Çikolata Yerel Tatlarla Buluştu

YAŞAM 27.09.2018 - 16:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1179+ kez okundu.
 

Çikolata Yerel Tatlarla Buluştu

Ünye’de “Hanım Eli ile Çikolata Yerel Tatlarla Buluşuyor” DOKA projesi atölye çalışması gerçekleşti.
Ünye Atatürk Parkı’nda düzenlenen atölye çalışması programında, proje kapsamında eğitim gören 30 kursiyer ve eğitimciler çikolatayı yerel tatlarla buluşturdu. Düzenlenen programa, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, Ünye Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Aldemir Yiğit, Ünye ÇATOM Başkanı Selma Hasdemir, Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevindik Diktepe Demir, eğitimciler ve kursiyerler katıldı. Programda bu projeyle birlikte çikolatayı ekonomiye kazandırmak istediklerini ifade eden Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz şunları söyledi; Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz: “Bu proje uzun soluklu ve aslında bakarsanız DOKA kapsamında bir projeydi. 8 yada 10 yıl öncesine gidersek bu projeler, sokak ve mahalle ölçeğinde, ekonomiyi nasıl canlandırabiliriz projeleriydi. Buradan hareketle yavaş yavaş bölgelerde de bu ekonomik hareketleri görebilelim diye bu projeleri DOKA kapsamında hayata kazandırdık. Bu proje ile de bizim yöresel tatlarımızla birlikte çikolatalar oluşturduk. Bu proje ile yöresel tatlarımızı çikolatayla nasıl oluşturabiliriz ve DOKA, sokak ve mahalle ölçeğinde çikolatayı ekonomiye nasıl kazandırabilirizin bir örneğini gösterdik. Bu bizim son atölye çalışmamız ve 30 tane kursiyerimiz var. İnşallah bu çikolatalarla ekonomiye katkı sağlarız.”diyerek sözlerini tamamladı. Eğitimci Emrah Zeyyat Karbancıoğlu: “Biz çikolatayı sıfırdan yapmıyoruz. Bu fabrikasyon ve büyük bir tesis gerektiren bir süreçtir. Çünkü bunlar çok uzun zaman isteyen ki fermantasyon süreçleri 60 güne kadar yüksek ısı altında bekletme süreleri oluyor. Bu işi Türkiye’de profesyonel olarak yapanlar da burada bizim yaptığımız gibi yapıyorlar. Kuvertür dediğimiz kalıplardan alarak temperleme adı verilen bir süreçten geçirerek hazırlıyorlar, parlaklık veriyorlar, kıvam kazandırıyorlar ve ardından kalıplara döküyorlar. Biz burada hem dökme çikolata hem de kalıplama ve dolgulama işini yapacağız. Burada 30 kursiyer 120 saatlik bir eğitim aldı. Ağustos ve eylül aylarında 2 aylık bir eğitimimiz oldu. Belediyemizin desteği ile bizde güzel şeyler yapmaya çalıştık.” diye konuştu. a
Ünye’de “Hanım Eli ile Çikolata Yerel Tatlarla Buluşuyor” DOKA projesi atölye çalışması gerçekleşti.

Ünye Atatürk Parkı’nda düzenlenen atölye çalışması programında, proje kapsamında eğitim gören 30 kursiyer ve eğitimciler çikolatayı yerel tatlarla buluşturdu.

Düzenlenen programa, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, Ünye Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Aldemir Yiğit, Ünye ÇATOM Başkanı Selma Hasdemir, Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevindik Diktepe Demir, eğitimciler ve kursiyerler katıldı.

Programda bu projeyle birlikte çikolatayı ekonomiye kazandırmak istediklerini ifade eden Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz şunları söyledi;

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz:

“Bu proje uzun soluklu ve aslında bakarsanız DOKA kapsamında bir projeydi. 8 yada 10 yıl öncesine gidersek bu projeler, sokak ve mahalle ölçeğinde, ekonomiyi nasıl canlandırabiliriz projeleriydi. Buradan hareketle yavaş yavaş bölgelerde de bu ekonomik hareketleri görebilelim diye bu projeleri DOKA kapsamında hayata kazandırdık. Bu proje ile de bizim yöresel tatlarımızla birlikte çikolatalar oluşturduk. Bu proje ile yöresel tatlarımızı çikolatayla nasıl oluşturabiliriz ve DOKA, sokak ve mahalle ölçeğinde çikolatayı ekonomiye nasıl kazandırabilirizin bir örneğini gösterdik. Bu bizim son atölye çalışmamız ve 30 tane kursiyerimiz var. İnşallah bu çikolatalarla ekonomiye katkı sağlarız.”diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitimci Emrah Zeyyat Karbancıoğlu:

“Biz çikolatayı sıfırdan yapmıyoruz. Bu fabrikasyon ve büyük bir tesis gerektiren bir süreçtir. Çünkü bunlar çok uzun zaman isteyen ki fermantasyon süreçleri 60 güne kadar yüksek ısı altında bekletme süreleri oluyor. Bu işi Türkiye’de profesyonel olarak yapanlar da burada bizim yaptığımız gibi yapıyorlar. Kuvertür dediğimiz kalıplardan alarak temperleme adı verilen bir süreçten geçirerek hazırlıyorlar, parlaklık veriyorlar, kıvam kazandırıyorlar ve ardından kalıplara döküyorlar. Biz burada hem dökme çikolata hem de kalıplama ve dolgulama işini yapacağız. Burada 30 kursiyer 120 saatlik bir eğitim aldı. Ağustos ve eylül aylarında 2 aylık bir eğitimimiz oldu. Belediyemizin desteği ile bizde güzel şeyler yapmaya çalıştık.” diye konuştu.

a

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.