Büyükşehir'den hükümlülere destek

BÖLGE GÜNDEMİ 24.10.2019 - 14:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 916+ kez okundu.
 

Büyükşehir'den hükümlülere destek

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Meslek Edindirme Kursları” protokolü imzalandı.
Ordu Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen protokol kapsamında çeşitli sebeplerle cezaevinden salıverilmiş açık işsiz durumunda olan eski hükümlüleri ve denetimli serbestlik tedbiri altına alınan yükümlüleri yeniden topluma kazandırarak, kaybedilen zamanı bir meslek sahibi kimliği ile telafi edebilmeleri amaçlanıyor.  “Uygar ve insani bir projeyi hayata geçiriyoruz” Protokol imza töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Uygar ve insani bir projeyi Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımız ile birlikte hayata geçiriyoruz. Bu projenin en güzel tarafı denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerimizin çok rahat bir şekilde hayata intibakını ve aynı zamanda da meslek edinmelerini sağlamak. İnanıyorum ki bu kursları alan arkadaşlarımız çıktıklarında hiç sıkıntı çekmeden iş bulabilecekler. Projede emeği olan herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.  “İnsan kaynaklı bir uygulama” Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ise, söz konusu protokol ile denetimli serbestlik veya kısa süreli hapis cezası almış ya da cezası ertelenmiş kişilerin cezaevine girip toplumdan soyutlamaları yerine dışarıda denetimli serbestlik kanunu kapsamında cezalarını tamamlamalarının sağlanacağını söyledi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Meslek Edindirme Kursları” protokolü imzalandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen protokol kapsamında çeşitli sebeplerle cezaevinden salıverilmiş açık işsiz durumunda olan eski hükümlüleri ve denetimli serbestlik tedbiri altına alınan yükümlüleri yeniden topluma kazandırarak, kaybedilen zamanı bir meslek sahibi kimliği ile telafi edebilmeleri amaçlanıyor.

 “Uygar ve insani bir projeyi hayata geçiriyoruz”

Protokol imza töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Uygar ve insani bir projeyi Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımız ile birlikte hayata geçiriyoruz. Bu projenin en güzel tarafı denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerimizin çok rahat bir şekilde hayata intibakını ve aynı zamanda da meslek edinmelerini sağlamak. İnanıyorum ki bu kursları alan arkadaşlarımız çıktıklarında hiç sıkıntı çekmeden iş bulabilecekler. Projede emeği olan herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

 “İnsan kaynaklı bir uygulama”

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ise, söz konusu protokol ile denetimli serbestlik veya kısa süreli hapis cezası almış ya da cezası ertelenmiş kişilerin cezaevine girip toplumdan soyutlamaları yerine dışarıda denetimli serbestlik kanunu kapsamında cezalarını tamamlamalarının sağlanacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.