Buzağı destekleme başvurusu başladı

BÖLGE GÜNDEMİ 02.05.2019 - 14:02, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2391+ kez okundu.
 

Buzağı destekleme başvurusu başladı

Buzağı destekleme başvuruları 02 Mayıs 2019- 01 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvancılığı destekleme kapsamında sürdürülen destekler arasında yer alan buzağı destekleme müracaatları başladı. Konuyla ilgili olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen bilgide şöyle denildi; "Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, hayvancılık politikalarının yürütülmesinde etkinliğinin ve istihdamın artırılması, yetiştiricilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi, et ve süt üretimin artırılması ve sürdürülebilir olması amacıyla, Bakanlığımızca Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin 2018/11460 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bu Karara dayanılarak 08 Mayıs 2018 tarih ve 30415 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan 2018/21 nolu Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında buzağı desteklemesi yapılacaktır. Destekleme başvuruları 02.05.2019-01.07.2019 tarihleri arasında alınacaktır. Destekleme almak isteyen yetiştiricilerimiz arasından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi olanlar Birliğe, üye olmayanlar ise işletmelerinin bağlı bulundukları İl/İlçe Müdürlüklerimize şahsen başvuru yapacaklardır.   Buzağı Desteklemelerinden yararlanma şartları; Buzağılar 01/01/2018-31/12/2018 tarihleri arasında doğmuş olmalı, Bakanlık kayıt sisteminde doğduğu işletmenin ve anasının kaydı bulunmalıdır. Buzağılar, doğduğu işletmede olmalı ve programlı en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış aşıları yapılmış olmalıdır. Şartları sağlayan (dişiler için Brucella ve Şap, erkekler için Şap) yetiştiriciler 1.Dönem ödemelerinde destekleme ücreti alırken, destekleme şartlarını sağlamayan buzağı yetiştiricileri şartlarını sağlayınca, tekrar başvuru yapmadan 2.Dönem ödemelerinde destekleme ücreti alırlar. 1.Dönem Destekleme başvurusu yapmayan yetiştiriciler ise 02/05/2019–01/07/2019 tarihleri arasında başvuruların alınacağı 2.Dönem Buzağı Desteklemesine başvurabilirler. Zira yıl içinde 1 kez başvuru yapan yetiştiricilerimizin tekrar başvuru yapmalarına gerek yoktur. Soy kütüğüne kayıtlı buzağı desteği, işletmesi 01/10/2018 tarihinden önce soy kütüğü sistemine kayıtlı ve E-Islah'ta kayıtlı analardan doğan buzağılara verilir. Soy kütüğüne kayıtlı buzağı desteği alan buzağılar ayrıca buzağı desteğinden yararlandırılmaz. Döl kontrollü boğanın yavrusu ilave desteği, döl kontrolünden geçmiş boğaların ülkemizde üretilen spermalarından doğan buzağılara verilir. Bu durum tohumlama tarihiyle ve belgesiyle doğrulanabilmelidir. Buzağı destekleri 4 ay ve üzeri buzağılarda ilimizinse Yetiştiricilik Bölgesi olması sebebiyle buzağı başına 550 TL, Soy Kütüğüne Kayıtlı Buzağılar 700 TL, Döl Kontrollü doğan buzağılarda +50 TL buzağı desteklemesinden faydalanacaktır.   Ayrıntılı bilgi ve başvurular için üreticilerimizi İlçe Müdürlüğümüze bekliyoruz."
Buzağı destekleme başvuruları 02 Mayıs 2019- 01 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvancılığı destekleme kapsamında sürdürülen destekler arasında yer alan buzağı destekleme müracaatları başladı.

Konuyla ilgili olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen bilgide şöyle denildi; "Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, hayvancılık politikalarının yürütülmesinde etkinliğinin ve istihdamın artırılması, yetiştiricilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi, et ve süt üretimin artırılması ve sürdürülebilir olması amacıyla, Bakanlığımızca Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin 2018/11460 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bu Karara dayanılarak 08 Mayıs 2018 tarih ve 30415 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan 2018/21 nolu Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında buzağı desteklemesi yapılacaktır. Destekleme başvuruları 02.05.2019-01.07.2019 tarihleri arasında alınacaktır.

Destekleme almak isteyen yetiştiricilerimiz arasından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi olanlar Birliğe, üye olmayanlar ise işletmelerinin bağlı bulundukları İl/İlçe Müdürlüklerimize şahsen başvuru yapacaklardır.

 

Buzağı Desteklemelerinden yararlanma şartları;

Buzağılar 01/01/2018-31/12/2018 tarihleri arasında doğmuş olmalı, Bakanlık kayıt sisteminde doğduğu işletmenin ve anasının kaydı bulunmalıdır.
Buzağılar, doğduğu işletmede olmalı ve programlı en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış aşıları yapılmış olmalıdır. Şartları sağlayan (dişiler için Brucella ve Şap, erkekler için Şap) yetiştiriciler 1.Dönem ödemelerinde destekleme ücreti alırken, destekleme şartlarını sağlamayan buzağı yetiştiricileri şartlarını sağlayınca, tekrar başvuru yapmadan 2.Dönem ödemelerinde destekleme ücreti alırlar. 1.Dönem Destekleme başvurusu yapmayan yetiştiriciler ise 02/05/2019–01/07/2019 tarihleri arasında başvuruların alınacağı 2.Dönem Buzağı Desteklemesine başvurabilirler. Zira yıl içinde 1 kez başvuru yapan yetiştiricilerimizin tekrar başvuru yapmalarına gerek yoktur.
Soy kütüğüne kayıtlı buzağı desteği, işletmesi 01/10/2018 tarihinden önce soy kütüğü sistemine kayıtlı ve E-Islah'ta kayıtlı analardan doğan buzağılara verilir. Soy kütüğüne kayıtlı buzağı desteği alan buzağılar ayrıca buzağı desteğinden yararlandırılmaz.
Döl kontrollü boğanın yavrusu ilave desteği, döl kontrolünden geçmiş boğaların ülkemizde üretilen spermalarından doğan buzağılara verilir. Bu durum tohumlama tarihiyle ve belgesiyle doğrulanabilmelidir. Buzağı destekleri 4 ay ve üzeri buzağılarda ilimizinse Yetiştiricilik Bölgesi olması sebebiyle buzağı başına 550 TL, Soy Kütüğüne Kayıtlı Buzağılar 700 TL, Döl Kontrollü doğan buzağılarda +50 TL buzağı desteklemesinden faydalanacaktır.

 

Ayrıntılı bilgi ve başvurular için üreticilerimizi İlçe Müdürlüğümüze bekliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.