Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Başlatılan Projede Yer Alacak

BÖLGE GÜNDEMİ 22.09.2021 - 01:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1485+ kez okundu.
 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Başlatılan Projede Yer Alacak

Ordu Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından nesli tükenmekte olan hayvanlar için başlatılan projede yer alacak.
    Nesli tehlike altında olan 500 sürüngen için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde başlatılan ve alanında uzman akademik kadroların yer aldığı proje kapsamında Ordu Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Candan araştırma faaliyetinde bulunacak.       Projeye dahil edilen üç üniversitedeki uzman akademisyenler arasında yer alan Ordu Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Candan, “Nesli tehlike altında olan ve popülasyonu azalma eğiliminde olan Herpetofauna elemanlarının özel çevre koruma alanlarını ne kadar kullandığını, hangi bölgeleri daha yoğun kullandıkları ile ilgili 3 yıllık bir izleme ve değerlendirme çalışması yapılacak. Bu canlıların hepsine doğada radyo izleyicileri takılarak günlük kontrolleri yapılacak. Daha sonra bu izleyicilerle 48 saat ve 72 saatlik bir haftalık süre içerisinde bu bireylerin ne kadar bir alan kullandıkları 3 yıl boyunca çalışılmış olacak.” dedi.       İzlenecek sürüngenlerin, yaşam alanlarının bilimsel çalışmalara dayalı olarak daha güvenilir, sağlıklı ve korunur hale getirilmesi amaçlanıyor. Elde edilecek verilerle korunan alanlarda ekolojik koridorlar da belirlenecek. ODÜ Basın
Ordu Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından nesli tükenmekte olan hayvanlar için başlatılan projede yer alacak.

 

 

Nesli tehlike altında olan 500 sürüngen için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde başlatılan ve alanında uzman akademik kadroların yer aldığı proje kapsamında Ordu Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Candan araştırma faaliyetinde bulunacak.

 

 

 

Projeye dahil edilen üç üniversitedeki uzman akademisyenler arasında yer alan Ordu Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Candan, “Nesli tehlike altında olan ve popülasyonu azalma eğiliminde olan Herpetofauna elemanlarının özel çevre koruma alanlarını ne kadar kullandığını, hangi bölgeleri daha yoğun kullandıkları ile ilgili 3 yıllık bir izleme ve değerlendirme çalışması yapılacak. Bu canlıların hepsine doğada radyo izleyicileri takılarak günlük kontrolleri yapılacak. Daha sonra bu izleyicilerle 48 saat ve 72 saatlik bir haftalık süre içerisinde bu bireylerin ne kadar bir alan kullandıkları 3 yıl boyunca çalışılmış olacak.” dedi.

 

 

 

İzlenecek sürüngenlerin, yaşam alanlarının bilimsel çalışmalara dayalı olarak daha güvenilir, sağlıklı ve korunur hale getirilmesi amaçlanıyor. Elde edilecek verilerle korunan alanlarda ekolojik koridorlar da belirlenecek.

ODÜ Basın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.