CHP ve MHP'de yeni yıla bıraktı

SİYASET (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 11.12.2018 - 13:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1930+ kez okundu.
 

CHP ve MHP'de yeni yıla bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile Altınordu Belediyesi Başkan Adayının 1 Ocak tarihine kadar belli olacağını söyledi.
AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler’in saha çalışmasına başlaması üzerine gözler muhalefetin adaylarına çevrildi.   YUSUF FURTUN: “PARTİ MECLİSİ  SONUCUNA GÖRE ADAY BELLİ OLACAK” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile Altınordu Belediyesi adayının Parti Meclisi toplantısından sonra belli olacağını, adayın eğilim yoklaması ya da Genel Merkez raporu doğrultusunda açıklanacağını belirtti. Başkan Furtun, “Adaylarımız yakın zamanda belli olacak. Büyükşehir ve Altınordu Belediye Başkan adayımız eğilim yoklaması ile yoksa Genel Merkez tarafından tutulan raporla mı belirlenecek konusu Parti Meclisi toplantısından sonra belli olacak. Bu nedenle şu zamanda açıklanır diyemiyoruz. Ama 1 Ocak tarihine kadar belli olur diye düşünüyoruz.” Dedi. Başkan Furtun, ayrıca, İyi Parti ile ittifak olup olmayacağını da Genel merkez belirleyecek dedi.   KÖKSAL YILMAZ: “1 OCAK TARİHİNE KADAR ADAYLARIMIZ BELLİ OLUR” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile Altınordu Belediye Başkan adayının en geç 1 Ocak tarihine kadar belli olacağını söylerken, büyükşehirde ittifak olabileceğini de kaydetti. Başkan Yılmaz, “15 Aralık itibariyle aday başvurularımız sona eriyor. Tekli adaylarımız zaten belli. Çoklu adaylarımız ise Genel Merkezimiz tarafından yapılacak temayülle belirlenecek. 1 Ocak tarihine kadar belli olur.” Dedi.   GENEL MERKEZ  TALİMAT VERİRSE İTTİFAK OLUR… 30 büyükşehir belediyesinde cumhur ittifakı kapsamında çalışma var diyen Başkan Yılmaz, “ Bu çalışmalar sonucunda üç büyükşehirde anlaşıldı. Eğer Cumhur ittifakını zedeleyecek şer ittifakı diğer illerde birleşirse Genel Başkanımızın görüşleri doğrultusunda bizde o talimatlara uyarak çalışma yapacağız.” Diye konuştu.  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile Altınordu Belediyesi Başkan Adayının 1 Ocak tarihine kadar belli olacağını söyledi.

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler’in saha çalışmasına başlaması üzerine gözler muhalefetin adaylarına çevrildi.

 

YUSUF FURTUN: “PARTİ MECLİSİ 

SONUCUNA GÖRE ADAY BELLİ OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile Altınordu Belediyesi adayının Parti Meclisi toplantısından sonra belli olacağını, adayın eğilim yoklaması ya da Genel Merkez raporu doğrultusunda açıklanacağını belirtti.

Başkan Furtun, “Adaylarımız yakın zamanda belli olacak. Büyükşehir ve Altınordu Belediye Başkan adayımız eğilim yoklaması ile yoksa Genel Merkez tarafından tutulan raporla mı belirlenecek konusu Parti Meclisi toplantısından sonra belli olacak. Bu nedenle şu zamanda açıklanır diyemiyoruz. Ama 1 Ocak tarihine kadar belli olur diye düşünüyoruz.” Dedi.

Başkan Furtun, ayrıca, İyi Parti ile ittifak olup olmayacağını da Genel merkez belirleyecek dedi.

 

KÖKSAL YILMAZ: “1 OCAK TARİHİNE KADAR ADAYLARIMIZ BELLİ OLUR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile Altınordu Belediye Başkan adayının en geç 1 Ocak tarihine kadar belli olacağını söylerken, büyükşehirde ittifak olabileceğini de kaydetti.

Başkan Yılmaz, “15 Aralık itibariyle aday başvurularımız sona eriyor. Tekli adaylarımız zaten belli. Çoklu adaylarımız ise Genel Merkezimiz tarafından yapılacak temayülle belirlenecek. 1 Ocak tarihine kadar belli olur.” Dedi.

 

GENEL MERKEZ 

TALİMAT VERİRSE İTTİFAK OLUR…

30 büyükşehir belediyesinde cumhur ittifakı kapsamında çalışma var diyen Başkan Yılmaz, “ Bu çalışmalar sonucunda üç büyükşehirde anlaşıldı. Eğer Cumhur ittifakını zedeleyecek şer ittifakı diğer illerde birleşirse Genel Başkanımızın görüşleri doğrultusunda bizde o talimatlara uyarak çalışma yapacağız.” Diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.