 dönümlük arazi tahsisi aldı. Bu araziye yatırım yapacak olan firmaların kuracağı fabrikalarda yüzlerce kişiye istihdam imkânı sağlanacak.     ARAZİ SAHİPLERİNE 7,5 MİLYON LİRA     Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi ile Ulubey İlçesi Güzelyurt ve Eymür Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan 90 hektar arazi üzerinde yer alan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde arazi sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödeme yapılamadığı için yatırımcı firmalara arazi tahsisi yapılamıyordu. Ordu’nun 5. teşvik bölgesinde olması vergi, SGK ve diğer imkânlar açısından yatırım yapmak isteyen firmalar, arazi sıkıntısı sebebiyle başka bölgeleri tercih ediyordu.      YATIRIMCILARIN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKTI     Bu duruma çözüm getirmek isteyen ve yeni istihdam alanlarının oluşmasının önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Belediyenin iştirak şirketi ORBEL vasıtasıyla arazi sahiplerine ödenmesi amacıyla OSB’ye 7,5 milyon lira ödeme yapılması talimatını verdi. OSB Yönetim Kurulu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bilgisi ve onayıyla arazi sahiplerine kamulaştırma ödemesini gerçekleştirdi. OSB, ayrıca 7,5 milyon lira karşılığında Ordu Büyükşehir Belediyesine 100 dönümlük arazi tahsisi yaptı. Büyükşehir Belediyesi, yatırım yapmak isteyen firmalara satın aldığı araziden tahsis yaparak fabrikalar kurulmasını ve istihdam oluşturulmasını sağlayacak. Bu hamle ile Ordu’da yatırım yapmak isteyen ancak arazi sıkıntısı sebebiyle bunu gerçekleştiremeyen firmaların önü açılmış oldu.     Öte yandan Başkan Güler, Türkiye’nin tanınan ve sayılı firmalarıyla görüşmelere başladı. Başkan Güler, özellikle nitelikli üretim yapabilecek, kurumsal alt yapısı bulunan, güçlü istihdam kaynağı olabilecek firmalarla görüşmelerini sürdürüyor.​
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde arazi sahiplerine uzun süredir ödenmeyen kamulaştırma bedellerini ödedi. Bunun karşılığında Büyükşehir Belediyesi adına 100 dönüm arazi tahsis edildi. Başkan Güler, Ordu’ya yatırım yapmak isteyen ancak arazi sıkıntısı sebebiyle fabrika inşa edemeyen firmalara yatırım fırsatı sağladı.

HİLMİ GÜLER’DEN OSB SORUNUNA NEŞTER

 

 

Göreve geldiğinden bu yana geçen 18 ayda 4 şirket kurarak çalışmaları hızlandıran, alt yapı ve üst yapı belediye hizmetlerini kesintisiz sürdüren, tarım, turizm, enerji ve imar alanlarında önemli projeleri devreye koyan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, istihdam ve sanayi alanında önemli bir projeye daha imza attı.

 

 

Başkan Güler, Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi ile Ulubey İlçesi Güzelyurt ve Eymür Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan 90 hektar arazi üzerinde yer alan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yaşanan ve arazi sahiplerine uzun süredir ödenmeyen kamulaştırma bedellerinin ödenmesine katkıda bulundu.

 

 

OSB’ye kamulaştırma bedeli ödenmesini sağlayarak hisse sahiplerinin mağduriyetini gideren Güler, ödeme karşılığında OSB’den 100 dönümlük arazi tahsisi aldı. Bu araziye yatırım yapacak olan firmaların kuracağı fabrikalarda yüzlerce kişiye istihdam imkânı sağlanacak.

 

 

ARAZİ SAHİPLERİNE 7,5 MİLYON LİRA

 

 

Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi ile Ulubey İlçesi Güzelyurt ve Eymür Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan 90 hektar arazi üzerinde yer alan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde arazi sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödeme yapılamadığı için yatırımcı firmalara arazi tahsisi yapılamıyordu. Ordu’nun 5. teşvik bölgesinde olması vergi, SGK ve diğer imkânlar açısından yatırım yapmak isteyen firmalar, arazi sıkıntısı sebebiyle başka bölgeleri tercih ediyordu. 

 

 

YATIRIMCILARIN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKTI

 

 

Bu duruma çözüm getirmek isteyen ve yeni istihdam alanlarının oluşmasının önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Belediyenin iştirak şirketi ORBEL vasıtasıyla arazi sahiplerine ödenmesi amacıyla OSB’ye 7,5 milyon lira ödeme yapılması talimatını verdi. OSB Yönetim Kurulu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bilgisi ve onayıyla arazi sahiplerine kamulaştırma ödemesini gerçekleştirdi. OSB, ayrıca 7,5 milyon lira karşılığında Ordu Büyükşehir Belediyesine 100 dönümlük arazi tahsisi yaptı. Büyükşehir Belediyesi, yatırım yapmak isteyen firmalara satın aldığı araziden tahsis yaparak fabrikalar kurulmasını ve istihdam oluşturulmasını sağlayacak. Bu hamle ile Ordu’da yatırım yapmak isteyen ancak arazi sıkıntısı sebebiyle bunu gerçekleştiremeyen firmaların önü açılmış oldu.

 

 

Öte yandan Başkan Güler, Türkiye’nin tanınan ve sayılı firmalarıyla görüşmelere başladı. Başkan Güler, özellikle nitelikli üretim yapabilecek, kurumsal alt yapısı bulunan, güçlü istihdam kaynağı olabilecek firmalarla görüşmelerini sürdürüyor.​

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.