Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Ünye'ye kurulacak

BÖLGE GÜNDEMİ 14.05.2019 - 21:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1989+ kez okundu.
 

Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Ünye'ye kurulacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler; Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Ünye'ye konuşlandırılacağını açıkladı.
Güler; "Diğer birimleri de ilgili ilçelere ağırlıklarına ve fonksiyonlarına göre yaymayı düşünüyoruz. Böylece Ordu hem verimli hem de yaygın bir şekilde yönetilsin istiyoruz." dedi.   Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ilçelerin ekonomik, sosyal ve nüfus potansiyelini değerlendirmek ve vatandaşa daha hızlı ve etkin hizmet verebilmek amacıyla iki önemli karar aldı. Buna göre İtfaiye Daire Başkanlığı Ünye’ye, OSKİ Genel Müdürlüğü Fatsa’ya, konuşlandırılacak. Yakınlık avantajı sağlamak istiyoruz Başkan Güler, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Programda iki önemli kararı kamuoyu ile paylaşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun coğrafi ve nüfus yönünden üç önemli havzaya sahip olduğunu, özellikle sahil kesiminde bulunan Ünye ve Fatsa’nın ekonomik, sosyal, nüfus ve yüksek kesimlerdeki ilçelere olan yakınlık avantajlarından yararlanacaklarını belirtti. Ünye ve Fatsa’nın son dönemde ekonomik ve sosyal yönden güçlendiği gibi nüfus potansiyeli ve yüksek kesimlerdeki ilçelere yakınlık açısından oldukça avantajlı ve stratejik konumda bulunan ilçeler olduğunu vurgulayan Başkan Güler, şöyle konuştu: Yaygın ve verimli yönetim   “Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresini Fatsa’ya, İtfaiye Daire Başkanlığını da Ünye’ye taşıyoruz. Bu şekilde Ordu’yu daha verimli bir şekilde yönetelim istiyoruz. Sadece Altınordu’da değil birimleri aynı zamanda diğer ilçelere de yayarak geniş bir faaliyeti birlikte yapalım istiyoruz. Diğer birimleri de ilgili ilçelerde zaman zaman ağırlıklarına ve fonksiyonlarına göre yaymak istiyoruz. Böylece Ordu hem verimli hem de yaygın bir şekilde yönetilsin istiyoruz. Zaten büyükşehir demek ilçeleri yönetmek değildir. Aynı zamanda da diğer ilçelere ağırlıkları taksim ederek bunu yapmak istiyoruz”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler; Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Ünye'ye konuşlandırılacağını açıkladı.

Güler; "Diğer birimleri de ilgili ilçelere ağırlıklarına ve fonksiyonlarına göre yaymayı düşünüyoruz. Böylece Ordu hem verimli hem de yaygın bir şekilde yönetilsin istiyoruz." dedi.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ilçelerin ekonomik, sosyal ve nüfus potansiyelini değerlendirmek ve vatandaşa daha hızlı ve etkin hizmet verebilmek amacıyla iki önemli karar aldı.

Buna göre İtfaiye Daire Başkanlığı Ünye’ye, OSKİ Genel Müdürlüğü Fatsa’ya, konuşlandırılacak.

Yakınlık avantajı sağlamak istiyoruz

Başkan Güler, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Programda iki önemli kararı kamuoyu ile paylaşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun coğrafi ve nüfus yönünden üç önemli havzaya sahip olduğunu, özellikle sahil kesiminde bulunan Ünye ve Fatsa’nın ekonomik, sosyal, nüfus ve yüksek kesimlerdeki ilçelere olan yakınlık avantajlarından yararlanacaklarını belirtti.

Ünye ve Fatsa’nın son dönemde ekonomik ve sosyal yönden güçlendiği gibi nüfus potansiyeli ve yüksek kesimlerdeki ilçelere yakınlık açısından oldukça avantajlı ve stratejik konumda bulunan ilçeler olduğunu vurgulayan Başkan Güler, şöyle konuştu:

Yaygın ve verimli yönetim

 

“Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresini Fatsa’ya, İtfaiye Daire Başkanlığını da Ünye’ye taşıyoruz. Bu şekilde Ordu’yu daha verimli bir şekilde yönetelim istiyoruz. Sadece Altınordu’da değil birimleri aynı zamanda diğer ilçelere de yayarak geniş bir faaliyeti birlikte yapalım istiyoruz. Diğer birimleri de ilgili ilçelerde zaman zaman ağırlıklarına ve fonksiyonlarına göre yaymak istiyoruz. Böylece Ordu hem verimli hem de yaygın bir şekilde yönetilsin istiyoruz. Zaten büyükşehir demek ilçeleri yönetmek değildir. Aynı zamanda da diğer ilçelere ağırlıkları taksim ederek bunu yapmak istiyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.