Çaybaşı’ndaki Çöp İnsan Hayatını Tehdit Ediyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 15.01.2020 - 23:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2292+ kez okundu.
 

Çaybaşı’ndaki Çöp İnsan Hayatını Tehdit Ediyor

Çaybaşı'nın İlküvez Mahallesi'nde Ordu Büyükşehir Belediyesine ait vahşi çöp depolama alanını ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici yüzlerce insanın alkışları arasında çöp tesisini ziyaret etti. Burada Destici’den önce bir konuşma yapan eski Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, tesisin kurulması için eski Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın üzerinde baskı kurduğunu söyledi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Çaybaşı Eski Belediye Başkanı ve Büyük Birlik Partisi'nden Çaybaşı Belediye Başkan Adayı olan İsmet Yanık ve Büyük Birlik Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Durmuş Zor ile birlikte Çaybaşı Göksu ile İlküvez Mahalleri içerisinde bulunan vahşi çöp depolama tesislerini yerinde inceledi. ENVER YILMAZ BASKI KURDU Yüzlerce vatandaşın toplandığı çöp ayrıştırma tesisi önünde vatandaşa hitap eden Çaybaşı Eski Belediye Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı İsmet Yanık," Şimdi İsmet konuşmuyor ismet sesini çıkartmıyor diyenler var aramızda. Ben ağaçların kesildiği gün benim Göksu mahallesinde kardeşim burada eylem yaptığı gün bende buradaydım. 2014 yılında belediye başkanı seçildiğimde bu çöpün buraya yanlış olduğunu söylemiştim. Maalesef o zaman iktidar partisi belediye başkanı olarak davul zurna alıp eylem yapma şansım yoktu. Ama hukuki olarak burada şahitleri var. Benim Şenol kardeşim şahittir. Dava açtırdım toplam 160 bin lira  avukat parası ödedim. Hiçbir Göksu'lu kardeşimden dahi para falan almadım. Daha sonra davayı kazandık. Buraya Çed raporu ile ilgili avukat getirdim. O zamanın büyük şehir belediye başkanı Enver Yılmaz Göksulu halkını ikna etmezsen sana çivi dahi vermem dedi. Ve iki yıl ona boyun eğmedim. Burada iki defa eylem  yapıldı. İlk yapıldığında İstanbul'daydım. İkinci eylem yapıldığında İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu geldi. Halkıma verilmeyecek hiçbir hesabım yok. Buraya yaptığım hizmetler belli yaptığım yatırımlar belli. Hiç kimse yaptığımız tek bir yatırımı konuşmadan eline almış klavyeyi benim hakkımda asılsız laflar üretiyorlar. Ben onları Allaha havale ediyorum" dedi. BU BİR SİYASİ PARTİ MESELESİ DEĞİL Ordu Büyükşehir Belediyesine ait vahşi çöp depolama alanında vatandaşlara konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici," Öncelikle bu meselenin bir siyasi parti meselesi olmadığını belediye başkanlığı seçimleri meselesi olmadığını sizlere ifade etmek istiyorum. Çünkü ordu büyük şehir belediye başkanlığımızı yapan Mehmet Hilmi Güler bey bizimde parti olarak desteklediğimiz bir parti  adayımızdı. Dolayısıyla bizim belediye başkanımıza karşı bir tavrımız farklı olarak söz konusu değil. Biz sadece burada bir yanlış var ve bu yanlışın düzeltilmesi için buradayız.Bu iş düzeltilene  kadarda devam edecek. Çöp yığınları karşıda şimdi burada projeye uygun hareket edilmediği bu depolamanın düzenli olarak yapılamadığı ayrıştırma yapılmadan gelişi güzel bir şekilde çöpleri buraya getirilerek döküldüğü aşikardır" dedi.
Çaybaşı'nın İlküvez Mahallesi'nde Ordu Büyükşehir Belediyesine ait vahşi çöp depolama alanını ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici yüzlerce insanın alkışları arasında çöp tesisini ziyaret etti. Burada Destici’den önce bir konuşma yapan eski Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, tesisin kurulması için eski Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın üzerinde baskı kurduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Çaybaşı Eski Belediye Başkanı ve Büyük Birlik Partisi'nden Çaybaşı Belediye Başkan Adayı olan İsmet Yanık ve Büyük Birlik Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Durmuş Zor ile birlikte Çaybaşı Göksu ile İlküvez Mahalleri içerisinde bulunan vahşi çöp depolama tesislerini yerinde inceledi.

ENVER YILMAZ BASKI KURDU

Yüzlerce vatandaşın toplandığı çöp ayrıştırma tesisi önünde vatandaşa hitap eden Çaybaşı Eski Belediye Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı İsmet Yanık," Şimdi İsmet konuşmuyor ismet sesini çıkartmıyor diyenler var aramızda. Ben ağaçların kesildiği gün benim Göksu mahallesinde kardeşim burada eylem yaptığı gün bende buradaydım. 2014 yılında belediye başkanı seçildiğimde bu çöpün buraya yanlış olduğunu söylemiştim. Maalesef o zaman iktidar partisi belediye başkanı olarak davul zurna alıp eylem yapma şansım yoktu. Ama hukuki olarak burada şahitleri var. Benim Şenol kardeşim şahittir. Dava açtırdım toplam 160 bin lira  avukat parası ödedim. Hiçbir Göksu'lu kardeşimden dahi para falan almadım. Daha sonra davayı kazandık. Buraya Çed raporu ile ilgili avukat getirdim. O zamanın büyük şehir belediye başkanı Enver Yılmaz Göksulu halkını ikna etmezsen sana çivi dahi vermem dedi. Ve iki yıl ona boyun eğmedim. Burada iki defa eylem  yapıldı. İlk yapıldığında İstanbul'daydım. İkinci eylem yapıldığında İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu geldi. Halkıma verilmeyecek hiçbir hesabım yok. Buraya yaptığım hizmetler belli yaptığım yatırımlar belli. Hiç kimse yaptığımız tek bir yatırımı konuşmadan eline almış klavyeyi benim hakkımda asılsız laflar üretiyorlar. Ben onları Allaha havale ediyorum" dedi.

BU BİR SİYASİ PARTİ MESELESİ DEĞİL

Ordu Büyükşehir Belediyesine ait vahşi çöp depolama alanında vatandaşlara konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici," Öncelikle bu meselenin bir siyasi parti meselesi olmadığını belediye başkanlığı seçimleri meselesi olmadığını sizlere ifade etmek istiyorum. Çünkü ordu büyük şehir belediye başkanlığımızı yapan Mehmet Hilmi Güler bey bizimde parti olarak desteklediğimiz bir parti  adayımızdı. Dolayısıyla bizim belediye başkanımıza karşı bir tavrımız farklı olarak söz konusu değil. Biz sadece burada bir yanlış var ve bu yanlışın düzeltilmesi için buradayız.Bu iş düzeltilene  kadarda devam edecek. Çöp yığınları karşıda şimdi burada projeye uygun hareket edilmediği bu depolamanın düzenli olarak yapılamadığı ayrıştırma yapılmadan gelişi güzel bir şekilde çöpleri buraya getirilerek döküldüğü aşikardır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.