Çok Güzel Hareketler Bunlar

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.05.2020 - 22:32, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2281+ kez okundu.
 

Çok Güzel Hareketler Bunlar

Ünye’de hayırsever biri aniden girdiği bakkal dükkânında bulunan bir mahallenin bütün veresiye borcunu kapatarak herkesi sevindirdi.
Ünye İpekyolu Mahallesi Lale Sokak’ta bulunan bakkala geçen Perşembe akşamı gelen bir kişi bakkal sahibi İrfan Dedeoğlu’na veresiye defterinde mahallenin borcunu sorarak içeri girdi. Hayırsever vatandaşın aniden içeri girmesiyle şaşkınlığını gizleyemeyen Dedeoğlu, veresiye borç defterindeki yaklaşık 6 bin 500 liralık borcu hayırsever vatandaşa söylemesinin ardından hayırsever vatandaş borcun hepsini ödeyerek bütün mahalleliyi sevindirdi. VERESİYE DEFTERİNİ ALDI VE GİTTİ   Yaşanılanları anlatan mahalle bakkalı İrfan Dedeoğlu, "Geçtiğimiz Perşembe akşamı saat 17.00 sıralarında beyaz arabayla bakkala bir kişi geldi. Ben ilk girerken normal bir müşteri gibi zannettim. Selam vererek içeri girdi ve 'ben mahallenin borçlarını ödemek istiyorum' dedi. Benden veresiye defterini isteyerek borç tutarlarını sordu. Defterdeki miktarı söyledim ve cebinden çıkardığı paranın hepsiyle veresiye defterindeki bütün borçları ödemesinin ardından defteri alarak çıktı. 40 yaşları civarında ve mahallemizde ilk defa gördüğüm bir insandı” dedi. BORCUNUN ÖDENDİĞİNİ DUYAN ÇIĞLIK ATTI Veresiye borç defterinin ödenmesinin ardından mahalleliye tek tek telefon açarak borçlarının ödendiğini söyleyen Dedeoğlu, ”Vatandaş parayı ödedikten sonra borcu olan müşterilerimi aradım. Bir kişinin gelerek veresiye defteri içerisindeki bütün borçları ödediğini söylediğimde çığlık atarak sevinen müşterilerim oldu. Bu Ramazan ayında virüs olayının olmasından dolayı zaten insanlarımız çok sıkıntılı günler yaşıyor. Tabii, telefonla aradığım müşterilerimden bazıları bu olaya da inanmayarak koşarak bakkala geldiler. Zaten vatandaş o an geldiğinde bende heyecanlandığım için ne geldiği aracın plakasına bakabildim nede ismini alabildim” diye konuştu. Veresiye borcunun ödenmesinin ardından Dedeoğlu hayırseverlere seslenerek bu gibi davranışların diğer iş adamlarına da örnek olabileceğini ifade etti.
Ünye’de hayırsever biri aniden girdiği bakkal dükkânında bulunan bir mahallenin bütün veresiye borcunu kapatarak herkesi sevindirdi.

Ünye İpekyolu Mahallesi Lale Sokak’ta bulunan bakkala geçen Perşembe akşamı gelen bir kişi bakkal sahibi İrfan Dedeoğlu’na veresiye defterinde mahallenin borcunu sorarak içeri girdi. Hayırsever vatandaşın aniden içeri girmesiyle şaşkınlığını gizleyemeyen Dedeoğlu, veresiye borç defterindeki yaklaşık 6 bin 500 liralık borcu hayırsever vatandaşa söylemesinin ardından hayırsever vatandaş borcun hepsini ödeyerek bütün mahalleliyi sevindirdi.

VERESİYE DEFTERİNİ ALDI VE GİTTİ
 

Yaşanılanları anlatan mahalle bakkalı İrfan Dedeoğlu, "Geçtiğimiz Perşembe akşamı saat 17.00 sıralarında beyaz arabayla bakkala bir kişi geldi. Ben ilk girerken normal bir müşteri gibi zannettim. Selam vererek içeri girdi ve 'ben mahallenin borçlarını ödemek istiyorum' dedi. Benden veresiye defterini isteyerek borç tutarlarını sordu. Defterdeki miktarı söyledim ve cebinden çıkardığı paranın hepsiyle veresiye defterindeki bütün borçları ödemesinin ardından defteri alarak çıktı. 40 yaşları civarında ve mahallemizde ilk defa gördüğüm bir insandı” dedi.

BORCUNUN ÖDENDİĞİNİ DUYAN ÇIĞLIK ATTI

Veresiye borç defterinin ödenmesinin ardından mahalleliye tek tek telefon açarak borçlarının ödendiğini söyleyen Dedeoğlu, ”Vatandaş parayı ödedikten sonra borcu olan müşterilerimi aradım. Bir kişinin gelerek veresiye defteri içerisindeki bütün borçları ödediğini söylediğimde çığlık atarak sevinen müşterilerim oldu. Bu Ramazan ayında virüs olayının olmasından dolayı zaten insanlarımız çok sıkıntılı günler yaşıyor. Tabii, telefonla aradığım müşterilerimden bazıları bu olaya da inanmayarak koşarak bakkala geldiler. Zaten vatandaş o an geldiğinde bende heyecanlandığım için ne geldiği aracın plakasına bakabildim nede ismini alabildim” diye konuştu.


Veresiye borcunun ödenmesinin ardından Dedeoğlu hayırseverlere seslenerek bu gibi davranışların diğer iş adamlarına da örnek olabileceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.