Büyükşehirden Tarihe Dokunuş

KÜLTÜR 14.10.2020 - 15:22, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4457+ kez okundu.
 

Büyükşehirden Tarihe Dokunuş

Ordu’da topyekün çalışma başlatarak 19 ilçeyi şantiyeye çeviren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu ilçesinde bulunan ve kentin simgelerinden biri olan Osmanpaşa Şadırvanı çevresinde de düzenlenme çalışması başlattı.
x Şadırvanın zarar görmüş ve eskimiş zemininin yenileneceği proje kapsamında 350 metrekare alan içerisinde yer alan şadırvan ve çevresinin zemini tarihi doku ile uyumlu doğal taş ile kaplanacağı gibi, alan içerisine oturma birimleri vb. peyzaj donatıları yerleştirilecek. Çalışmaların Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması amaçlanıyor. ÇEVRESİYLE DE DİKKAT ÇEKECEK Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek çalışmalar kapsamında tarihi geçmişi ve büyük sütunları ve üzerinde bulunan muhteşem kubbesi ile ihtişamlı bir duruş sergileyen şadırvan, çevresiyle de dikkat çekecek. 1842 yılında aslen Ordulu olan Trabzon Valisi Hazinedarzade Osman Paşa tarafından yaptırılan ve Birinci Dünya Savaşında Ruslar tarafından atılan toplar nedeniyle sütunlarında çatlaklar oluşan şadırvan, tehlike arz etmesi üzerine 1937 yılında yıkılmış ve alana park yapılmıştı. 1997 senesinde dönemin Belediye Başkanı Fikret Türkyılmaz’ın öncülüğünde merhum Fahri Çelebi tarafından yeniden yaptırılan şadırvan ülkemizde sütunları en yüksek şadırvan olarak biliniyor.    
Ordu’da topyekün çalışma başlatarak 19 ilçeyi şantiyeye çeviren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu ilçesinde bulunan ve kentin simgelerinden biri olan Osmanpaşa Şadırvanı çevresinde de düzenlenme çalışması başlattı.

x

Şadırvanın zarar görmüş ve eskimiş zemininin yenileneceği proje kapsamında 350 metrekare alan içerisinde yer alan şadırvan ve çevresinin zemini tarihi doku ile uyumlu doğal taş ile kaplanacağı gibi, alan içerisine oturma birimleri vb. peyzaj donatıları yerleştirilecek. Çalışmaların Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması amaçlanıyor.

ÇEVRESİYLE DE DİKKAT ÇEKECEK

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek çalışmalar kapsamında tarihi geçmişi ve büyük sütunları ve üzerinde bulunan muhteşem kubbesi ile ihtişamlı bir duruş sergileyen şadırvan, çevresiyle de dikkat çekecek.

1842 yılında aslen Ordulu olan Trabzon Valisi Hazinedarzade Osman Paşa tarafından yaptırılan ve Birinci Dünya Savaşında Ruslar tarafından atılan toplar nedeniyle sütunlarında çatlaklar oluşan şadırvan, tehlike arz etmesi üzerine 1937 yılında yıkılmış ve alana park yapılmıştı. 1997 senesinde dönemin Belediye Başkanı Fikret Türkyılmaz’ın öncülüğünde merhum Fahri Çelebi tarafından yeniden yaptırılan şadırvan ülkemizde sütunları en yüksek şadırvan olarak biliniyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.