Büyükşehir’den Hayvancılığa Dev Destek

BÖLGE GÜNDEMİ 28.02.2021 - 22:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1831+ kez okundu.
 

Büyükşehir’den Hayvancılığa Dev Destek

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde, Türkiye’de görülen önemli hayvan hastalıklarından olan şap hastalığının kontrolü için aşılama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 140 bin büyükbaş hayvanda yapılacak aşılamayla birlikte, 170 milyon liraya yakın olası bir kaybın önüne geçilecek.
Ordu’da tarım ve hayvancılığa verilen destekler her geçen gün büyüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in klasik belediyeciliğin dışına çıkarak yaptığı çalışmalar hem Ordu hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de görülen önemli hayvan hastalıklarından olan şap hastalığının kontrolü için başlatılan aşı faaliyetlerine destek verdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 40 bin işletmede bulunan yaklaşık 140 bin büyükbaş hayvanda ilkbahar dönemi şap aşılama çalışması yapılacak. AŞILARIN MALİYETİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARŞILAYACAK 500 bin liraya mal olacak aşılamanın finansmanının tamamı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 170 milyon liraya yakın olası bir ekonomik kaybın da önüne geçilecek. Aşılama faaliyetleriyle birlikte, hayvancılıkla geçimini sağlayan yetiştiricilerin gelir kaybına uğraması önlenirken, vatandaşların da sağlıklı et ve süt tüketmesine katkı sağlanacak. 140 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVANA ŞAP AŞISI Şap aşısı İlkbahar ve Sonbahar olmak üzere iki doz olarak vuruluyor. Önemli hayvan hastalıklarından olan hayvan ve hayvansal üretimi etkileyen, bunların ihracatını engelleyen şap hastalığı, ciddi ekonomik kayıplara sebep oluyor. Hastalığın kontrolü için ise yurt genelinde İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde hayvanlara aşılama programları yapılıyor. Bu kapsamda, Ordu’da yapılacak çalışmayla birlikte 140 bin hayvan hastalıktan korunacak. ŞAP HASTALIĞI EKONOMİYE CİDDİ ZARAR VERİYOR Şap hastalığına yakalanan hayvanlarda; özellikle genç hayvanlarda ölüm, gebe hayvanlarda yavru atma, gelişimde gerilik, et ve süt veriminde düşüşler yaşanıyor. Şap hastalığı nedeniyle süt veriminde meydana gelen ekonomik kayıplar yüzde15 iken et veriminde kayıplar yüzde 10 civarında gerçekleşiyor.                    
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde, Türkiye’de görülen önemli hayvan hastalıklarından olan şap hastalığının kontrolü için aşılama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 140 bin büyükbaş hayvanda yapılacak aşılamayla birlikte, 170 milyon liraya yakın olası bir kaybın önüne geçilecek.

Ordu’da tarım ve hayvancılığa verilen destekler her geçen gün büyüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in klasik belediyeciliğin dışına çıkarak yaptığı çalışmalar hem Ordu hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de görülen önemli hayvan hastalıklarından olan şap hastalığının kontrolü için başlatılan aşı faaliyetlerine destek verdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 40 bin işletmede bulunan yaklaşık 140 bin büyükbaş hayvanda ilkbahar dönemi şap aşılama çalışması yapılacak.

AŞILARIN MALİYETİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARŞILAYACAK

500 bin liraya mal olacak aşılamanın finansmanının tamamı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 170 milyon liraya yakın olası bir ekonomik kaybın da önüne geçilecek. Aşılama faaliyetleriyle birlikte, hayvancılıkla geçimini sağlayan yetiştiricilerin gelir kaybına uğraması önlenirken, vatandaşların da sağlıklı et ve süt tüketmesine katkı sağlanacak.

140 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVANA ŞAP AŞISI

Şap aşısı İlkbahar ve Sonbahar olmak üzere iki doz olarak vuruluyor. Önemli hayvan hastalıklarından olan hayvan ve hayvansal üretimi etkileyen, bunların ihracatını engelleyen şap hastalığı, ciddi ekonomik kayıplara sebep oluyor. Hastalığın kontrolü için ise yurt genelinde İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde hayvanlara aşılama programları yapılıyor. Bu kapsamda, Ordu’da yapılacak çalışmayla birlikte 140 bin hayvan hastalıktan korunacak.

ŞAP HASTALIĞI EKONOMİYE CİDDİ ZARAR VERİYOR

Şap hastalığına yakalanan hayvanlarda; özellikle genç hayvanlarda ölüm, gebe hayvanlarda yavru atma, gelişimde gerilik, et ve süt veriminde düşüşler yaşanıyor. Şap hastalığı nedeniyle süt veriminde meydana gelen ekonomik kayıplar yüzde15 iken et veriminde kayıplar yüzde 10 civarında gerçekleşiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.