Camiler çocuk açtı!

YAŞAM 24.06.2019 - 09:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1456+ kez okundu.
 

Camiler çocuk açtı!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Camiler Çocukla Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” sloganıyla başlatılan yaz dönemi Kur’an kursları 17 Haziran 2019 Pazartesi günü başladı.
Diyanet İşleri Başkanlığının 90 binin üzerinde cami ve binlerce Kuran kursunda çocuklar Kur’an-ı Kerim okumayı ve temel dini bilgileri öğrenecekler. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 670 bin çocuğun eğitim aldığı yaz Kur’an kurslarına bu yıl da yoğun bir ilgi bekleniyor. Türkiye genelindeki tüm camilerde din görevlileri tarafından yaz kursları için hazırlıklar tamamlandı. İlçe Müftülüğünden konuyla ilgili verilen bilgide şöyle denildi; "Yaz Kur'an Kursları" Ünye’deki tüm camiler, uygun görülen mescit ve diğer mekânlarda başlarken Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de; Anadolu İmam Hatip Lisesi, Toki Ömer Çam İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, Şehit Cemal Mutlu İlkokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Anafarta İlkokulu, Şehit Fatih Efiloğlu Ortaokulu, Meçhul Asker Ortaokulu, Sağlık Meslek Lisesi ve Puset Polvan Ortaokulunu “Yaz Kur’an Kursları” için tahsis etti. İki dönemden oluşan “Yaz Kur’an Kursları”nın ilk dönemi 17 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında ikinci dönemi ise 15 Temmuz - 09 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlçemizde 2018 yılı yaz Kur'an kurslarında 1. dönemde 326 kurs açıldı. 2. dönemde ise 328 kurs açıldı. Kurslara toplam 8.000 öğrenci katıldı.   Bu yıl da tüm camii, Kur'an kursları ve okullarda açılan yaz kurslarına yoğun bir katılım beklenmektedir.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Camiler Çocukla Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” sloganıyla başlatılan yaz dönemi Kur’an kursları 17 Haziran 2019 Pazartesi günü başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 90 binin üzerinde cami ve binlerce Kuran kursunda çocuklar Kur’an-ı Kerim okumayı ve temel dini bilgileri öğrenecekler. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 670 bin çocuğun eğitim aldığı yaz Kur’an kurslarına bu yıl da yoğun bir ilgi bekleniyor. Türkiye genelindeki tüm camilerde din görevlileri tarafından yaz kursları için hazırlıklar tamamlandı.

İlçe Müftülüğünden konuyla ilgili verilen bilgide şöyle denildi; "Yaz Kur'an Kursları" Ünye’deki tüm camiler, uygun görülen mescit ve diğer mekânlarda başlarken Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de; Anadolu İmam Hatip Lisesi, Toki Ömer Çam İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, Şehit Cemal Mutlu İlkokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Anafarta İlkokulu, Şehit Fatih Efiloğlu Ortaokulu, Meçhul Asker Ortaokulu, Sağlık Meslek Lisesi ve Puset Polvan Ortaokulunu “Yaz Kur’an Kursları” için tahsis etti.

İki dönemden oluşan “Yaz Kur’an Kursları”nın ilk dönemi 17 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında ikinci dönemi ise 15 Temmuz - 09 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlçemizde 2018 yılı yaz Kur'an kurslarında 1. dönemde 326 kurs açıldı. 2. dönemde ise 328 kurs açıldı. Kurslara toplam 8.000 öğrenci katıldı.

 

Bu yıl da tüm camii, Kur'an kursları ve okullarda açılan yaz kurslarına yoğun bir katılım beklenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.