Büyükşehir Tarihi Mirasa Sahip Çıkıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 27.09.2021 - 10:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2300+ kez okundu.
 

Büyükşehir Tarihi Mirasa Sahip Çıkıyor

Ordu’da 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Cami Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan restorasyon projesi ile aslına uygun hale getiriliyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi ve kültürel mirası olan yapılara sahip çıkmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesinin ardından artan restorasyon çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.       TARİHİ CAMİ İÇİN BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ   Bu kapsamda çalışma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde bulunan ve Hacıemiroğulları Beyliği zamanında muhtemelen 1380-1390 yılları arasında yaptırıldığı tahmin edilen Eskipazar Cami için restorasyon projesi hazırladı. Tarihi 600 yılı aşan ve bu dönemler içerisinde birçok kez hasar görerek onarılan cami, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje ile restore edilecek.       RESTORASYON ÇALIŞMASI CAMİ VE ÇEVRESİNDE UYGULANACAK   Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı işbirliğinde yürütülecek restorasyon projesi kapsamında harim, mahfil, cami cephesi, çatı, minare, şadırvan, tuvalet ve çevre düzenlemelerini kapsayacak detaylı bir çalışma gerçekleştirilecek.       Kısa süre içerisinde başlanacak çalışmaların tamamlanması ile cami ibadete yeniden açılacak.       BAŞKAN GÜLER, RESTORASYON ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR   Başkan Güler’in göreve gelmesinin ardından geçen 29 aylık süre zarfında her biri önemli tarihi geçmişi olan 3 adet cami, Osmanlı dönemine ait 5 adet çeşme, 2 adet türbe ve 2 adet kilise de Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve çevre düzenleme çalışması gerçekleştirildi.     Büyükşehir Belediyesi ayrıca 2 bin 300 yıllık tarihi Kurul Kalesi kazılarına da katkılar verirken önemli eserlerin çıkarılmasını sağlamıştı.                              
Ordu’da 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Cami Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan restorasyon projesi ile aslına uygun hale getiriliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi ve kültürel mirası olan yapılara sahip çıkmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesinin ardından artan restorasyon çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

 

 

 

TARİHİ CAMİ İÇİN BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ

 

Bu kapsamda çalışma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde bulunan ve Hacıemiroğulları Beyliği zamanında muhtemelen 1380-1390 yılları arasında yaptırıldığı tahmin edilen Eskipazar Cami için restorasyon projesi hazırladı. Tarihi 600 yılı aşan ve bu dönemler içerisinde birçok kez hasar görerek onarılan cami, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje ile restore edilecek.

 

 

 

RESTORASYON ÇALIŞMASI CAMİ VE ÇEVRESİNDE UYGULANACAK

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı işbirliğinde yürütülecek restorasyon projesi kapsamında harim, mahfil, cami cephesi, çatı, minare, şadırvan, tuvalet ve çevre düzenlemelerini kapsayacak detaylı bir çalışma gerçekleştirilecek.

 

 

 

Kısa süre içerisinde başlanacak çalışmaların tamamlanması ile cami ibadete yeniden açılacak.

 

 

 

BAŞKAN GÜLER, RESTORASYON ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

 

Başkan Güler’in göreve gelmesinin ardından geçen 29 aylık süre zarfında her biri önemli tarihi geçmişi olan 3 adet cami, Osmanlı dönemine ait 5 adet çeşme, 2 adet türbe ve 2 adet kilise de Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve çevre düzenleme çalışması gerçekleştirildi.

 

 

Büyükşehir Belediyesi ayrıca 2 bin 300 yıllık tarihi Kurul Kalesi kazılarına da katkılar verirken önemli eserlerin çıkarılmasını sağlamıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.