Büyükşehirde kimler yarışacak !!!

SİYASET (Ünye Net Haber ) - Ünye Net Haber | 13.12.2018 - 15:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2212+ kez okundu.
 

Büyükşehirde kimler yarışacak !!!

Siyaset adaylara kilitlendi. Yerel seçimlerde AK Parti, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hilmi Güler’i açıklarken, muhalefetten şuana kadar Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak resmi bir açıklama gelmiş değil.
31 Mart 2019’da yapılacak Yerel Seçimler için siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Ordu’da AK Parti Büyükşehir adayını açıklarken, ilçelerde henüz açıklama gelmedi. Muhalefet partileri ise bazı ilçelerde adaylarını açıklarken büyükşehir için henüz aday açıklayan parti olmadı.   Büyükşehir için ilk adayını açıklayan parti olan AK, Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i aday gösterdi.   AK Parti’de bunun yanı sıra ilçelerde her hangi bir aday henüz resmi olarak açıklanmış değil. Bugünlerde ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması beklenen AK Parti’de son olarak İl Başkanı Halit Tomakin tarafından yapılan açıklamada, adayların açıklamasının yeni yıla kalabileceğini söyledi.   CHP’DE GÜNDEM GÜNAY, TORUN, ADIGÜZEL Muhalefet CHP’de ise 19 ilçenin 7’si olan Fatsa’da Ahmet Canbaz’ı, Akkuş’ta Bayram Görür’ü, Aybastı’da Özdilek Aydoğan’ı, Gölköy’de Cengiz Sarıyer’i Mesudiye’de Yavuz Ekşi, Çamaş’ta Ahmet Kesik, Perşembe’de ise Ata Alkan’ı Belediye Başkan adayı olarak göstermesine rağmen büyükşehir adayını halen açıklamış değil.   CHP’de kulislerde Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in isimleri geçiyor. Gelen bilgilere göre CHP 24 Aralık’ta tüm belediye başkan adaylarını açıklayacak.   MHP ADAY AÇIKLAYACAK MI? Bir diğer parti olan MHP’de de Fatsa’da Murat Kaçak, Perşembe’de Ahmet Giray Yıldırım, Ulubey’de Alparslan Çalışkan, Kabadüz’de İbrahim Eyigün ve İkizce’de Osman Kaygı’yı Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı. Cumhur ittifakı içerisinde yer alan MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklayıp açıklamayacağı net değil. MHP’nin aday açıklaması halinde Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un adaylığını açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor.   SP’DEN ŞAHİN’E TEKLİF İyi Parti’den şuana kadar hiçbir isim aday olarak açıklanmazken, Saadet Partisi’nde ise sadece Altınordu Belediye Başkan Adayı olarak Haluk Şensoy açıklandı. Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin’e teklif götürdü. Şahin teklife olumlu yada olumsuz cevap vermiş değil.
Siyaset adaylara kilitlendi. Yerel seçimlerde AK Parti, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hilmi Güler’i açıklarken, muhalefetten şuana kadar Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak resmi bir açıklama gelmiş değil.

31 Mart 2019’da yapılacak Yerel Seçimler için siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Ordu’da AK Parti Büyükşehir adayını açıklarken, ilçelerde henüz açıklama gelmedi. Muhalefet partileri ise bazı ilçelerde adaylarını açıklarken büyükşehir için henüz aday açıklayan parti olmadı.

 

Büyükşehir için ilk adayını açıklayan parti olan AK, Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i aday gösterdi.

 

AK Parti’de bunun yanı sıra ilçelerde her hangi bir aday henüz resmi olarak açıklanmış değil. Bugünlerde ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması beklenen AK Parti’de son olarak İl Başkanı Halit Tomakin tarafından yapılan açıklamada, adayların açıklamasının yeni yıla kalabileceğini söyledi.

 

CHP’DE GÜNDEM GÜNAY, TORUN, ADIGÜZEL

Muhalefet CHP’de ise 19 ilçenin 7’si olan Fatsa’da Ahmet Canbaz’ı, Akkuş’ta Bayram Görür’ü, Aybastı’da Özdilek Aydoğan’ı, Gölköy’de Cengiz Sarıyer’i Mesudiye’de Yavuz Ekşi, Çamaş’ta Ahmet Kesik, Perşembe’de ise Ata Alkan’ı Belediye Başkan adayı olarak göstermesine rağmen büyükşehir adayını halen açıklamış değil.

 

CHP’de kulislerde Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in isimleri geçiyor. Gelen bilgilere göre CHP 24 Aralık’ta tüm belediye başkan adaylarını açıklayacak.

 

MHP ADAY AÇIKLAYACAK MI?

Bir diğer parti olan MHP’de de Fatsa’da Murat Kaçak, Perşembe’de Ahmet Giray Yıldırım, Ulubey’de Alparslan Çalışkan, Kabadüz’de İbrahim Eyigün ve İkizce’de Osman Kaygı’yı Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı. Cumhur ittifakı içerisinde yer alan MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklayıp açıklamayacağı net değil. MHP’nin aday açıklaması halinde Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un adaylığını açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

SP’DEN ŞAHİN’E TEKLİF

İyi Parti’den şuana kadar hiçbir isim aday olarak açıklanmazken, Saadet Partisi’nde ise sadece Altınordu Belediye Başkan Adayı olarak Haluk Şensoy açıklandı. Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin’e teklif götürdü. Şahin teklife olumlu yada olumsuz cevap vermiş değil.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.