Büyükşehir Pandemi Sürecinde Vatandaşların Yanında

YAŞAM 27.09.2020 - 21:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1378+ kez okundu.
 

Büyükşehir Pandemi Sürecinde Vatandaşların Yanında

Türkiye'de koronavirüsün ilk görüldüğü Mart ayı başından itibaren Ordu’da örnek bir çalışma sergileyen Büyükşehir Belediyesi, dezenfeksiyondan sosyal yardımlara, ulaşımdan alt ve üstyapıya kadar hayatı kolaylaştıracak pek çok yatırımı hayata geçirdi.
Dünyayı etkisi altına alan 'Covid-19' salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart'tan itibaren teyakkuza geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve VEFA Destek Gurubu ile birlikte 19 ilçede vatandaşların yanında yer aldı.     ÇAĞRILAR BÜYÜKŞEHİRE YAPILDI     İlk etapta 22 Mart tarihi itibariyle Alo 153, Beyaz Masa ve Büyükşehir Santralini vatandaşların çağrılarına açan Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan sokağa çıkma kısıtlaması getirilen binlerce vatandaşın yardımına koşarken diğer taraftan 19 ilçede dezenfeksiyon çalışmasını gerçekleştirdi. Bunun yanında altyapıdan üstyapıya kadar birçok çalışmayı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla tüm dikkatleri üzerine topladı.     GAYRETLİ ÇALIŞMA TAKDİR TOPLADI     Salgın sürecinin Ordu’da en az hasarla atlatılması için vatandaşlara sürekli evde kal çağrısında bulunan Büyükşehir Belediyesi, hiçbir vatandaşın mağdur olmaması adına yardım ve destek hizmetlerini de geniş bir alanda devam ettirdi.  Salgın sürecinden bu yana 102.500 adet maske dağıtımı, 9.000 adet gıda paketi, 52.200 ton meyve-sebze, 52.500 adet yumurta, 131.562 adet sıcak yemek hizmeti, 50.312 adet ekmek dağıtımı ve 1.516 adet hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirildi.     İHTİYAÇ NEREDE BÜYÜKŞEHİR ORADA!     Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, tüm insanlığın zorlu bir sınavdan geçtiğini, kurallara uyan, kişisel temizliğine özen gösterip, sosyal mesafeye dikkat edenlerle bu sürecin en az hasarla atlatılabileceğini söyledi.     Yaşanan bu süreçte vatandaşların mağdur olmamaları için yoğun çaba içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Güler "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi sürecinde vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Sadece fiziki yardımlar değil vatandaşlarımızın ihtiyacı ne ise, o alanda yeni yeni uygulamaları devreye alıyoruz. Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar ki gerek hükümetimiz gerekse de yerel yönetimler olarak bizler elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu sadece kurumların tedbir ve çalışmalarıyla aşılabilecek bir süreç değil. Herkese önemli görevler düşüyor ve en önemlisi de bu süreçte kurallara uymak ve maskesiz asla dışarıya çıkmamak. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreç ne zaman son bulursa o zamana kadar vatandaşlarımızın daima yanında yer almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Türkiye'de koronavirüsün ilk görüldüğü Mart ayı başından itibaren Ordu’da örnek bir çalışma sergileyen Büyükşehir Belediyesi, dezenfeksiyondan sosyal yardımlara, ulaşımdan alt ve üstyapıya kadar hayatı kolaylaştıracak pek çok yatırımı hayata geçirdi.

Dünyayı etkisi altına alan 'Covid-19' salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart'tan itibaren teyakkuza geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve VEFA Destek Gurubu ile birlikte 19 ilçede vatandaşların yanında yer aldı.

 

 

ÇAĞRILAR BÜYÜKŞEHİRE YAPILDI

 

 

İlk etapta 22 Mart tarihi itibariyle Alo 153, Beyaz Masa ve Büyükşehir Santralini vatandaşların çağrılarına açan Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan sokağa çıkma kısıtlaması getirilen binlerce vatandaşın yardımına koşarken diğer taraftan 19 ilçede dezenfeksiyon çalışmasını gerçekleştirdi. Bunun yanında altyapıdan üstyapıya kadar birçok çalışmayı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla tüm dikkatleri üzerine topladı.

 

 

GAYRETLİ ÇALIŞMA TAKDİR TOPLADI

 

 

Salgın sürecinin Ordu’da en az hasarla atlatılması için vatandaşlara sürekli evde kal çağrısında bulunan Büyükşehir Belediyesi, hiçbir vatandaşın mağdur olmaması adına yardım ve destek hizmetlerini de geniş bir alanda devam ettirdi.  Salgın sürecinden bu yana 102.500 adet maske dağıtımı, 9.000 adet gıda paketi, 52.200 ton meyve-sebze, 52.500 adet yumurta, 131.562 adet sıcak yemek hizmeti, 50.312 adet ekmek dağıtımı ve 1.516 adet hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirildi.

 

 

İHTİYAÇ NEREDE BÜYÜKŞEHİR ORADA!

 

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, tüm insanlığın zorlu bir sınavdan geçtiğini, kurallara uyan, kişisel temizliğine özen gösterip, sosyal mesafeye dikkat edenlerle bu sürecin en az hasarla atlatılabileceğini söyledi.

 

 

Yaşanan bu süreçte vatandaşların mağdur olmamaları için yoğun çaba içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Güler "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi sürecinde vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Sadece fiziki yardımlar değil vatandaşlarımızın ihtiyacı ne ise, o alanda yeni yeni uygulamaları devreye alıyoruz. Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar ki gerek hükümetimiz gerekse de yerel yönetimler olarak bizler elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu sadece kurumların tedbir ve çalışmalarıyla aşılabilecek bir süreç değil. Herkese önemli görevler düşüyor ve en önemlisi de bu süreçte kurallara uymak ve maskesiz asla dışarıya çıkmamak. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreç ne zaman son bulursa o zamana kadar vatandaşlarımızın daima yanında yer almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.