Büyükşehir'e Ceza !!!

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.06.2020 - 15:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2555+ kez okundu.
 

Büyükşehir'e Ceza !!!

Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çaybaşı Katı Atık Depolama Tesisinin çevreyi kirlettiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesine 88 bin 499 TL para cezası kesti. Av. Emrah Duman, “Çevreye karşı kasten bir suç işlendiği, suç işlenmesine göz yumulduğu ayan beyan kabul edilmiş oldu” dedi.
Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez Mahallesi’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Depolama Tesisinin çevreyi, doğayı kirlettiği nedeniyle eylem yapan yöre halkını, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü doğruladı. Halk, çevre ve doğanın katledildiğini ileri sürerek geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçe vermişti. Yapılan inceleme doğrultusunda müdürlük, Büyükşehir Belediyesine 88 bin 499 TL idari para cezası uyguladı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bu kararı yöre halkının da direnişini haklı çıkardı. “SUÇ İŞLENDİĞİ KABUL EDİLMİŞ OLDU” Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne dilekçe veren Av. Emrah Duman, dilekçeye verilen yanıtın halkın çığlığını duymayanlara, duymak istemeyenlere ders olduğunu belirterek, “Bu bilgi ile bir devlet kurumu tarafından üstelik bu konuda birinci elden denetime yetkili bir resmi kurum tarafından hayata, çevreye, vatanın toprağına karşı kasten bir suç işlendiği, suç işlenmesine göz yumulduğu ayan beyan kabul edilmiş oldu” diye konuştu. “VERİLEN PARA CEZASI HAKLILIĞIMIZI KANITLADI” Çöp tesisine karşı verilen çadırlı direnişe katılanlardan İsa Karayiğit ise, verilen ceza ile ilgili, “Karda kışta üç ay boyunca bağırdık. Ölüyoruz, sularımız kirletildi, yaban hayvanlar öldü dedik. Kadınlarımızla, çocuklarımızla haykırdık. Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne halktan topladığımız dilekçeleri götürdük. Zorunlu olarak tahlile geldiler. Gerçek ortaya çıktı. Verilen para cezası haklılığımızı kanıtladı. Bizler çöp tesisi yapılan yerin uygun olmadığını söylüyoruz. Orman kesilerek tepeye ve su kaynağının olduğu yere yapılan tesisin kirletmesi devam edecek. Biz köyümüzde Ordu’nun çöpünü istemiyoruz. Yalnızca para cezası yeterli değil. ÇED dosyasında yazılanlar da yoktu. Yani usulsüz bir işletme kapatılmalı. Şikayetlerimiz sonrası hızla eksiklikleri gidermeye çalıştılar. Yine söylüyoruz, ne yaparlarsa yapsınlar tesisin vereceği zararı önleyemezler. Çünkü alanın altında kaynak suyu var, su akmaya devam ediyor, hem de kirleterek. Bu nedenle zarar büyümeden tesis kapatılmalıdır. Bu konuda her yolu deneyeceğiz” şeklinde konuştu. “BU CEZA DERS OLSUN, TESİS DERHAL KAPATILMALIDIR” Ordu çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül de, “İlküvez halkıyla birlikte olduk. Onlara yasal haklarını kullanmalarına yardımcı olduk. Verilen para cezası halkın haklılığını kanıtladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi hukuksuzluğa devam ediyor. OBB eski Başkanı Enver Yılmaz da yasadışı deniz dolgusu yaptı, şikayetimiz üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 72 bin TL para cezası kesti. Şimdi de yeni Başkan Hilmi Güler yönetimine kesildi. Eski yeni fark etmez aynı anlayış devam ediyor. Keyfi yönetme alışkanlığı terk edilmelidir. Bu ceza ders olsun, tesis derhal kapatılmalıdır. Bu cezalar usulsüz çalışmalarının da kanıtı oldu. Para cezaları halkın sırtına yıkılmamalı. Yöneticiler ödemelidir. Bu konuda yasal süreci başlatacağız” ifadelerinde bulundu.
Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çaybaşı Katı Atık Depolama Tesisinin çevreyi kirlettiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesine 88 bin 499 TL para cezası kesti. Av. Emrah Duman, “Çevreye karşı kasten bir suç işlendiği, suç işlenmesine göz yumulduğu ayan beyan kabul edilmiş oldu” dedi.

Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez Mahallesi’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Depolama Tesisinin çevreyi, doğayı kirlettiği nedeniyle eylem yapan yöre halkını, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü doğruladı. Halk, çevre ve doğanın katledildiğini ileri sürerek geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçe vermişti. Yapılan inceleme doğrultusunda müdürlük, Büyükşehir Belediyesine 88 bin 499 TL idari para cezası uyguladı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bu kararı yöre halkının da direnişini haklı çıkardı.

“SUÇ İŞLENDİĞİ KABUL EDİLMİŞ OLDU”

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne dilekçe veren Av. Emrah Duman, dilekçeye verilen yanıtın halkın çığlığını duymayanlara, duymak istemeyenlere ders olduğunu belirterek, “Bu bilgi ile bir devlet kurumu tarafından üstelik bu konuda birinci elden denetime yetkili bir resmi kurum tarafından hayata, çevreye, vatanın toprağına karşı kasten bir suç işlendiği, suç işlenmesine göz yumulduğu ayan beyan kabul edilmiş oldu” diye konuştu.

“VERİLEN PARA CEZASI HAKLILIĞIMIZI KANITLADI”

Çöp tesisine karşı verilen çadırlı direnişe katılanlardan İsa Karayiğit ise, verilen ceza ile ilgili, “Karda kışta üç ay boyunca bağırdık. Ölüyoruz, sularımız kirletildi, yaban hayvanlar öldü dedik. Kadınlarımızla, çocuklarımızla haykırdık. Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne halktan topladığımız dilekçeleri götürdük. Zorunlu olarak tahlile geldiler. Gerçek ortaya çıktı. Verilen para cezası haklılığımızı kanıtladı. Bizler çöp tesisi yapılan yerin uygun olmadığını söylüyoruz. Orman kesilerek tepeye ve su kaynağının olduğu yere yapılan tesisin kirletmesi devam edecek. Biz köyümüzde Ordu’nun çöpünü istemiyoruz. Yalnızca para cezası yeterli değil. ÇED dosyasında yazılanlar da yoktu. Yani usulsüz bir işletme kapatılmalı. Şikayetlerimiz sonrası hızla eksiklikleri gidermeye çalıştılar. Yine söylüyoruz, ne yaparlarsa yapsınlar tesisin vereceği zararı önleyemezler. Çünkü alanın altında kaynak suyu var, su akmaya devam ediyor, hem de kirleterek. Bu nedenle zarar büyümeden tesis kapatılmalıdır. Bu konuda her yolu deneyeceğiz” şeklinde konuştu.

“BU CEZA DERS OLSUN, TESİS DERHAL KAPATILMALIDIR”

Ordu çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül de, “İlküvez halkıyla birlikte olduk. Onlara yasal haklarını kullanmalarına yardımcı olduk. Verilen para cezası halkın haklılığını kanıtladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi hukuksuzluğa devam ediyor. OBB eski Başkanı Enver Yılmaz da yasadışı deniz dolgusu yaptı, şikayetimiz üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 72 bin TL para cezası kesti. Şimdi de yeni Başkan Hilmi Güler yönetimine kesildi. Eski yeni fark etmez aynı anlayış devam ediyor. Keyfi yönetme alışkanlığı terk edilmelidir. Bu ceza ders olsun, tesis derhal kapatılmalıdır. Bu cezalar usulsüz çalışmalarının da kanıtı oldu. Para cezaları halkın sırtına yıkılmamalı. Yöneticiler ödemelidir. Bu konuda yasal süreci başlatacağız” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.