Çamlıkta Ağaçlandırma Çalışması Başladı

YAŞAM 24.02.2021 - 13:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2417+ kez okundu.
 

Çamlıkta Ağaçlandırma Çalışması Başladı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hassasiyetle yaklaştığı ve çalışmalarına geçtiğimiz aylarda start verdiği Ünye Çamlık projesinde sona gelindi. Çevre düzenlemelerinin devam ettiği alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘3 ay değil 12 ay Ordu’ sloganıyla Ordu’yu çağdaş turizm seviyesine çıkarmak için ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda çalışmalar aralıksız sürüyor.   Bu kapsamda Başkan Güler’in hassasiyetle üzerinde durduğu Ünye ilçesinde bulunan Çamlık’ta hummalı bir çalışma yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi, doğal dokunun korunduğu alanı nefes alan bir görünüme kavuşturdu.   Araç girişinin kapatılarak ses ve görüntü kirliliğinin önüne geçildiği, moloz yığınlarının çıkarılarak fiziken korumaya alınan Çamlık’ta son yapılan çalışmayla çevre düzenlemesi ve fidan dikimi gerçekleştirildi. Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından 17 farklı alanda yapılan çalışma ile iklim yapısına uygun fidanlar toprakla buluşturuldu.   BAŞKAN DANIŞMANI SUYABATMAZ: “ORDU’NUN NEFES ALAN DAHA YEŞİL BİR GÖRÜNÜM KAZANMASINI SAĞLIYORUZ”     Ünye Çamlık’ta fidan dikimi gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak Ordu’nun nefes alan yeşil bir görünüm kazanması için ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.   Ordu’nun önemli turizm alanlarından biri olan Çamlık’ta doğal dokunun korunması için fidanları toprakla buluşturduklarını aktaran Suyabatmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz. Ordu’nun nefes alan daha yeşil bir görünüm kazanmasını sağlıyoruz. Bugün de Ordu’muzun önemli alanlarından bir tanesi Ünye Çamlık mesire alanında fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Son ağaçların 70 yıl önce dikildiği Ünye Çamlık’ta yeni fidanlar toprakla buluşarak doğal dokunun korunmasına katkı sunacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız bu çalışmalarla Çamlık’ta çocuklarımıza ve torunlarımıza ev sahipliği yapacak bir alan bırakmayı hedefliyoruz” dedi.   VATANDAŞLAR ÇAMLIK’I ÇOK BEĞENDİ     Ünye Çamlık mesire alanında yapılan çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarını değerlendiren vatandaşlar, hayata geçirilen çalışmalarla Çamlık’ın çok özel ve güzel bir mekâna dönüştüğünü belirttiler. Çalışmalar öncesi bölgenin yabani otlarla dolu olduğunu ve insanların tedirginlik yaşadığını aktaran vatandaşlar, çalışmalar sonrasında aileleri ile birlikte gönül rahatlığı ile zaman geçirdiklerini belirterek çalışmalar dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ilettiler.   ORDU GENELİNDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu genelinde ağaçlandırma çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği günden bu yana Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığınca Ordu genelinde 9 bin 653 ağaç, 124 bin 294 ağaçcık ve çalı toprakla buluşturuldu.     
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hassasiyetle yaklaştığı ve çalışmalarına geçtiğimiz aylarda start verdiği Ünye Çamlık projesinde sona gelindi. Çevre düzenlemelerinin devam ettiği alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘3 ay değil 12 ay Ordu’ sloganıyla Ordu’yu çağdaş turizm seviyesine çıkarmak için ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda çalışmalar aralıksız sürüyor.

 

Bu kapsamda Başkan Güler’in hassasiyetle üzerinde durduğu Ünye ilçesinde bulunan Çamlık’ta hummalı bir çalışma yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi, doğal dokunun korunduğu alanı nefes alan bir görünüme kavuşturdu.

 

Araç girişinin kapatılarak ses ve görüntü kirliliğinin önüne geçildiği, moloz yığınlarının çıkarılarak fiziken korumaya alınan Çamlık’ta son yapılan çalışmayla çevre düzenlemesi ve fidan dikimi gerçekleştirildi. Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından 17 farklı alanda yapılan çalışma ile iklim yapısına uygun fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

BAŞKAN DANIŞMANI SUYABATMAZ: “ORDU’NUN NEFES ALAN DAHA YEŞİL BİR GÖRÜNÜM KAZANMASINI SAĞLIYORUZ”

 

 

Ünye Çamlık’ta fidan dikimi gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak Ordu’nun nefes alan yeşil bir görünüm kazanması için ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

 

Ordu’nun önemli turizm alanlarından biri olan Çamlık’ta doğal dokunun korunması için fidanları toprakla buluşturduklarını aktaran Suyabatmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz. Ordu’nun nefes alan daha yeşil bir görünüm kazanmasını sağlıyoruz. Bugün de Ordu’muzun önemli alanlarından bir tanesi Ünye Çamlık mesire alanında fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Son ağaçların 70 yıl önce dikildiği Ünye Çamlık’ta yeni fidanlar toprakla buluşarak doğal dokunun korunmasına katkı sunacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız bu çalışmalarla Çamlık’ta çocuklarımıza ve torunlarımıza ev sahipliği yapacak bir alan bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

 

VATANDAŞLAR ÇAMLIK’I ÇOK BEĞENDİ

 

 

Ünye Çamlık mesire alanında yapılan çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarını değerlendiren vatandaşlar, hayata geçirilen çalışmalarla Çamlık’ın çok özel ve güzel bir mekâna dönüştüğünü belirttiler. Çalışmalar öncesi bölgenin yabani otlarla dolu olduğunu ve insanların tedirginlik yaşadığını aktaran vatandaşlar, çalışmalar sonrasında aileleri ile birlikte gönül rahatlığı ile zaman geçirdiklerini belirterek çalışmalar dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ilettiler.

 

ORDU GENELİNDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu genelinde ağaçlandırma çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği günden bu yana Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığınca Ordu genelinde 9 bin 653 ağaç, 124 bin 294 ağaçcık ve çalı toprakla buluşturuldu. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.