Çiftçi borçları ertelensin

EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.11.2018 - 13:51, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1925+ kez okundu.
 

Çiftçi borçları ertelensin

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen sel afeti nedeniyle üreticilerin mağdur olduğunu belirterek, “Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin borçlarının ertelenmesi gerekiyor” dedi.
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ile Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nda Değişiklik Yapan Teklif ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz aldı. Konuşmasında Ordu’da yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunan Enginyurt, çiftçi borçlarının ertelenmesi gerektiğini kaydetti. Enginyurt, halkın derdiyle gerçekten dertlenilmesi gerektiğini ifade ederek, “ Ordu’da bir sel afeti yaşadık. Milyonlarca lira hasar oldu. Bin 100 ton fındık denize döküldü. Bu nedenle dedik ki, üreticilerin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlar bir yıl ertelensin dedik. Maalesef hiçbir erteleme gerçekleştirilmedi. O günden bugüne ekonomik krizle her geçen gün yok desek de psikolojimizi bozan bir ekonomik kriz var. Bu kriz maalesef Ordu’da kendini çok fazla htirdi. O sebeple Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan çiftçi borçlarının, esnaf borçlarının ertelenmesi gerekiyor. Çünkü esnafımız kan alıyor. Buna müsaade etmemek lazım. Halkın derdiyle hakikaten dertlenmek, ilgilenmek lazım. Bu bizim görevimiz. Bu görevinde layıkıyla yerine getirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. OSB’ler hayata geçirilmeli İl genelindeki Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) istimlak edilemediğini ifade eden Enginyurt, şöyle konuştu: “Ünye’de Organize Sanayi Bölgesi olarak ayrılan arsalar hala istimlak edilemedi. Fatsa’da ikinci organize sanayi bölgesinin istimlakı gerçekleştirilemedi. Altınordu’da 850 dönüm arsa alında, istimlak gerçekleşmedi. Bundan dolayı da maalesef bir temel atılamadı, biz kazma çakılamadı. Niye 100 milyon lira paraya ihtiyaç var diye. Bu para istenilince bulunabilinecek bir para. Bu üç Organize Sanayi Bölgesi hayata geçtiğinde 20 binin üzerinde Ordu’da iş, aş ve ekmek sahibi olacak. Dolayısıyla bu üç Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da AK Parti hükümetinden destek bekliyorum. Çünkü Cumhur İttifakı Türkiye’nin teminatı diye birlikte mücadele ettik. Cumhur İttifakı Türkiye’yi ayağa kaldıracak diye inandık, gayret gösterdik. Bu Cumhur İttifakı’nın karşılığı olarak da Ordu’da sayın cumhurbaşkanımıza yüzde 65 oranında oy verdik. Bunun karşılığında da Ordu olarak bir nebze yatırımlardan payımızı adil olarak almak istiyoruz.”
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen sel afeti nedeniyle üreticilerin mağdur olduğunu belirterek, “Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin borçlarının ertelenmesi gerekiyor” dedi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ile Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nda Değişiklik Yapan Teklif ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz aldı. Konuşmasında Ordu’da yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunan Enginyurt, çiftçi borçlarının ertelenmesi gerektiğini kaydetti.

Enginyurt, halkın derdiyle gerçekten dertlenilmesi gerektiğini ifade ederek, “

Ordu’da bir sel afeti yaşadık. Milyonlarca lira hasar oldu. Bin 100 ton fındık denize döküldü. Bu nedenle dedik ki, üreticilerin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlar bir yıl ertelensin dedik. Maalesef hiçbir erteleme gerçekleştirilmedi. O günden bugüne ekonomik krizle her geçen gün yok desek de psikolojimizi bozan bir ekonomik kriz var. Bu kriz maalesef Ordu’da kendini çok fazla htirdi. O sebeple Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan çiftçi borçlarının, esnaf borçlarının ertelenmesi gerekiyor. Çünkü esnafımız kan alıyor. Buna müsaade etmemek lazım. Halkın derdiyle hakikaten dertlenmek, ilgilenmek lazım. Bu bizim görevimiz. Bu görevinde layıkıyla yerine getirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

OSB’ler hayata geçirilmeli

İl genelindeki Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) istimlak edilemediğini ifade eden Enginyurt, şöyle konuştu: “Ünye’de Organize Sanayi Bölgesi olarak ayrılan arsalar hala istimlak edilemedi. Fatsa’da ikinci organize sanayi bölgesinin istimlakı gerçekleştirilemedi. Altınordu’da 850 dönüm arsa alında, istimlak gerçekleşmedi. Bundan dolayı da maalesef bir temel atılamadı, biz kazma çakılamadı. Niye 100 milyon lira paraya ihtiyaç var diye. Bu para istenilince bulunabilinecek bir para. Bu üç Organize Sanayi Bölgesi hayata geçtiğinde 20 binin üzerinde Ordu’da iş, aş ve ekmek sahibi olacak. Dolayısıyla bu üç Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da AK Parti hükümetinden destek bekliyorum. Çünkü Cumhur İttifakı Türkiye’nin teminatı diye birlikte mücadele ettik. Cumhur İttifakı Türkiye’yi ayağa kaldıracak diye inandık, gayret gösterdik. Bu Cumhur İttifakı’nın karşılığı olarak da Ordu’da sayın cumhurbaşkanımıza yüzde 65 oranında oy verdik. Bunun karşılığında da Ordu olarak bir nebze yatırımlardan payımızı adil olarak almak istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.