Çöp İçin Altınordu Ve Fatsa Da Düşünülmeli

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 15.01.2020 - 23:38, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2251+ kez okundu.
 

Çöp İçin Altınordu Ve Fatsa Da Düşünülmeli

Çaybaşı’nda tepkilere neden olan Ordu Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Tesisi’ne olan tepkilerin haklı olduğunu belirten Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ordu’daki çöpün yüzde 45’lik kısmının Ünye’de bertaraf edildiğini belirterek geri kalan kısmı için Altınordu ve Fatsa’nın düşünülmesinin daha adil olacağını söyledi.
İlküvez Çöp Döküm Yeri Değil Yaşam Vadisidir Ordu’nun sadece bölgenin değil, Türkiye’nin bakir doğal bir destinasyonu olduğunu ifade eden Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, “Dolayısıyla hem stratejik, hem turizmsel ve hem de sürdürülebilir doğal değerlerin korunması başta, devletimiz, valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, 19 ilçemizle birlikte, Ordu’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızın tamamı tarafından kutsal emanet bilinci ile sahiplenilmelidir. İlküvez Mahallemizde yapılan ve yapılmak istenen vahşi depolama alanı tamamen geleceğimizi ipotek altına alan bir kirliliğin sebebi olacaktır. Coğrafyası, doğası ve insani yaşam hayatı kalitesi açısından nadide bir bölgenin hak ettiği hizmet ve yatırım tamamen doğal hayata uyumlu, insani yaşamı öne çıkaran ve doğal yaşamı da en hassas şekilde koruyacak bir yaşam vadisine çevrilmesi gereken bir destinasyondur.“ dedi.   ALTINORDU VE FATSA ÖNERİSİ “İlküvezli dostlarımızın yapmış oldukları mücadele kendileri kadar Ünye, Çaybaşı ve ilimizin geleceğini ilgilendiren bir onur ve emanete sahip çıkma, geleceği yaşatma mücadelesidir.” diyen Sobi, ” Kaldı ki çöp hepimizin ortak sorunudur. Ordu ili büyükşehir olması dolayısıyla bu tür toplumsal sorunların çözümlerini üç merkezli planlamalıdır. Altınordu, Fatsa ve Ünye. Ordu ilinin çöpünün yüzde 30'u Ünye Çimento Fabrikasında yakılarak bertaraf edilmekte, yüzde 15'nin yine Ünye Cevizdere Mahallemizdeki Ordu Büyükşehir Belediyemize ait ayrıştırma tesisinde ayrıştırılmaktır. Dolayısıyla Ordu ilinin çöpünün yüzde 45'i Ünye'mizde bertaraf ediliyorken, kalan yüzde 55'lik kısmının ise Altınordu ve Fatsa ilçelerimizde çözüm noktaları oluşturularak sonlandırılması daha adil ve daha doğru olacaktır.” diye konuştu.
Çaybaşı’nda tepkilere neden olan Ordu Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Tesisi’ne olan tepkilerin haklı olduğunu belirten Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ordu’daki çöpün yüzde 45’lik kısmının Ünye’de bertaraf edildiğini belirterek geri kalan kısmı için Altınordu ve Fatsa’nın düşünülmesinin daha adil olacağını söyledi.

İlküvez Çöp Döküm Yeri Değil Yaşam Vadisidir

Ordu’nun sadece bölgenin değil, Türkiye’nin bakir doğal bir destinasyonu olduğunu ifade eden Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, “Dolayısıyla hem stratejik, hem turizmsel ve hem de sürdürülebilir doğal değerlerin korunması başta, devletimiz, valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, 19 ilçemizle birlikte, Ordu’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızın tamamı tarafından kutsal emanet bilinci ile sahiplenilmelidir. İlküvez Mahallemizde yapılan ve yapılmak istenen vahşi depolama alanı tamamen geleceğimizi ipotek altına alan bir kirliliğin sebebi olacaktır. Coğrafyası, doğası ve insani yaşam hayatı kalitesi açısından nadide bir bölgenin hak ettiği hizmet ve yatırım tamamen doğal hayata uyumlu, insani yaşamı öne çıkaran ve doğal yaşamı da en hassas şekilde koruyacak bir yaşam vadisine çevrilmesi gereken bir destinasyondur.“ dedi.

 

ALTINORDU VE FATSA ÖNERİSİ

“İlküvezli dostlarımızın yapmış oldukları mücadele kendileri kadar Ünye, Çaybaşı ve ilimizin geleceğini ilgilendiren bir onur ve emanete sahip çıkma, geleceği yaşatma mücadelesidir.” diyen Sobi, ” Kaldı ki çöp hepimizin ortak sorunudur. Ordu ili büyükşehir olması dolayısıyla bu tür toplumsal sorunların çözümlerini üç merkezli planlamalıdır. Altınordu, Fatsa ve Ünye. Ordu ilinin çöpünün yüzde 30'u Ünye Çimento Fabrikasında yakılarak bertaraf edilmekte, yüzde 15'nin yine Ünye Cevizdere Mahallemizdeki Ordu Büyükşehir Belediyemize ait ayrıştırma tesisinde ayrıştırılmaktır. Dolayısıyla Ordu ilinin çöpünün yüzde 45'i Ünye'mizde bertaraf ediliyorken, kalan yüzde 55'lik kısmının ise Altınordu ve Fatsa ilçelerimizde çözüm noktaları oluşturularak sonlandırılması daha adil ve daha doğru olacaktır.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.