Büyükşehrin hedefi konteynır limanı

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.05.2019 - 13:05, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1346+ kez okundu.
 

Büyükşehrin hedefi konteynır limanı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Tarım, hayvancılık ve ihracat açısından konteynır limanı son derece önemli bir proje. Dolayısıyla ilk etapta konteynır limanını hayata geçirmek istiyoruz” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun Karadeniz kıyısında olmasına rağmen denizden yeterince yararlanamadığını söyledi. Ordu’nun turizm açısından denizi ve doğası ile müthiş bir potansiyele sahip olan Ordu’nun ekonomi ve ihracat açısından Doğu Karadeniz Bölgesi’nin üçüncü büyük ili olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, ilk etapta liman ve balıkçı barınaklarını geliştireceklerini belirtti. Denizin imkânlardan en iyi şekilde yararlanacaklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Doğu Karadeniz Bölgesinin çok farklı turizm çeşitliliğine sahip bir şehiriz. Fakat denizden yeterince yararlanamıyoruz. Tarım, hayvancılık ve ihracat açısından konteynır limanı son derece önemli bir proje. Dolayısıyla ilk etapta konteynır limanını hayata geçirmek istiyoruz. Denizle bitişiğiz ama denizle barışık değiliz. Denizi hayatımıza dâhil etmek zorundayız” diye konuştu. “Balıkçı barınağı ve tekne turizmi devreye girmeli” Deniz turizminin turizm gelirleri içindeki payını daha yukarılara çekeceklerini kaydeden Başkan Güler, “Denizde bir tane tekne yok. Balıkçı barınakları dâhil olmak üzere hepsi devreye girsin istiyoruz. Ünye’de bir teknenin yapımı bitmek üzere. Bu tekne ile vatandaşların seyahat edip yemek yiyebilecekleri bir ortam oluşturulacak. Yani bir anlamda denizdeki turizm hareketliliğini arttırmak için çalışma yapacağız. Bu bölge deniziyle de bir cazibe merkezi haline gelsin istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Tarım, hayvancılık ve ihracat açısından konteynır limanı son derece önemli bir proje. Dolayısıyla ilk etapta konteynır limanını hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun Karadeniz kıyısında olmasına rağmen denizden yeterince yararlanamadığını söyledi. Ordu’nun turizm açısından denizi ve doğası ile müthiş bir potansiyele sahip olan Ordu’nun ekonomi ve ihracat açısından Doğu Karadeniz Bölgesi’nin üçüncü büyük ili olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, ilk etapta liman ve balıkçı barınaklarını geliştireceklerini belirtti. Denizin imkânlardan en iyi şekilde yararlanacaklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Doğu Karadeniz Bölgesinin çok farklı turizm çeşitliliğine sahip bir şehiriz. Fakat denizden yeterince yararlanamıyoruz. Tarım, hayvancılık ve ihracat açısından konteynır limanı son derece önemli bir proje. Dolayısıyla ilk etapta konteynır limanını hayata geçirmek istiyoruz. Denizle bitişiğiz ama denizle barışık değiliz. Denizi hayatımıza dâhil etmek zorundayız” diye konuştu.

“Balıkçı barınağı ve tekne turizmi devreye girmeli”

Deniz turizminin turizm gelirleri içindeki payını daha yukarılara çekeceklerini kaydeden Başkan Güler, “Denizde bir tane tekne yok. Balıkçı barınakları dâhil olmak üzere hepsi devreye girsin istiyoruz. Ünye’de bir teknenin yapımı bitmek üzere. Bu tekne ile vatandaşların seyahat edip yemek yiyebilecekleri bir ortam oluşturulacak. Yani bir anlamda denizdeki turizm hareketliliğini arttırmak için çalışma yapacağız. Bu bölge deniziyle de bir cazibe merkezi haline gelsin istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.