Çöplük sorununa Valilik de müdahil oldu

BÖLGE GÜNDEMİ 23.07.2019 - 10:02, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1686+ kez okundu.
 

Çöplük sorununa Valilik de müdahil oldu

35 yıldan bu yana vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan Akçay çöp alanı ile ilgili olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan rehabilte sürecine Ordu Valiliği de müdahil oldu.
Ordu Valisi Seddar Yavuz; sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; Valilik koordinasyonunda Ünye çöplüğünün üstünün kapatılacağını ifade etti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in 14 Temmuz Pazar günü inceleme yaptığı çöp alanında başlatılması talimatı verdiği Akçay çöplüğü rehabilite çalışmaları devamında Valiliğin sürece müdahil olması sorunun çözümü ile ilgili beklentileri yüksellti. Ünye ve bölgesinde insan ve çevre sağlığında yarattığı tehdit ve tehlikeyle 35 yıldan bu yana sorun olarak devam eden Akçay çöplük alanında başlatılması kararı alınan rehabilite çalışmalarına Ordu Valiliği de müdahil oldu. 14 Temmuz Pazar günü  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler vahşi çöp depolama alanında yaptığı incelemeler sırasında; "Böyle bir şey olamaz. Burası ile ilgili olağanüstü hal ilan ediyorum. Çöp dökülmesini yasaklıyor, rehabilite çalışmasını başlatıyorum." sözlerinin ardından Cevizdere’de bulunan ayrıştırma tesisinin de biran önce devreye sokulması talimatını vermişti. Ünye’nin yıllardır vahşi depolama ile çöpünü biriktirdiği alana artık çöp dökülmeyeceği talimatını veren Güler'in  çalışmaları devam ederken Ordu Valisi Seddar Yavuz da sosyal hesabından yaptığı paylaşımda buradaki rehabilite çalışmalarına ilişkin olarak; "“Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye Çöplüğünün üstü kapatılacak olup,  Valiliğimiz koordinasyonunda sorun en kısa sürede çözülecektir” açıklaması yaptı.   Vali Yavuz açıklamasında ayrıca; Ünye ve Ordu’da hayvanlar için yeni barınak ve besleme alan ve mekanları kurulacağını da ifade etti.
35 yıldan bu yana vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan Akçay çöp alanı ile ilgili olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan rehabilte sürecine Ordu Valiliği de müdahil oldu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz; sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; Valilik koordinasyonunda Ünye çöplüğünün üstünün kapatılacağını ifade etti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in 14 Temmuz Pazar günü inceleme yaptığı çöp alanında başlatılması talimatı verdiği Akçay çöplüğü rehabilite çalışmaları devamında Valiliğin sürece müdahil olması sorunun çözümü ile ilgili beklentileri yüksellti.

Ünye ve bölgesinde insan ve çevre sağlığında yarattığı tehdit ve tehlikeyle 35 yıldan bu yana sorun olarak devam eden Akçay çöplük alanında başlatılması kararı alınan rehabilite çalışmalarına Ordu Valiliği de müdahil oldu.

14 Temmuz Pazar günü  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler vahşi çöp depolama alanında yaptığı incelemeler sırasında; "Böyle bir şey olamaz. Burası ile ilgili olağanüstü hal ilan ediyorum. Çöp dökülmesini yasaklıyor, rehabilite çalışmasını başlatıyorum." sözlerinin ardından Cevizdere’de bulunan ayrıştırma tesisinin de biran önce devreye sokulması talimatını vermişti. Ünye’nin yıllardır vahşi depolama ile çöpünü biriktirdiği alana artık çöp dökülmeyeceği talimatını veren Güler'in  çalışmaları devam ederken Ordu Valisi Seddar Yavuz da sosyal hesabından yaptığı paylaşımda buradaki rehabilite çalışmalarına ilişkin olarak; "“Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye Çöplüğünün üstü kapatılacak olup,  Valiliğimiz koordinasyonunda sorun en kısa sürede çözülecektir” açıklaması yaptı.

 

Vali Yavuz açıklamasında ayrıca; Ünye ve Ordu’da hayvanlar için yeni barınak ve besleme alan ve mekanları kurulacağını da ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.