Çamaş'ın mezarı bulundu

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.11.2020 - 21:10, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2274+ kez okundu.
 

Çamaş'ın mezarı bulundu

Çamaş’ın kurucusu olan Çamaş Beyin mezarı Prof. Dr. Necat Demir tarafından bulundu.
Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, Çamaş tarihi için bir çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde Çamaş isminin nereden geldiği konusunda bir sonuca varıldı.    Araştırmalara öncülük eden tarih profesörü Prof. Dr. Necat Demir önemli bulgulara ulaştı. Prof. Dr. Necat Demir, Çamaş isminin, 1600’lü yıllarda Çamaş’a yerleşen Mehmet Çamaş’a dayandığını ve Mehmet Çamaş’ın da mezarının yerini bulduklarını söyledi.     Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçasi, Muhtar Beytullah Gülmez’in rehberliğinde yapılan çalışmalar neticesinde bölge karış karış tarandı ve ulaşılan mezarın Mehmet Çamaş’a ait olduğu kanaatine varıldı.
Çamaş’ın kurucusu olan Çamaş Beyin mezarı Prof. Dr. Necat Demir tarafından bulundu.

Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, Çamaş tarihi için bir çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde Çamaş isminin nereden geldiği konusunda bir sonuca varıldı.

 

 Araştırmalara öncülük eden tarih profesörü Prof. Dr. Necat Demir önemli bulgulara ulaştı. Prof. Dr. Necat Demir, Çamaş isminin, 1600’lü yıllarda Çamaş’a yerleşen Mehmet Çamaş’a dayandığını ve Mehmet Çamaş’ın da mezarının yerini bulduklarını söyledi.  

 

Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçasi, Muhtar Beytullah Gülmez’in rehberliğinde yapılan çalışmalar neticesinde bölge karış karış tarandı ve ulaşılan mezarın Mehmet Çamaş’a ait olduğu kanaatine varıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.